ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2018 | 02:54

Μου ειπε ψέματα..

Παιδιά θέλω τη γνώμη σας. Με το αγόρι μου είχαμε συμφωνήσει να κρατάμε μέσα στη σχέση τα οποιαδήποτε προβλήματά μας και να μην συζητάμε τα προσωπικά μας με φίλους μας εφόσον δεν έχουμε προσπαθήσει τουλαχιστον οι δύο μας να το λύσουμε. Πριν κάποιο καιρό είχε προκύψει ενα σοβαρό ευαίσθητο θέμα μεταξύ μας που κόντεψε να κλονίσει τα θεμέλια της εμπιστοσύνης μας. Πρόσφατα όμως έμαθα ότι το είχε μοιραστεί με την κολλητή του προτού συζητήσουμε οι δυό μας και -εν τελει ευτυχώς- το λύσουμε (είχε αφήσει τη συνομιλία ανοιχτή το καμάρι).. Σήμερα που μιλήσαμε έφερα διακριτικά την κουβέντα προς τα εκεί και μου είπε ότι δεν έχει μοιραστεί ποτέ με κανέναν προσωπικά μας θέματα, ενώ ήξερα με απτά στοιχεία πως μου λέει ψέματα. Δεν με πείραζει να μοιράζεται ο,τι δικο του θέλει με τους φίλους του, αλλά ο,τι με αφορά κι εμενα με ενοχλεί. Ποσο μαλλον οταν το εχουμε συμφωνήσει.Δεν ξέρω πώς να αντιδράσω....Και γιατί είπε ψέματα; Ένιωσα εκείνη τη στιγμή πως με κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Όντως τα του ζευγαριού καλό είναι να μένουν εντός του ζευγαριού και να μην ανακατεύονται τρίτοι ώστε το ζευγάρι να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς επιρροές. Στην περίπτωση που περιγράφεις όμως δεν μου φαίνεται ότι υπήρξε ανακάτεμμα στην ουσία. Πιθανολογώ ότι επειδή το θέμα ήταν ευαίσθητο όπως λες, ο σύντροφός σου ήθελε συμβουλή για το πώς να το χειριστεί. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι μεμπτό. Μεμπτό θα ήταν να το συζητήσει με την κολλητή και η κολλητή να έρθει να το συζητήσει μαζί σου.Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές, σε κάποια θέματα που μπορεί να αισθανόμαστε άβολα ή ευάλωτοι ή πελαγωμένοι να θέλουμε μια καθοδήγηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το συζητήσει μαζί σου, ίσα-ίσα μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να το κάνει σωστά.Σε ότι αφορά την άρνηση, μπορεί επειδή ξέρει την άποψή σου να φοβήθηκε να στο πει.Μια υποθετική προσέγγιση όλα αυτά.
Αν δεν παίζει λεκτική βία/εξαπάτηση/ εκβιασμοί ή σωματική βία με τρέλα και κορδέλα και άλλα πολλά ωραία που αυτό που κατάλαβα είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσεις κάπου μπας και καταλάβεις ότι στραβ' αρμενίζεις, τότε έπρεπε να σου εξηγήσει γιατί το συζήτησε έστω. Λες ότι είναι ευαίσθητο και ίσως να μην ήξερε πως να το χειριστεί και να ήθελε μια γνώμη. Υ.Γ. Προσωπικά έχω ζητήσει κι εδώ μέσα συμβουλές παλιότερα, έχω ρωτήσει και φίλες μου όταν οι προσπάθειές μου για διάλογο ήταν απέλπιδες και δεν μπορούσα να υπάρξει συνεννόηση. Ή μάλλον έβγαζα από μέσα μου την απελπισία για τον τοίχο που έπεφτα και για το ότι η λογική μου και γενικά εγώ η ίδια αμφισβητιόμουν. Το καλύτερο θα ήταν να είχα λύσει προ πολλού μια τέτοια κατάσταση. Απλά, πρέπει να τηρούνται οι όροι κι απ'τους δύο και να γίνεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ με ειλικρίνεια και σεβασμό από τις δύο μεριές. Αλλιώς θα καταλήξεις να ρωτάς και τον μπατζανάκη σου αν ήσουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ-Η. Καλημέρεςςςς
Πέρα από ανώριμος (συζητά τα θέματά σας με άλλους ακόμα και πριν μιλήσετε μεταξύ σας, ενώ έχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό) και ψεύτης (δεν παραδέχεται/ομολογεί το ατόπημα), κλαίγεται στην "κολλητούλα" για τα προβλήματα της σχέσης του. Αυτό θα με απασχολούσε εμένα περισσότερο... if you know what I mean.
Καλή χρονιά Λεμόνι!Υποψιάζομαι ότι η κολλητούλα ήταν κολλητούλα πριν την δεσμούλα (οπότε έχει εμπιστοσύνη) κι ότι εφόσον υπήρχε κλονισμός εμπιστοσύνης με την δεσμούλα όπως λέγεται έπρεπε -όπως ο ίδιος θεωρούσε- να συζητήσει με κάποιον εμπιστοσύνης αναζητώντας συμβουλή τι να κάνει. Αν νομίζεις ότι σε κερατώνουν δεν αποτείνεσαι για συμβουλή στον κερατά. Σωστά;Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον. Ενδέχεται να κάνω λάθος.
Ρε, Λεμόνι, αμα δε συζητήσεις τα προβλήματα της σχέσης με τον/την κολλητό/η, με ποιόν θα τα συζητήσεις; Και δε μιλώ για τη διαδικασία επίλυσης τους. Μιλάω για την κατανόηση τους. Η κολλητή μπορεί να δώσει στο αγόρι μια οπτική που το ίδιο αδυνατεί για τον χ ή ψ λόγο να προσεγγίσει.Αυτές οι υποσχέσεις "δε τα συζητάμε με τρίτους" μου δείχνουν διάθεση χειρισμού/περιορισμού.Το μόνο λάθος του αγοριού ήταν που έδωσε την υπόσχεση ότι δε θα τα συζητάει. Και ότι δεν είπε στην εξ. ότι θα συζητάει ό,τι θέλει, με όποιον θέλει, ιδίως όταν είναι άτομο εμπιστοσύνης, όπως η κολλητή του.
Guys (καλή χρονιά btw), η εξ/νη χρησιμοποίησε τη λέξη "μοιράστηκε", που δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ζήτησε συμβουλή. Πέρα απ'το οτι δεν μου αρέσει ο όρος "κολλητός/-ή" μεταξύ ενηλίκων, μιλάμε και για άτομα του αντίθετου φύλου. Καταλαβαίνω οτι το "τα εν οίκω μη εν δήμω" μπορεί να φαίνεται κλεισούρα ή χειρισμός, όμως κρίνοντας από τον εαυτό μου (γιατί πάντα έτσι εκφέρω άποψη), όταν ένιωσα ώριμη, ικανή και έτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες για τα θέλω μου, σταμάτησα να παραπονιέμαι από δω κι από κει και να βγάζω στη φόρα σοβαρά θέματα που τύχαινε να προέκυπταν ανά διαστήματα.Η εμπειρία έχει δείξει οτι είναι σπάνιο να πετύχεις άνθρωπο με αγνές/ανιδιοτελείς προθέσεις ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σωστά (σχετικό είναι και το σωστά). Τα του ζευγαριού τα ξέρει ΜΟΝΟ το ζευγάρι, δεν μπορεί να κρίνει κανείς μονομερώς. Εξάλλου με το να πεις ένα θέμα που έχεις με τον σύντροφό σου ειδικά σε κάποιον που σας γνωρίζει και τους δυο, τον εκθέτεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό έγινε παρά τη θέληση της εξ/νης.Για να μη μακρυγορώ μου φάνηκε ακόμα πιο ύποπτο το γεγονός οτι το απέκρυψε ακόμα κι όταν ρωτήθηκε επί τούτου.ΥΓ Φυσικά εξαιρείται η περίπτωση κακοποίησης ή άλλης αξιόποινης πράξης, όπου ζητείται βοήθεια κτλ.
Ως παράδειγμα: Κολλητές είχα μέχρι τα 25. Μετά το έκοψα το σπορ.Τα παιδιά στην εξομολόγηση δε τα κόβω παραπάνω. Αλλά και παραπάνω να ήταν, τι σχέση έχει το φύλο των φίλων; Οι φίλοι γι' αυτό είναι. Και για να μοιράζεσαι (έστω να τα πεις να ξεσπάσεις) τα προβλήματα του ζευγαριού. Που δε τους κόβω και για αρραβωνιασμένους, δηλ., γκομενάκια ο ένας με τον αλλο.Και φυσικά το απέκρυψε. Γιατί όταν υποσχέθηκε δεν κατάλαβε τι έκανε. Μετά συνειδητοποίησε την παγίδα.
Scroll to top icon