Το θέμα είναι ο πρωταγωνιστής

Το θέμα είναι ο πρωταγωνιστής Facebook Twitter
0

Το ελculture.grξεκίνησε τον Οκτώβριο ως τηλεοπτική εκπομπή. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας; Θέλατε να επεκτείνετε το ήδη υπάρχονwebsite;

Το website υπάρχει 2,5 χρόνια και θέλαμε να κάνουμε κάτι σε σχέση με την τηλεόραση. Εγώ που είχα τότε την επιμέλεια και την αρχισυνταξία του website μαζί με τον Νίκο Βερβερίδη που έχει τώρα την παραγωγή της εκπομπής είχαμε δει ότι κάτι έλειπε από την πολιτιστική ατζέντα. Υπάρχουν εκπομπές που προσεγγίζουν την πολιτιστική ατζέντα, απλώς το κάνουν με διαφορετικό τρόπο. Εμείς θέλαμε να φτιάξουμε κάτι ολιγόλεπτο, δροσερό και διαδραστικό. Θέλαμε ο κόσμος να έχει ένα λόγο σε αυτό το πράγμα, να το διαμορφώνει είτε με βίντεο είτε με προτάσεις. Αυτό που θέλαμε να είναι διαφορετικό είναι, εκτός από το να είναι όσο γίνεται έξω (με εξωτερικά γυρίσματα), να δοθεί βήμα σε νέους καλλιτέχνες, όχι ηλικιακά απαραίτητα - απλώς να μην είναι υπερπροβλημένοι και να έχουν κάτι αξιόλογο να δείξουν είτε είναι skaters είτε street artists είτε ομάδες δρόμου.

Ποια θεωρείς τα καλύτερα σημεία σας μέχρι τώρα; Ξεχωρίζεις κάποιον που πέρασε από την εκπομπή μέχρι τώρα;

Θεωρώ ότι όλοι όσοι φιλοξενούνται από την εκπομπή έχουν κάτι να πουν. Έχω πάντως μια αδυναμία στις μικρές εναλλακτικές ομάδες και στις ομάδες δρόμου. Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα ήταν αυτό με τον Κουντέλκα που κάναμε όταν έκανε αναδρομική στο Μουσείο Μπενάκη.

Τι θα ήθελες να δεις στην εκπομπή στο μέλλον; Υπάρχει κάποια ιδέα να μεγαλώσει η εκπομπή χρονικά;

Στο μέλλον θα θέλαμε να δούμε πράγματα που δεν έχουμε ανακαλύψει, καλλιτέχνες που δεν έχουν προβληθεί και σε 3-4 χρόνια θα έχουν γίνει πια πολύ γνωστοί. Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια είναι καλό το 15λεπτο, γιατί μόλις τελειώσει σου λείπει λίγο. Δεν έχεις ακριβώς κορεστεί. Είναι μια ανάλαφρη εκπομπή που σου δίνει ακριβώς αυτό που θέλεις, μέσα σε 15 λεπτά βλέπεις 3 θέματα. Γι' αυτό και ο παρουσιαστής προλογίζει το θέμα. Ο πρωταγωνιστής ουσιαστικά είναι το ίδιο το θέμα.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ