ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.10.2017 | 03:05

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Εδώ και πολλά χρόνια έχω πολύ σοβαρό θέμα με τον ύπνο και θα εξηγήσω τι εννοώ. Αν δεν πάει 4 το πρωί και μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ ότι κι αν κάνω. Όσες δε φορές προσπάθησα να κοιμηθώ νωρίς π.χ. απο τις 23:00 δεν τα κατάφερνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις πρωινές μου δραστηριότητες να είμαι αρκετά δυσλειτουργικός. Να είμαι σαν ζαλισμένος, συγχυσμένος, άτονος, γενικά σαν χαζός. Μια απλή ερώτηση να μου έκανες θα είχε θέμα να στην απαντήσω. Αντιθέτως αν πήγαινε 21:00- 22:00 και μετά μέχρι τα ξημερώματα γινόμουν διάνοια. Χωρίς πλάκα, ο νους μου και η ενέργεια μου έφταναν ταβάνι. Επειδή όμως το πρωί είναι που γίνονται το σύνολο των υποχρεώσεων έπρεπε να δω τι θα κάνω γιατί δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση. Έψαξα λοιπόν και ανακάλυψα το εξής. Αυτό που μου συμβαίνει είναι μια διαταραχή του ύπνου που δεν έχει σχέση με την αυπνία. Στα αγγλικά λέγεται Delayed Sleep Syndrome και η έννοια του με λίγα λόγια είναι πως έχει μπερδευτεί ο φυσιολογικός μου ρυθμός ύπνου- ξύπνιου (κιρκάδιος). Δεν είναι οτι δεν μπορώ να κοιμηθώ μπορώ αλλά έχω ρυθμίσει τον εαυτό του αυτό να το κάνει πρωινές ώρες.Επειδή ξέρω οτι το θέμα απασχολεί αρκετό κόσμο είπα να τα γράψω κι εδώ και να τονίσω πως αυτό πρόκειται για διαταραχή και πως υπάρχει θεραπεία. Η θεραπεία τώρα ποια είναι. Υπάρχουν τρια πράγματα που μπορεί να κάνει. Θεραπεια με υπεριώδεις ακτίνες, χρονοθεραπεία και συμπλήρωμα μελανίνης.Την φωτοθεραπεία την απέκλεισα γιατί κοστίσει να πάρεις τον ανάλογο μηχανισμό (το τοποθετείς επάνω σου μόλις ξυπνάς την ώρα που επιθυμείς και είναι σαν να σε χτυπάει ο ήλιος και ο νους ρυθμίζεται). Κάνω όμως τ' άλλα δυο, αγόρασα συμπλήρωμα μελανίνης γύρω στα 10 ευρώ όπου παίρνεις μια κάψουλα πριν τον ύπνο (είναι ο φυσικός νευροδιαβιβαστής για τον ύπνο) και ξεκίνησα και την χρονοθεραπεία.Η χρονοθεραπεία τώρα τι είναι. Αρχικά απαιτεί μια βδομάδα "ταλαιπωρίας", δηλαδή. Για μια βδομάδα θα πηγαίνεις κάθε φορά 3 ώρες αργότερα για ύπνο μέχρι να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς να κοιμάσαι. Για παράδειγμα. Εγώ κοιμάμαι 6 το πρωί. Θέλει την επομενη μέρα να κοιμηθώ στις 9 (είναι πιο εύκολο να κοιμηθείς αργότερα παρα νωρίτερα). Θα ξυπνήσω τι ώρα ξυπνήσω. Την επόμενη τώρα θέλει να κοιμηθώ στις 12 και ούτω καθεξής, μέχρι να φτάσω στις 23:00 που είναι ο δικός μου στόχος. Είμαι στην 4 μέρα που το κάνω αυτό και έχω να πω τα εξής, Καταρχάς κοιμάμαι πραγματικά και βαθιά όταν φτάνει αυτή η ώρα αλλά μέχρι να φτάσει η επόμενη είναι αρκετά εξαντλητικό γιατί την πρώτη μέρα π.χ. που κοιμήθηκα στις 9 ξύπνησα στις 16:00 και έπρεπε να μεινω ξύπνιος μέχρι τις 12 το μεσημερι, το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο. Εντούτοις όμως προσπαθώ να το κάνω γιατί αυτό το βραδινο ξενύχτι και το πρωινό ζόμπι ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΟ. Μακάρι θεέ μου, παναγία μου, σύμπαν μου, αλλάχ μου, ανώτερε εαυτέ μου κλπ. να με βοηθήσετε και να δουλέψει το όλο έγχειρημα, πραγματικά το έχω υπερβολική ανάγκη. Γι ότι νεώτερο θ' ενημερώσω και μακάρι και απο αυτή την ανάρτηση να βοηθηθούν κι άλλα άτομα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν αμφισβητώ κάτι που δεν γνωρίζω. Όμως η δική μου εμπειρία έχει ως εξής: Ως πρωτοετής φοιτητής δεν υπήρχε περίπτωση ν' αποκοιμηθώ πριν από τις 3-4 τα ξημερώματα. Ακόμα κι αν ξάπλωνα στις 12. Όμως, όταν το δεύτερο έτος ξεκίνησα να δουλεύω νωρίς το πρωί, με κάποιες μικροδυσκολίες στην αρχή βέβαια, ο ύπνος μου ρυθμίστηκε και παραμένει μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια αργότερα, ρυθμισμένος. Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η συνήθεια του ζεστού ντους πριν την κατάκλιση. Αν τύχει και δεν το κάνω, ακόμα και σήμερα πλέον, δυσκολεύομαι να κοιμηθώ.
Scroll to top icon