Βρούτσης: Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Βρούτσης: Πάνω από 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Σε πάνω 470.000 υπολογίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τις εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις

Ο Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι σε περίπου 223 χιλιάδες συντάξεις δεν έχει γίνει επανυπολογισμός με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα εκκαθαριστικά.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας», είπε ο Γιάννης Βρούτσης. «Τον Φεβρουάριο του 2019, όταν 55 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ. Δεσμεύομαι ότι όταν και εφόσον ρωτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσω» δήλωσε.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως το υπουργείο έχει στρέψει την προσοχή του στο να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εντούτοις υπάρχει ταυτόχρονα πληθώρα παθογενειών τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψει. Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων εντός Σεπτεμβρίου. 

 

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Η Δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό μιας ευνοούμενης χώρας. Περιμένουμε τις αποφάσεις και θα τις σεβαστούμε απόλυτα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM