Πειραϊκή: Μπίρα με άποψη

Πειραϊκή: Μπίρα με άποψη Facebook Twitter
0

Βρίσκεστε ήδη στον τέταρτο χρόνο της κυκλοφορίας της Πειραϊκής. Στο ξεκίνημά σας πολλοί είπαν πως θα ήταν μια ουτοπική προσπάθεια που δεν θα κρατούσε πάνω από δύο χρόνια...

Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας με ένα στόχο: να φτιάξουμε φρέσκια, βιολογική μπίρα. Με γεύση και ποιότητα. Το βιολογικό προϊόν, για εμάς, δεν είναι ένα ακόμη προϊόν που θα συμπληρώνει την γκάμα μας. Είναι αντίληψη ζωής.. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε διαλέξει τον εύκολο δρόμο, παραγωγικά και εμπορικά. Δεν μας ενδιαφέρει όμως ένα προϊόν που δεν θα προσφέρει ποιότητα, υγεία και απόλαυση στον καταναλωτή. Για μας, η άποψη είναι το πρόταγμα,, τα υπόλοιπα έπονται.

Πώς μπορεί τελικά μια βιολογική μικροζυθοποιία να επιβιώσει στον τεράστιο ανταγωνισμό;

Η Πειραϊκή ξεκίνησε υλοποιώντας σιγά σιγά το δικό της όραμα, μακριά από τα ανταγωνιστικά τερτίπια της αγοράς. Άλλωστε, στην Ελλάδα η μικροζυθοποιία μόλις που φτάνει το 3-4%. Σεβόμαστε κάθε προσπάθεια στην αγορά που δεν κοροϊδεύει τον καταναλωτή με στόχο το κέρδος. Δύναμή μας ο ίδιος, ο τελικός καταναλωτής, που μας προτιμά, γίνεται φίλος μας, μας εμπιστεύεται και μας ζητά όταν δεν μας βρίσκει.

Ανακοινώσατε ότι προχωράτε στην παραγωγή παστεριωμένης μπίρας. Θα αντικαταστήσει τη φρέσκια;

Σε καμιά περίπτωση. Άλλο το φρέσκο, άλλο το παστεριωμένο. Προχωρήσαμε στην παραγωγή παστεριωμένης, μακράς διάρκειας μπίρας, 6 μηνών, για μεγαλύτερη αντοχή κατά τους θερινούς μήνες και για να μπορούν τη γεύση και την ποιότητα της Πειραϊκής να τη διαθέτουν και σημεία, τα οποία στερούνται ψυκτικών θαλάμων για τη συντήρησή της. Η Πειραϊκή θα κυκλοφορεί πλέον στους γνωστούς δύο τύπους Pils και Pale Ale σε ΦΡΕΣΚΙΑ (απαστερίωτη) και ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΗ εκδοχή, με διαφορετική ετικέτα.

Αλλάξατε όμως και το μπουκάλι;

Σωστά.. Είναι μια ακόμα μικρή συμβολή της Πειραϊκής στην υπόθεση «περιβάλλον». Με τη νέα συσκευασία διατηρούμε την ίδια ποσότητα προϊόντος των 330ml, αλλά έχουμε λιγότερο γυαλί κατά 123 γρ. ανά φιάλη συσκευασίας.

Και από τιμές;

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η Πειραϊκή για τέταρτη συνεχή χρονιά διατηρεί την ίδια τιμή πώλησης στο φρέσκο και μειώνει την τιμή στο παστεριωμένο προϊόν. Με την καινούργια φιάλη μειώνουμε το κόστος του προϊόντος και θεωρούμε χρέος μας τη μείωση αυτή να την προσφέρουμε σε όσους μας τιμούν επιλέγοντάς μας.

Η οικονομική κρίση πόσο σας έχει επηρεάσει;

Δεν μας έβαλαν στην αγορά τα αισιόδοξα επιχειρηματικά πλάνα των golden boys, ούτε μπήκαμε για την αρπαχτή, επωφελούμενοι μια συγκυρία. Πυξίδα μας είναι ο σεβασμός στον καταναλωτή και όχι τα μερίδια αγοράς.

Και το μέλλον σας;

Κάθε κρίση είναι και πρόκληση. Η Πειραϊκή βρίσκεται στο μονόδρομο της ανάπτυξης που η απαίτηση των φίλων-καταναλωτών της μας επιβάλλει.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ