ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.8.2017 | 20:04

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ

Προχτές περίμενα να αρχίσει η προβολή μιας ταινίας. Δίπλα μου κάθισαν δύο κοπέλες και μιλούσαν δυνατά. Έλεγε λοιπόν η μία στην άλλη ότι τις προάλλες που ήταν σε ένα μαγαζί και περίμενε κάτι άλλες φίλες της, την πλησίασε ένας άντρας και της είπε συγνώμη να σε ρωτήσω κάτι; Πώς σε λένε;Για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα η κοπέλα κορόιδευε και σχολίαζε αρνητικά στη φίλη της το ότι ο άντρας της είπε πρώτα να σε ρωτήσω κάτι και μετά πώς σε λένε. Της φάνηκε λοιπόν αστείο αυτό. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!Μετά λέει αφού του είπε το όνομά της, εκείνος τη ρώτησε αν περιμένει παρέα. Αυτή του είπε ναι αλλά ότι οι φίλες της θα αργήσουν.Και τότε εκείνος τη ρώτησε αν μπορεί να κάτσει λίγο μαζί της να γνωριστούν αφού θα αργήσουν(όπως του είπε εκείνη) οι φίλες της.Κι αυτή λέει του είπε όχι όχι και σήκωσε και το χέρι της σε μια απότομη κίνηση δείχνοντάς του το δρόμο και του είπε άντε φύγε.Και σχολίαζε τώρα αυτή στη φίλη της ότι είχε νεύρα αλλά της λέει να σου πω και κάτι άλλο; Μια χαρά ήταν το παιδί, κι ευγενικός κι ωραίος, δεν είχε κάτι αλλά τι να κάνουμε, με έτυχε σε αυτή τη φάση.και σκάσανε και οι δυο τους στα γέλια.Όλα αυτά τα γράφω ως απάντηση σε κάποια σχόλια που διαβάζω κάτω από εξομολογήσεις δικές μου ή άλλων, ή κάτι συζητήσεις που ακούω, ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν πια ή ότι κάποιοι σαν και μένα που έχουμε σταματήσει εδώ και χρόνια να φλερτάρουμε και να προσεγγίζουμε γυναίκες, ότι έχουμε πρόβλημα κοινωνικών δεξιοτήτων όπως μου έγραψε η άλλη κοπέλα ή ότι δεν φλερτάρουμε για να μην μας θίξει τον εγωισμό μας κάποια γυναίκα.Όχι λοιπόν αγαπητές γυναίκες. Μια χαρά κοινωνικές δεξιότητες έχουμε και μάλιστα εγώ προσωπικά αδιαφορώ για τον εγωισμό μου, ούτε σκέφτομαι ότι θα με θίξει μια απόρριψη. Απλά δεν μπορώ μετά από πεντακόσιες απορρίψεις που έχω φάει στη ζωή μου, να συνεχίσω, μπας και η πεντακοσιοστή πρώτη μου προσέγγιση έχει θετικό αποτέλεσμα. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος. Γι' αυτό έχω αποσυρθεί χρόνια, κι ας πονάει η ψυχή μου βαθιά που είμαι ολομόναχος. Φανταστείτε ας πούμε να έπεφτα εγώ τώρα στα τριάντα τρία μου χρόνια, πάνω στην αντιμετώπιση της κοπέλας της οποίας την αντίδραση περιέγραψα πιο πάνω. Να πήγαινα να φλερτάρω και να μου έκανε η άλλη κίνηση φύγε και να μου λέει και άντε φύγε άντε.Γι' αυτό είμαι μόνος μου. Γι' αυτό δεν φλερτάρω. Γι' αυτό και για τίποτα άλλο. Με πληγώνει αφάνταστα η μοναξιά μου, αλλά την προτιμώ, από το να ξεφτιλίζομαι για λίγη αγάπη. Γιατί έτσι είναι δυστυχώς.
2
 
 
 
 
σχόλια
Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και το κατά πόσο φλερτάρουν οι άντρες, το πόσο δεκτικές είναι οι γυναίκες και όλα τα συναφή είναι ένα ζήτημα πολύ μεγάλο. Πραγματικά μεγάλο.Όσο κι αν το αναλύουμε απαντήσεις δε θα βρούμε γιατί εξαρτάται από πάρα πολλές συνισταμένες.Στην χώρα που ζούμε το να πιάνει ένας άντρας μόνος κουβέντα σε μια γυναίκα θεωρείται κάτι δαιμονοποιημένο γιατί ταυτίζεται με έναν άντρα απελπισμένο,που πιθανότατα ψάχνει ένα one-night-stand να εντονωθεί.Κάποιος που γνωρίζει αυτόν που τον ενδιαφέρει ως μέλος μιας παρέας και τον προσεγγίζει αρχικά μέσα από συζήτηση όπου συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι,μπορεί πολύ πιο εύκολα να τον...απομονώσει αργότερα.Κάποιος που μάχεται μόνος του είναι φτερό στον άνεμο.Γι΄αυτό εν μέρει καταλαβαίνω τους άντρες.Δυστυχώς,όμως,πάρα πολλοί(επειδή έχω και μια Α πείρα)απλά...δεν το΄χουν.Λειτουργούν όπως οι ελεύθεροι σκοπευτές:πετάνε μια χιλιοειπωμένη-ενίοτε γλοιώδη ατάκα και γελοία- και αν φάνε τη χυλόπιτα πάνε κατευθείαν στην επόμενη.Όταν,όμως,σου κεντρίσει το ενδιαφέρον ένας άνθρωπος εστιάζεις επάνω του και προσπαθείς να κοιτάξεις τόσο το ''περιτύλιγμα'' αλλά και πέρα από αυτό για να μαντέψεις πως μπορείς να τον προσεγγίσεις με επιτυχία.Ναι,ακούγεται πολύ δύσκολο και προφανώς είναι.Πάντως εκτιμώ τους άντρες που έχουν τη διάθεση και το τακτ να προσεγγίσουν ευγενικά μια γυναίκα και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές εκεί έξω.Και επειδή είμαι καιρό μόνη θα πω κάτι χιλιοειπωμένο:όλοι όσοι κάνουμε παράπονα για τη μοναξιά είτε δεν προσπαθούμε πολύ είτε κάτι κάνουμε λάθος.
Scroll to top icon