Ο Μητσοτάκης πήρε θέση για τον εκκλησιασμό: «Όσο είναι εφικτό από το σπίτι»

Ο Μητσοτάκης πήρε θέση για τον εκκλησιασμό: «Όσο είναι εφικτό από το σπίτι» Facebook Twitter
4

Διάγγελμα για το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας θέση και για τον εκκλησιασμό. 

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου», τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως, ήδη γίνεται ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. «Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι περισσότεροι που θα νοσήσουν θα εκδηλώσουν ήπια συμπτώματα, υπογραμμίζοντας πως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα είναι αυτοί που θα χρειαστούν ίσως νοσηλεία. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, προστίθενται κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και αξιοποιούνται εγκαταστάσεις ενώ με διαδικασίες – εξπρές, υπογράφονται 2.000 διετείς συμβάσεις εργασίας στο τομέα της Υγείας. Οι πρώτοι από αυτούς τους εργαζόμενους θα βρίσκονται στις θέσεις τους από την επόμενη εβδομάδα.

Για τον εκκλησιασμό

 

«Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προτρέποντας τους πιστούς να ασκούν τα «θρησκευτικά καθήκοντα όσο είναι εφικτό από το σπίτι».

Ζήτησε δε, παράλληλα, την στήριξη της ηγεσίας της εκκλησίας. «Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του κοροναϊού. Από σήμερα θεσπίζεται ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε».

Προς τα παιδιά: Αποφύγετε τους ηλικιωμένους


Απευθυνόμενος στα παιδιά, που δεν θα έχουν σχολείο για τις επόμενες εβδομάδες, κάλεσε τους ανηλίκους να συνεχίσουν το διάβασμα και να περιοριστούν σε «καλές και μικρές» παρέες στο σπίτι. Παράλληλα τους προέτρεψε να κάνουν γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους, ζητώντας τους να αποφύγουν τους χώρους με μεγάλο συνωστισμό και να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους των οικογενειών τους – ειδικά αν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως το Δημόσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ακόμα και στις περιπτώσεις που θα εφαρμοστεί ευέλικτο ωράριο των εργαζομένων και εργασία εξ αποστάσεως.


«Μέσα σε λίγες εβδομάδες κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια μεγάλη διπλή κρίση, με γρήγορες αποφάσεις και τολμηρές κινήσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας στα σύνορα και στην έλευση και εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε, κανένα μαζικό μέτρο δεν υποκαθιστά την ατομική ευθύνη, υπογραμμίζοντας την σημασία τήρησης των κανόνων υγιεινής που θα πρέπει να γίνουν μέρος του καθημερινού αυτοματισμού. «Αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας, τις συγκεντρώσεις. Όχι χειραψίες και πολλές επαφές. Δεν θα φανούμε αγενείς αλλά υπεύθυνοι».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM