ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2018 | 02:00

fifty shades

πήγα να δω την τριτη και μαλλον τελευταία ταινία της παραπάνω τριλογίας και μπορω να πω πως μου αρεσε. Προφανώς δεν την βάζω στις καλύτερες ταινιες που εχω δει γιατι δεν ειναι αλλα δεν μπορώ να καταλαβω γιατι την κράζουν όλοι τόσο. Το "σεξ" στην ουσία δεν υπάρχει καν στην ταινία αλλα όλες οι σκηνες απαθανατίζουν το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας και πόσο πολυ το απολαμβάνει. Οι μέσες αμερικάνικες ταινίες έχουν παραπάνω πληροφορίες απότι αυτή που είδα εχθες. Μπήκα λοιπόν σε γνωστή σελίδα με ταινίες και σχολίασα την γνώμη μου πάνω στη ταινία. Απο κάτω τα σχόλια πρεπει να πω πως ήταν απαράδεχτα προς το πρόσωπο μου και τα γούστα μου. Τα επιχειρήματα τους είναι : -ειναι φτιαγμένα για το γυναικείο κοινο (δεν βλέπω το κακό σε αυτό. Το fast and furious προορίζεται για τον αντρικό πληθυσμό άσχετο που το βλέπουν αντρες και γυναίκες). -εκπληρώνει τις φαντασιώσεις των γυναικών (λες και δεν υπάρχουν άλλων ειδών ταινίες να δουν γυναίκες και αντρες. περιμεναν όλες το fisty shades για να ξελαμπικάρουν) . -δίνει ψεύτηκες ελπίδες στις γυναίκες ( λες και οι γυναίκες δεν μπορούν να καταλάβουν πως βλέπουν ταινία αλλα νομίζουν πως όλα είναι μια πραγματικότητα που διαρκεί δυο ώρες.). -Βλέπουν το όνειρο τους, εναν δισεκατομμυριούχο να θελει μονο εκείνες (λες και είναι η πρώτη ταινία που δίχνει κάτι τέτοιο. Μπορώ να ονομάσω ήδη 3 ταινίες που μου ήρθαν αυτή τη στιγμή στο νου με ακριβώς το ίδιο κονσεπτ που όλοι εχουν δει και έχουν αγαπήσει) Η ταινία που είδα εχθες είχε ενα απλό αμερικάνικο σενάριο, το έχω δει πολλές φορες. Η ηθοποιία κι η σκηνοθεσία ήταν πολυ καλή καθώς και η μουσική επένδιση της ταινίας. Εαν έβγαιναν τώρα και δεν είχε γίνει όλος αυτός ο ντόρος με τα βιβλία πριν την κυκλοφορία της πρώτης, δεν θα υπήρχε αυτη η προκατάληψη. Για εμένα ειναι μια απλή μετρια ταινία που αξίζει ενα 5. δεν είναι σε καμια περίπτωση για το 1 και 2 που δίνουν οι περισσότεροι για να ρίξουν το Μ.Ο. της με το έτσι θελω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Xωρίς να έχω δει την ταινία (ούτε καμμία άλλη της σειράς οπότε οτιδήποτε πω ας χρωματιστεί από αυτή την άγνοια) μπορώ να συμπεράνω από τις πληροφορίες που έχω ότι τα επιχειρήματα που σου παραθέτουν έχουν μια κάποια λογική βάση υπό προϋποθέσεις. To ότι υπάρχουν και άλλες ταινίες με παρόμοιο σκεπτικό και κατεύθυνση δεν την αθωώνει. Ίσα ίσα αποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιος υπόγειος κίνδυνος για τις κοπέλες επειδή ακριβώς αποτελεί μέρος "ρεύματος" που έχει κάνει ήδη ζημιά (όπως άλλωστε κι οι ταινίες της Disney ή τα παραμύθια που έχουν καλλιεργήσει εξωπραγματικές προσδοκίες). Εννοείται ότι οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν ότι προκειται για φαντασίωση κι όχι πραγματικότητα! Άλλωστε για escapism πηγαίνουν κι όχι νομίζοντας ότι βλέπουν ντοκυμαντέρ. Κι είναι πατροναριστικό να υπαινίσσεται κάποιος ότι δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Σεξιστικό δηλαδή. Μαζί σου!Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι οι εντυπώσεις αυτές που λαμβάνουμε από τριγύρω από την ποπ κουλτούρα αναδύονται σε στιγμές μοναξιάς ή παραπόνου κάνοντας μας (σας) να πιστεύουμε (ετε) ότι κάπως αλλιώς έπρεπε να είναι η ζωή ή οι σχέσεις και να αναρωτιέστε τι λάθος γίνεται. Ενώ η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Αυτό λοιπόν αποπροσανατολίζει και τελικώς δεν βοηθάει στην αληθινή ζωή. Φέρνει μπέρδεμα.Το γεγονός ότι έγινε τέτοιος εμπορικός χοντροχαμός με τα βιβλία (πράγμα που αντικατοπτρίζει ότι υπάρχει πολλή καταπιεσμένη γυναικεία σεξουαλικότητα αν μη τι άλλο) είναι που καθιστά πιο "επιδραστική" την ταινία ή την σειρά ταινιών και σωστά το αντελήφθης και μόνη σου ότι γι'αυτό επισύρεται τόσο μαλλιοτράβηγμα στους σχολιασμούς. Για το ερωτικόν του θέματος τώρα αρκεί να επισημάνω ότι ο κόσμος που υποτίθεται απεικονίζει δεν έχει σχέση με αυτό που απεικονίζεται (τουλάχιστον αν ακολουθούνται όσα αναγράφονται σχετικώς στα βιβλία όπως ότι ο G είναι μάλλον διαταραγμένος) κι επομένως και γι'αυτό το ζήτημα δίνουν μια παραπλανητική εικόνα. Αυτό ενδέχεται εν δυνάμει να στραβώσει με την έννοια ότι διάφορες κοπέλες θέλουν να δοκιμάσουν πράγματα που νομίζουν ότι εμπίπτουν σε ένα πλαίσιο ενώ στην ουσία δεν εμπίπτουν αλλά μόνο ακροθιγώς το αγγίζουν περιφερειακά. Και να απογοητευτούν και να μπουν σε περιπέτειες που δεν μπορούν να διαχειριστούν (Ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες. Αλλιώς είναι για μια γυναίκα στα 20 κι αλλιώς στα 35). Κι αντίστοιχα διάφοροι κύριοι σε μια επιθυμία σμπρωξίματος υποκρίνονται ότι γνωρίζουν πράγματα που δεν γνωρίζουν (ή απλώς δεν έχουν την διάθεση να αφιερώσουν χρόνο κι ενέργεια) και μπορούν να αποδειχθούν εξίσου επικίνδυνοι. Αυτά τα ολίγα για την ουσία. Για το ότι σε "στόλισαν" εξαιτίας μιας απλής σου επιλογής φυσικά έχεις την αμέριστη συμπάθειά μου και υποστήριξη. Κανένας δεν δικαιούται να μειώνει κάποιον άλλον για τις επιλογές του και πώς την βρίσκει. (see what I did there?)
Scroll to top icon