Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος Facebook Twitter
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, στις επτά το απόγευμα και αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, τα άρθρα για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ. Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο σχέδιο που έχει είναι η άλωση του κράτους και πως αντί για αξιοκρατική στελέχωση του δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. «Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές», είπε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM