Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές

Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές Facebook Twitter
Eurostat: Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα να κάνουν διακοπές (EUROKINISSI)
2

Άπιαστο όνειρο είναι για τους μισούς Έλληνες οι διακοπές, σύμφωνα με τη Eurostat

Αναλυτικά, τo 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές ούτε μιας εβδομάδας πέρυσι. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (28 κράτη - μέλη) το αντίστοιχο ποσοστό για το 2018, διαμορφώθηκε στο 28,3%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα μας είναι το μοναδικό μέλος της Ένωσης που παρουσίασε αύξηση κατά 2% την τελευταία πενταετία, από 49% το 2013 σε 51% το 2018. Την ίδια περίοδο, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος μειώθηκε σημαντικά, αφού έπεσε κατά 11,2 μονάδες, από το 39,5% του 2013.

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά πολιτών που αδυνατούν να κάνουν διακοπές είναι η Ρουμανία (58,9%), η Κροατία (51,3%) και η Κύπρος (51%). Στον αντίποδα οι χώρες με την μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια των πολιτών για διακοπές είναι η Σουηδία (μόλις το 9,7% δεν μπορεί να πάει διακοπές), Λουξεμβούργο (10,9%), η Γερμανία(14,5%), η Βρετανία (22,5%) και η Γαλλία (22,6%).

Στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία αλλά και η Ισπανία, τα ποσοστά εκείνων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λείψουν ούτε μία εβδομάδα τον χρόνο εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα: Ισπανία (34,2%), Πορτογαλία (41,3%), Ιταλία (43,7%). 

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Οικονομία / Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ευρώπης, έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις του κοινοτικού γεωργικού τομέα
ΦΩΤ.: EUROKINISSI

σχόλια

1 σχόλια
Εξάλλου είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από βορειοευρωπαίους και προσφάτως Κινέζους επισκέπτες. Δεν αποτελούμε πλέον προτεραιότητα.