Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «ψυχρή εισβολή» μέσα στις γιορτές

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «ψυχρή εισβολή» μέσα στις γιορτές Facebook Twitter
0

Μετά το «ανοιξιάτικο διάλειμμα» αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για «ψυχρή εισβολή» μέσα στις γιορτές. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα μέσα στις επόμενες ημέρες, αρχικά στις βόρειες περιοχές της χώρας και, από την Κυριακή, σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις παραμένουν περιορισμένες προς το παρόν, αν και έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook

«Φίλες και φίλοι, Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού. Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο κυρίως από πλευράς θερμοκρασίας και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής, πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας! Όσον αφορά στις όποιες χιονοπτώσεις,αυτές προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Παρακολουθούμε λοιπόν την εξέλιξη με μεγάλο ενδιαφέρον και τις επόμενες ημέρες». 

 


Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

 

Καλός θα είναι ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με ήπιες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα βροχών και καταιγίδων υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Ιόνιο βορειοδυτικό 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο πέλαγος 6-8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

 

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Μέχρι νωρίς το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά στα δυτικά και νότια, συνοδευόμενες από παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Ήπιος καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσειςστην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, θα καταγραφούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 στα νησιά του Ιονίου και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 έως 9 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM