ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2017 | 09:09

Ερωτουλα.

Χτες, είπα στην κοπέλα που βγαίνουμε 3 μήνες, ότι είμαι ερωτευμένος μαζί της. Δεν είμαι . Ποτέ δεν έχω ερωτευτεί απλά θεωρώ ότι κάθε φορά πρέπει να τους το λέω. Αυτή τότε με κοίταξε και γελασε. Δεν είναι έτσι οι ερωτευμενοι μου είπε. Μετά εγώ συνέχισα τις πιπες μου,ως που με έκοψε και μου είπε, κάποτε με είχαν ερωτευτεί και είχα ερωτευτεί και θυμάμαι πως είναι. Κοίταγε ψηλά με ένα ονειροπολο βλέμμα, ως που έγειρε απότομα μπροστά με καρφώνει και μου λέει, ίσως και εμείς ερωτευτουμε! Εγώ συνέχισα πάλι τις βλακειες για να μην το πάρω πίσω και με κόβει και μου λέει, εσύ δεν έχεις ερωτευτεί πότε! Σαν να το ξέρε! Από εκείνη την στιγμή την σκέφτομαι συνέχεια και νομίζω ότι συμβαίνει αυτό που νομίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Εγώ! Ναι εγώ, ερωτεύομαι την Ερωτουλα μια κοπέλα με τόσο ενθουσιασμό που μοιάζει ερωτευμένη με τα πάντα που μοιάζει σαν κάποιος να την ποτίσει κάποτε με έρωτα και να μεθύσε τόσο που έγινε έρωτας η ίδια.
5
 
 
 
 
σχόλια
Ένας άνθρωπος που έχει ερωτευτεί και τον έχουν ερωτευτεί, ξέρει πολύ καλά πως είναι το συναίσθημα αυτό και δεν παραμυθιάζεται εύκολα. Ίσως κάποιοι να επιλέγουν να παραμυθιαστούν, επειδή θέλουν πάρα πολύ να το νιώσουν ξανά.Να λες αυτά που νιώθεις, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ορθώς σε ξεμπρόστιασε και με πολύ ωραίο τρόπο, μάλιστα. Δεν ξέρω αν έχεις αρχίσει να την ερωτεύεσαι... Μπορεί απλά να εντυπωσιάστηκες με την διορατικότητά της. Μακάρι να ερωτευτείτε και να περνάτε καλά!
Παιδιά τι λέτε; Μήπως υπάρχει και ερωτομετρητης; Μακάρι να ξέραμε τι νιώθει ο άλλος, αλλά είναι αδύνατον να μπορείς να διακρίνεις αν ο άλλος είναι ερωτευμένος ή όχι μόνο και μόνο από τα μάτια. Δεν πάτε να λέτε τα δικά σας, η επιστήμη είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Ίσως από την εμπειρία της η κοπελα να βγάλε κάποιο συμπέρασμα. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε αν κάποιος είναι χαρούμενος η στεναχωρημενος, έτσι μπορούμε να διακρίνουμε και τον έρωτα. Αλλά μόνο σε εικασίες μπορούμε να μείνουμε. Όπως μπορεί καλά κάποιος να υποκριθεί το στεναχωρημένο ή το χαρούμενο, έτσι και τον ερωτευμένο. Τώρα το για πόσο διάστημα είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα... Αλλά αυτό θα το ψάξει η επίστημη...
Ποιος μίλησε για ερωτομετρητή; Σε όλα τα άλλα, λες ακριβώς ότι λέω. Ο καθένας μπορεί να υποκριθεί τον ερωτευμένο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο αποδέκτης θα παραμυθιαστεί. Εξαρτάται από την εμπειρία του και από το αν έχει ερωτευτεί ξανά ή αν θέλει να παραμυθιαστεί.
Κόμπρα, εγώ εννοούσα ότι μπορεί κανείς να υποκριθεί, και οι άλλοι (η κοπέλα του ή οι φίλοι του ή ένας ξένος) όντως να τον πιστέψουν ή να μην τον πιστέψουν, όχι μόνο γιατί έτσι θέλουν (να πιστέψουν ή να μην πιστέψουν) αλλά και γιατί ο υποκρινόμενος είναι πειστικός ή μη πειστικός αντίστοιχα. Κατ αναλογία με το ακόλουθο παράδειγμα: όταν ένας λέει μια ιστορια, κάποιοι μπορει να πιστέψουν ότι αυτή η ιστορία είναι πραγματική επειδή είναι ευκολόπιστοι, αλλοι μπορεί επειδή ο αφηγητής τη λέει πολύ παραστατικά, άλλοι εκ φύσεως καχύποπτοι μπορεί να μην πιστέψουν γρι. Δλδ σημασία δεν έχει η ίδια η ιστορία, αλλά το πώς την αφηγείται κάνεις, η διάθεση των ακροατών κλπ. Μπορεί κάλλιστα και η ιστορία να είναι αληθινή, αλλά οι ακροατες μπορει να έχουν ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες που βγήκαν ψεύτικες εκ των υστερων και να μην πείθονται πλεον βασισμένοι στην πρότερη εμπειρία τους.
Άμα δεν είσαι, μην το λες. Και ναι, φαίνεται στα μάτια. Όταν κοιτιέστε ο χρόνος παγώνει κι είσαι στο μέρος που πάντα ήθελες να είσαι. Ωραίο, έντονο πράγμα, σαν από παραμύθι ή ταινία τύπου Όσα παίρνει ο άνεμος. Αλλά και υπερτιμημένος για πολλούς και σπάνια αμοιβαίος. Αλλά το δούλεμα ξενερώνει. Οπότε άσε τα ότι είσαι ερωτεύμενος όταν δεν είσαι : είναι χειριστικό και δεύτερο.
Scroll to top icon