Ιαπωνία: Πολυκατάστημα ήθελε οι γυναίκες υπάλληλοι να φορούν κονκάρδες στην έμμηνο ρύση

Ιαπωνία: Πολυκατάστημα ήθελε οι γυναίκες υπάλληλοι να φορούν κονκάρδες στην έμμηνο ρύση Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα πολυκατάστημα στην Ιαπωνία που σχεδίαζε να επιβάλει στις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν κονκάρδες τις ημέρες της εμμήνου ρύσης.

Το Daimaru Umeda, που βρίσκεται στην Οσάκα, ανακοίνωσε ότι με το σχέδιο αυτό ήλπιζε να ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους του βάζοντας τις εργαζόμενες εκείνες που είχαν έμμηνο ρύση να φορούν μια κονκάδρα.

Στην κονκάρδα θα εμφανιζόταν ένας υπαρκτός χαρακτήρας manga με όνομα «Seiri Chan»- σε χαλαρή μετάφραση «Μις Περίοδος».

Ιαπωνία: Πολυκατάστημα ήθελε οι γυναίκες υπάλληλοι να φορούν κονκάρδες στην έμμηνο ρύση Facebook Twitter

Μετά την λαϊκή κατακραυγή, το πολυκατάστημα αποφάσισε να επανεξετάσει το σχέδιο.

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα από το κοινό. Κάποια εξ αυτών αφορούσαν παρενόχληση και αυτό δεν ήταν σίγουρα πρόθεσή μας. Τώρα επανεξετάζουμε τα σχέδιά μας», δήλωσε ένας άνδρας, στέλεχος της εταιρείας που αρνήθηκε να κατονομαστεί, σημειώνοντας πως το πολυκατάστημα δεν είχε στόχο να καταστήσει υποχρεωτικές τις κονκάρδες αυτές.

Ιαπωνία: Πολυκατάστημα ήθελε οι γυναίκες υπάλληλοι να φορούν κονκάρδες στην έμμηνο ρύση Facebook Twitter

Η αντίδραση προκλήθηκε την ώρα που κάποια κρούσματα παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο έχουν έρθει στο κέντρο της δημοσιότητας στην Ιαπωνία εν μέσω της συρρίκνωσης του εργατικού δυναμικού και της αλλαγής των αξιών σχετικά με τους ρόλους των δύο φύλων και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή.

Ιαπωνικές εταιρείες κατηγορούνται όλο και περισσότερο και επικρίνονται δημοσίως για κρούσματα σεξιστικών διακρίσεων και bullying.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη αψυχολόγητη σεξιστική μ... κι αυτή.Την επόμενη φορά να φτιάξουν manga για τις αιμορροΐδες - όποιος έχει να φοράει την ανάλογη κονκάρδα.Πώς και δεν σκέφτηκαν να φτιάξουν κονκάρδα και για οροθετικούς, διαβητικούς, νεφροπαθείς, κάτι τέλος πάντων κουτσομπολιό να γίνεται;