Ερντογάν: Οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες –Μια μέρα ίσως χρειαστούν αυτοί έλεος

Ερντογάν: Οι Έλληνες σκοτώνουν πρόσφυγες –Μια μέρα ίσως χρειαστούν αυτοί έλεος Facebook Twitter
Νέες βολές Ερντογάν κατά της Ελλάδας (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ, για τη διαχείριση των τελευταίων εξελίξεων με τους πρόσφυγες.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι «πνίγει και πυροβολεί» πρόσφυγες, ενώ μάλιστα διεμήνυσε στους Έλληνες ότι μπορεί μια μέρα να βρεθούν σε ανάλογη θέση και να αναζητούν έλεος.


«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, πρέπει να υποστηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία στη Συρία», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. «Καλούμε κυρίως την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που φτάνουν στην περιοχή τους, με βάση την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», συμπλήρωσε.

«Πνίγουν και πυροβολούν πρόσφυγες»


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν έδειξε μια φωτογραφία που δείχνει να δίνεται βοήθεια σε Έλληνες που διέφυγαν από επιθέσεις των Ναζί και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ένα από αυτά τα αγόρια ή κορίτσια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Έλληνα πρωθυπουργού. Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν με κάθε μέσο να απαγορεύσουν την είσοδο των προσφύγων, πνίγοντάς τους στη θάλασσα ή πυροβολώντας και σκοτώνοντάς τους, δεν θα έπρεπε να ξεχνάνε ότι μια μέρα μπορεί να χρειαστούν το ίδιο έλεος», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού συστήματος στη Συρία, με ένα νέο σύνταγμα- με βάση την ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της χώρας- και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών για μια δημοκρατική κυβέρνηση.


Παράλληλα, προειδοποίησε την Ευρώπη για την άνοδο της απειλής του φασισμού, σημειώνοντας ότι άλλη μια εισροή προσφύγων μπορεί να είναι «πραγματική καταστροφή», επειδή τα προηγούμενα παραδείγματα έχουν δείξει ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες τείνουν να επιτίθενται η μία στην άλλη κατά τη διάρκεια τέτοιων κρίσεων.


Με πληροφορίες από Daily Sabah, Anadolu

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM