Manhattan-Brooklyn σημειώσατε 2 ?

Manhattan-Brooklyn σημειώσατε 2 ? Facebook Twitter
0

Σε όποιον έχει ζήσει έστω και για λίγο στη Νέα Υόρκη είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν όλοι οι κάτοικοι για την πόλη τους. Είναι περήφανοι Νεοϋορκέζοι, ευχαριστούν τον Θεό που γεννήθηκαν σε αυτή την πόλη και δεν θα μπορούσαν να την αφήσουν ποτέ, για οποιοδήποτε άλλο μέρος. Τα μπλουζάκια Ι © ΝΥ δεν είναι τουριστικά –τα φοράνε πρώτα οι ίδιοι οι New Yorkers.

Τα ίδια όμως ακριβώς συναισθήματα, πηγαίνοντας από το γενικό στο ειδικό, τρέφουν και για τις γειτονιές στις οποίες μεγάλωσαν και μένουν. Η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιστορία και παράδοση. Οι πέντε μεγάλες περιοχές της πόλης της Νέας Υόρκης, τα boroughs όπως λέγονται, Brooklyn, Queens, The Bronx, Staten Island, επισκιάζονταν πάντα από το πιο δημοφιλές Manhattan.

Αυτό μέχρι πρώτινος. Κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας Τζουλιάνι και με σύνθημα τη “μηδενική ανοχή” η Νέα Υόρκη καθάρισε και από πρωτεύουσα του εγκλήματος κατέληξε τουριστικός προορισμός! Μετά και το Sex and the City και την οικονομική μεγέθυνση στις αρχές των 00s, επικρατούσε μια άκρατη ευδαιμονία. Αυτό σιγά-σιγά οδήγησε τα (χαμηλά) ενοίκια του Manhattan να εκτοξευθούν στα ύψη. Με αυτό τον τρόπο από τη μια έρχονταν στο νησί πλούσιοι και από την άλλη αποχωρούσε η μεσαία και κατώτερη τάξη.

Πολλοί από τους νεαρούς επαγγελματίες και καλλιτέχνες που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα νέα ενοίκια διάβηκαν τη Brooklyn Bridge και κατέληξαν στην ομώνυμη περιοχή. Εκεί, συγκεντρωμένοι σε μικρότερες συνοικίες, με πιο φιλόξενο όμως περιβάλλον, ανέπτυξαν έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης που επηρρέασε και το οικιστικό περιβάλλον γύρω τους. Οργανικά προϊόντα, πράσινες ταράτσες, αναρίθμητες γκαλερί, vintage shops,παλιάς κοπής μπαρμπέρικα έκαναν την εμφάνισή τους.  Κάπως έτσι «γεννήθηκαν» οι συνοικίες  Williamsburg και Park Slope, κοιτίδες του κινήματος των Hipsters. Και κάπως έτσι μιλάμε για την μουσική σκηνή του Brooklyn που επανέφερε τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη.

Έτσι λοιπόν, από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας  το Brooklyn άρχισε να αποποιείται τον σκληρό, μαφιόζικο χαρακτήρα του για μια πιο εναλλακτική, πιο πράσινη, πιο ζεν ατμόσφαιρα. Το κοσμοπολίτικο, πολυτελές Manhattan ίσως να αρχίζει να χάνει τα σκήπτρα της πρωτοκαθεδρίας του. Στο πλαίσιο αυτής της ιδιότυπης «κόντρας», κάτοικοι των δύο περιοχών τύπωσαν αφίσες  με χιουμοριστικό και προσβλητικό για την «αντίπαλη» περιοχή περιεχόμενο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου και αν μετατοπιστεί το ενδιαφέρον, η Νέα Υόρκη θα βγει και πάλι κερδισμένη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM