Sandwich Town

Sandwich Town Facebook Twitter
0

ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΟΚΑΤΣΙΑ PROVOLONE στο Γρηγόρη. Από τις δυο ζεστές φοκάτσιες που βγάζει ο Γρηγόρης, αυτή είναι η αγαπημένη μας: τυρί προβολόνε , ντομάτα, και ρίγανη ελαφρώς ζεσταμένα και τυλιγμένα σε φοκάτσια.

ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ στο Ιt fresh food. Mαύρο γερμανικό ψωμί με ψητή μελιτζάνα, φέτα, ντομάτα, ελαιόλαδο και μαϊντανό. Πρόκειται για άκρως χορταστική επιλογή, φτιαγμένη με πολύ φρέσκα υλικά.

ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥ ΣΝΑΚ, tramezzini με προσούτο cotto και μοτσαρέλα στο Tramezzini Cafe. Τα tramezzini είναι ο βασιλιάς του γκουρμέ σνακ: λεπτές φέτες από ειδικό μαλακό ψωμί, που συνδυάζονται ιδανικά με delicatessen ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Το μόνο κακό είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσεις να τα τρως δυο δυο.

ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕΞΙΚΟΥ quesadilla στο Simply Burgers (www.simplyburgers.gr). Η κλασική μεξικάνικη quesadilla, αραβική πίτα, δηλαδή, διπλωμένη και γεμιστή με τυρί, ψημένη στη σχάρα και σερβιρισμένη με sour cream και Picο di Gallo είναι από τις αγαπημένες μας αμαρτίες. Στα Simply Burgers τη φτιάχνουν σε τέσσερις γεύσεις. Εμάς μας αρέσει η Bacon Mushroom Quesadilla με γέμιση τυρί, ψιλοκομμένες φέτες ψημένου μπέικον και μανιτάρια αλά κρεμ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ αυτοσχεδιασμός στο Εverest. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που δεν ξεπερνιούνται εύκολα. Το Everest ήταν το πρώτο που ξεκίνησε την πατέντα του αυτοσχεδιασμού στο ζεστό σάντουιτς. Η ιδέα είναι απλή: o πελάτης διαλέγει τα δικά του υλικά (από αυγό τηγανητό μέχρι τυροσαλάτα), και μετά το σάντουιτς ψήνεται σε μια μεγάλη τοστιέρα. Βασικό συστατικό για τους περισσότερους είναι οι τηγανητές πατάτες (στρώνουν το στομάχι). Μετά ακολουθεί πανδαισία: εμείς προτιμάμε τη γαλοπούλα, το τυρί, τα μανιτάρια και το βραστό λουκάνικο (στο κέφι και πιπεριά).

ΓΙΑ ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ στο Απολλώνιο. Εδώ διαλέγει κανείς μπαγκέτα και υλικά - μας αρέσει πολύ το προσούτο και η μοτσαρέλα του. Αγαπημένος μας συνδυασμός είναι λιαστή ντομάτα, προσούτο, μοτσαρέλα και ελιές σε μαύρη μπαγκέτα.

ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ στον Kατσέλη. Εδώ τα κρουασάν είναι πάντα φρέσκα, ακόμα κι όταν είναι γεμιστά. Προτείνουμε κρουασάν βουτύρου γεμιστό με γαλοπούλα, κίτρινο τυρί, μαρούλι και μαγιονέζα.

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ομελέτα σε σάντουιτς στο Meli-meli crepa club (Ιάκχου 12, Γκάζι). Η ομελέτα είναι ό,τι πρέπει για να στρώσει το στομάχι μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι, πόσω μάλλον εδώ που είναι ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

ΓΙΑ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ στο Special (Βουλής ). Σε άσπρη μπαγκέτα με παπαρουνόσπορο ψηφίζουμε ζαμπόν μελιού, ένταμ, ντομάτα, μαγιονέζα ή σαλάμι με καπνιστό τυρί και ντομάτα.

ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Chicken Sandwich στο Friday's. Aς μην κοροϊδευόμαστε, δεν πρόκειται για απλό σάντουιτς, αλλά για μια σούπερ παραλλαγή στο πατροπαράδοτο μπέργκερ. Στήθος κοτόπουλου σχάρας ψημένο με μπαχαρικά cajun, τυρί Monterey Jack, μπέικον και sweet-hickory mayonnaise, σερβιρισμένα σε ψωμί του μπέργκερ. Συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές... και ο Θεός βοηθός!

ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ, ΒΜΤ στο Subway. Το σάντουιτς πήρε το όνομά του από το Brooklyn Manhattan Transit (ένα κομμάτι του μετρό της Νέας Υόρκης). Σε αυτή την περίπτωση πάντως BMT σημαίνει «Biggest, Meatiest, and Tastiest» και αφορά μια έκρηξη αλλαντικών μέσα σε τρυφερό ψωμί: σαλάμι Γένοβας, πεπερόνι και ζαμπόν μαζί με τυρί και λαχανικά, πάντα με το μείγμα μπαχαρικών Subway.

ΓΙΑ BAGELS, Prosciutto Bagel στο Palls (Απόλλωνος 30). Το Palls είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που μπορείς να φας bagels. Προσφέρεται σε πέντε γεύσεις.To αγαπημένο μας είναι με προσούτο, μασκαρπόνε και ρόκα.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) στα Starbucks. Πρόκειται για έναν αχτύπητο συνδυασμό μιας αγαπημένης αμερικανικής γεύσης. Μalted ψωμί με στρώσεις μαγιονέζα, μπέικον, μαρούλι και ντομάτα. Γιαμ γιαμ!

ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΖΥΜΩΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ, σάντουιτς με σπιτικό μπιφτέκι στο Μέλι-Γάλα (Δεκελέων 5, Γκάζι). Σε περίπτωση που δεν θέλετε κρέας, καλή επιλογή είναι και το σπανάκι. Είναι ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινες ώρες.

ΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ, Salmon deluxe στο Flocafe. Πρόκειται για επιλογή πολυτελείας, όχι αστεία: καπνιστός σολομός, αγγουράκι και μαρούλι σε άσπρη μπαγκέτα, κι όλα αυτά συμπληρώνονται τέλεια με τυρί Φιλαδέλφεια.

ΓΙΑ ΕΦΗΒΙΚΟ ΡΕΤΡΟ, Chicky's σος μουστάρδα στα Goody's. Πρόκειται για επιλογή που μας θυμίζει τα χρόνια που πηγαίναμε ακόμα γυμνάσιο. Ίσως η μόνη αλυσίδα που σκέφτηκε να συνδυάσει το κοτόπουλο πανέ με μουστάρδα και να τη βάλει σε σάντουιτς.

ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΙΤΑ, Turkey Wrap στο Costa Coffee. Γαλοπούλα, τομάτα και μαρούλι τυλιγμένα σε τορτίγια - ό,τι πρέπει για ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ