ΔΕΘ: Οι τέσσερις άξονες της ατζέντας Μητσοτάκη - Πού θα εστιάσει στην ομιλία του

ΔΕΘ: Οι τέσσερις άξονες της ατζέντας Μητσοτάκη - Πού θα εστιάσει στην ομιλία του Facebook Twitter
0

Τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, θα αναπτύξει αύριο ο Kυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές,

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στόχος του πρωθυπουργού είναι «να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα όσα θα ανακοινώσει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και "θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό".

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισή συγγνώμη από Γεωργιάδη σε όσους διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή στις εφημερίες

Πολιτική / «Μισή» συγγνώμη από Γεωργιάδη σε όσους διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή στις εφημερίες

«Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή που φτάνει και τις 8 ώρες στις εφημερίες», αλλά «το ίδιο συνέβαινε και πριν από 5, πριν από 10, πριν από 15 χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Φαραντούρης: Γυναίκες, πολιτιστική κληρονομιά, βιοποικιλότητα και ελευθερία λόγου πλήττονται από την κλιματική κρίση

Πολιτική / Φαραντούρης: Γυναίκες, πολιτιστική κληρονομιά, βιοποικιλότητα και ελευθερία λόγου πλήττονται από την κλιματική κρίση

Επικαλέστηκε έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο απ' τους άνδρες απ' τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Ποια από τα πρόσωπα που συνυπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη του Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 ήταν στο Ζάππειο

Από τα 150 πρόσωπα που συνυπέγραψαν το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, τα 40 βρίσκονται εν ζωή - Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Λαλιώτης και άλλα 29 πρόσωπα έλαβαν πρόσκληση για την εκδήλωση των 50 ετών του κόμματος
LIFO NEWSROOM