Υπόθεση Siemens: Απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροδοκίας οι κατηγορούμενοι - Τι αλλαγή έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας

Υπόθεση Siemens: Απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροδοκίας οι κατηγορούμενοι - Τι αλλαγή έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Την ενοχή για 22 από τους 54 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Siemens, μόνον για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και όχι για δωροδοκία, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας.

Η Εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά η οποία αγόρευσε και πάλι στη δίκη της Siemens, λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα, στηλίτευσε τις νέες ρυθμίσεις που μετέβαλαν την ενεργητική δωροδοκία σε πλημμέλημα. Αυτό οδηγεί σε απαλλαγή τους υπευθύνους της γερμανικής εταιρίας και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου, καθώς όπως υποστήριξε, δεν αποδείχθηκε η σε βάρος του κατηγορία.

Κατά την εισαγγελέα, με τον νέο Ποινικό Κώδικα οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΟΤΕ δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα πλέον, αλλά στον ιδιωτικό και ως εκ τούτου αλλάζει για αυτούς το ποινικό πλαίσιο της παραγραφής.

Όμως κατά την κρίση της Εισαγγελέως, «η συμπεριφορά τους είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αξιόποινες», ωστόσο η κατηγορία της δωροδοκίας έχει υποπέσει - ακόμα και για τον ιδιωτικό τομέα- σε παραγραφή.

Για 22 εκ των κατηγορουμένων ωστόσο η κυρία Σκεπαρνιά ζήτησε την ενοχή τους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα.

Μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Οσβαλντ και άλλοι.

Για τον Θεόδωρο Τσουκάτο, η εισαγγελέας υποστήριξε, ότι δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM