Ο τελευταίος πειρασμός

Ο τελευταίος πειρασμός Facebook Twitter
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας
0
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)

Ένα φτωχό επαρχιωτόπουλο (Άλκης Γιαννακάς) κατεβαίνει στην Αθήνα για να πλουτίσει και μπλέκεται με έναν άνθρωπο του υποκόσμου (Σταύρος Ξενίδης). Παράλληλα στήνει μικροκόλπα στα οποία χρησιμοποιεί μια στριπτιζέζ (Ζέτα Αποστόλου). Και ενώ η πορεία προς το βούρκο συνεχίζεται ακάθεκτη, η αστυνομία τον εντοπίζει, γιατί, φεύγοντας από το χωριό του, έκλεψε μια εικόνα από την εκκλησία, για να την πουλήσει. Η ξέφρενη πορεία του νεαρού και ο ηθικός ξεπεσμός του τον οδηγούν στο θάνατο. Το παράδειγμά του όμως θα είναι διδακτικό για τους υπόλοιπους νεαρούς συγχωριανούς του. Η πρωτεύουσα είναι μια γλυκιά «παγίδα» γένους θηλυκού. Ο νεοφερμένος από το Παρίσι, τότε, Κώστας Καραγιάννης ξεπερνάει σε τολμηρότητα κάθε άλλο Έλληνα σκηνοθέτη της γενιάς τους (είναι ίσως ο μοναδικός σκηνοθέτης εκείνη την εποχή με πανεπιστημιακή μόρφωση) και χαρίζει στην αιωνιότητα μια από τις πιο breathtaking (που θα έλεγαν οι Άγγλοι!) εμφανίσεις της εστέτ κυρίας Ζέτας Αποστόλου.

Δωμάτιο 69 (1975)

Η σκληρή εκδοχή του Αμάρτησα για το παιδί μου. Τα μέλη μιας σπείρας λαθρεμπόρων ναρκωτικών εκβιάζουν μια νεαρή αεροσυνοδό: θα απαγάγουν το παιδί της, αν δεν συνεργαστεί μαζί τους. Ο εκβιασμός διανθίζεται με πολλαπλούς βιασμούς, σωματικούς και ηθικούς. Η Τίνα Σπάθη διαπρέπει και στους μεν και στους δε.

Aννίτα η διεφθαρμένη (1975)

Μια νέα και όμορφη κοπέλα μπλέκεται στα δίχτυα μιας συμμορίας κακοποιών. Γίνεται βορά στις ορέξεις τους, ενώ εκείνοι σχεδιάζουν μια μεγάλη κομπίνα. Μέχρι να διαπραχθεί η ληστεία υπάρχει αρκετός χρόνος για βεβιασμένες συνευρέσεις.

Το κορμί μου στο κορμί σου (1975)

Μια γυναίκα εκβιάζεται από την πρώην γραμματέα του άνδρα της. Όμως η νυν γραμματέας του μαζί με τον εραστή της, ένα διακεκριμένο ζωγράφο, προκειμένου να καρπωθούν τα χρήματα του εκβιασμού, στήνουν μια πλεκτάνη που οδηγεί στο φόνο της συζύγου. Ο ζωγράφος θα εμφανιστεί ως αυτόπτης μάρτυς στην αστυνομία και θα καταθέσει ψευδώς ότι ο θάνατος οφείλεται σε ατύχημα. Όμως ένας ερασιτέχνης κινηματογραφιστής έχει καταγράψει τη σκηνή και οι διαβολικοί εραστές συλλαμβάνονται. Φιλόδοξο σενάριο…

Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973)

Η ταινία περιγράφει απλές καταστάσεις βγαλμένες μέσα από τη ζωή. Ένας παράξενος ξένος καταφεύγει στο παραλιακό σπίτι ενός παλιού του φίλου, στο οποίο ζει με τη γυναίκα του και την αδελφή της γυναίκας του. Μαζί τους και ένας ναυτικός, που στην πραγματικότητα κάνει λαθρεμπόριο ουίσκι και διατηρεί ερωτικές σχέσεις και με τις δύο γυναίκες. Ο άνδρας του σπιτιού θα δολοφονηθεί. Τότε ο ξένος θα αποκαλύψει πως οι δύο άνδρες είχαν ληστέψει μια τράπεζα και είχαν «ρίξει» τους άλλους συνεργούς, που τους είχαν ανακαλύψει. Σκοτωμός για σκοτωμό, με διαλείμματα τρυφερού και ρομαντικού σεξ. Δεν θα μείνει κανείς ζωντανός, παρά μόνο η μία αδελφή που θα καρπωθεί και τη λεία της ληστείας. Στο τέλος θα πέσει κι αυτή κατά λάθος στα χέρια της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας ότι κανένα έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο. Χυμώδης η Γκιζέλα Ντάλη, θελκτική η Ρένα Κοσμίδου.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ