Web TV

Web TV Facebook Twitter
0

Η λέξη web tv μπήκε για πρώτη φορά στο ελληνικό λεξιλόγιο στις αρχές του 2000 - αν και τότε, όταν διαβάζαμε για το web tv, σκεφτόμασταν ουσιαστικά τη χρήση τηλεοπτικής συσκευής για σερφάρισμα στο Internet . Παρ' όλα αυτά, όταν μιλάμε για web tv πια, εννοούμε πρωτότυπο content μέσω Internet. H πρώτη προσπάθεια ήταν του Στέλιου Κουλογλου με το tvxs.gr, που φιλοδοξεί να «παίζει» θέματα που περιφρονούν τα παραδοσιακά media - ήταν μάλιστα και το πρώτο που έβγαλε βίντεο των κουκουλοφόρων μαζί με αστυνομικούς. Την ίδια κατεύθυνση ακολούθησαν κι άλλα ειδησεογραφικά sites με μεικτό content: εικόνα αλλά και κείμενο μαζί δηλαδή, όπως το www.zougla.grτου Μάκη Τριανταφυλόπουλου, που πήγε την ιδέα ένα βήμα παραπέρα με δίλεπτα δελτία ειδήσεων και livecams από το Σύνταγμα. Μόνο με πρωτότυπο υλικό λειτουργεί και το www.choice4.tvπου έχει βίντεο ποικίλης ύλης: από γεωπονικά θέματα, μόδα και γαστρονομία μέχρι συνεντεύξεις. Ως κόμβος για web tv λειτουργεί και τοkanalia.tv που είναι ακόμα σε στάδιο beta. Το site, προς το παρόν, χωρίζεται σε διαδικτυακή τηλεόραση, top videos, tv websites και live κάμερες. Εδώ μπορεί κανείς να βρει τα δέκα καλύτερα διαδικτυακά κανάλια, περίεργα και πρωτότυπα διαδικτυακά κανάλια (μεταξύ άλλων, Eurovision tv, single malt tv, happy tree friends) και live κάμερες από διάφορες χώρες του κόσμου. Υπάρχουν ακόμα το tvonline.gr, το οποίο διαφημίζεται ως το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κανάλι gr, το οποίο θα έχει πρωτότυπο content κι «ετοιμάζεται πυρετωδώς», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ενώ πολλοί ήδη υπάρχοντες ειδησεογραφικοί οργανισμοί ή κανάλια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν live streaming, όπως το site του Σκάι, ενώ το Mega έχει ξεκινήσει να ανεβάζει ειδησεογραφικό υλικό online, υλικό το οποίο διοχετεύεται και στη σελίδα των «Νέων».

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ