ΓΝΩΜΗ: Γκέι ιμάμης καλεί Άνθιμο, όβερ;

ΓΝΩΜΗ: Γκέι ιμάμης καλεί Άνθιμο, όβερ; Facebook Twitter
0

Ο Muhsin Hendricks (43) είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα σημερινής Ολλανδικής εφημερίδας, ο πρώτος γκέι ιμάμης του κόσμου. Θα διόρθωνα μόνο ότι είναι ο δεύτερος, μιας και την πρωτιά κατέλαβε πέρυσι ο Αφρο-Αμερικανός γκέι ιμάμης Daayiee Abdullah (55). Οι δυο τους αποτελούν ένα σκληρό πυρήνα προοδευτισμού μέσα στην συντηρητική λαίλαπα των ομοφοβικών κηρυγμάτων των φανατικών Ισλαμιστών.

Ο Muhsin Hendricks δηλώνει: "Δεν έχω επιλέξει να είμαι γκέι, γεννήθηκα γκέι, οπότε αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το μόνο που οφείλω να κάνω είναι να είναι ειλικρινής με τον εαυτό μου και να αποδεχτώ αυτό που είμαι". Ο Μουσχίν ίδρυσε και μια οργάνωση την οποία ονόμασε "The Inner Circle" με σκοπό να βοηθήσει άλλους γκέι μουσουλμάνους να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία τους. Ο Γκέι ιμάμης δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει και με άλλους γκέι (ή μη) θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους της εκκλησίας.

Πρώτος στην ατζέντα του φαντάζομαι θα είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Γνωστός για την ανεκτικότητα που δείχνει και στους γκέι, αλλά και στους αλλόθρησκους και δη μουσουλμάνους, ο Άνθιμος αναμένεται να πετάξει την σκούφια του τώρα που ένας εκπρόσωπος και των δυο αυτών υπεραγαπημένων του ομάδων επιθυμεί να συνομιλήσει μαζί του. Εικάζω ότι ο Άνθιμος θα θέλει να εκφράσει στον γκέι ιμάμη την προσωπική του συμπάθεια, αλλά και την θετική και προοδευτική στάση της ορθόδοξης εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους, τους μουσουλμάνους, και τους ομοφυλόφιλους μουσουλμάνους. Μπορεί το κοράνι να απαγορεύει την ομοφυλοφιλία, μπορεί να έχει κατηγορηθεί ως μια θρησκεία στενά συνυφασμένη με τη βία, αλλά ο Άνθιμος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό του γκέι ιμάμη. Δεν θα θίξει τα κακώς κείμενα του μισαλλόδοξου Ισλάμ, αλλά θα εστιάσει στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη που διδάσκει ο χριστιανισμός, θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα ότι ο ίδιος δεν είναι ένας μουτζαχεντίν που μισεί ότι το διαφορετικό.

Τους περιμένουμε και τους δυο να σκάνε μύτη χέρι-χέρι στην πρώτη γκέι παρέλαση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Ιούνιο. Η αγάπη όλα τα ανέχεται, όλα τα ελπίζει κι όλα τα υπομένει. Το είπε κι ο Απόστολος Παύλος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM