ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2018 | 22:00

Προβληματισμός

Άντρες και γυναίκες θέλω την γνώμη σας σχετικά για μία εργασία.Προς γυναίκες: Θα δεχόσασταν ποτέ να εργαστείτε σε μία εταιρία η οποία είναι 24ωρης βάσης; Θα δεχόσασταν να εργαστείτε αν στην εταιρία εργάζονταν μόνο άντρες (32 στην προκειμένη περίπτωση) και να ήσασταν η μοναδική γυναίκα εκεί μέσα; Θα δεχόσασταν κατά την νυχτερινή βάρδια να είστε εντελώς μόνες σας σε μία ολόκληρη εταιρία (ένα μεγάλος χώρος είναι με πολλά γραφεία); Θα τολμούσατε κάτι τέτοιο;Προς άντρες: Πώς θα σας φαινόταν αν μία γυναίκα δεχόταν και εργαζόταν σε ένα περιβάλλον όπου εργάζονται μόνο άντρες. Ποιες θα ήταν οι σκέψεις σας; Θα προτρέπατε ποτέ την γυναίκα σας, την αδερφή σας, την κόρη σας να εργαστεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Πιστεύετε ότι θα ήταν επικίνδυνο; Η συγκεκριμένη δουλειά, έχει να κάνει με το αντικείμενο των σπουδών μου. Παρόμοιες θέσεις τις αναζητώ ακόμα και στο εξωτερικό. Τα χρήματα δεν είναι πάντα καλά αλλά θέλω να εξελιχτώ επαγγελματικά, αυτή θα ήταν ίσως η μοναδική ευκαιρία. Επιπλέον θα ήταν μία πολύ καλή προϋπηρεσία να εργαστώ σε μία πολυεθνική εταιρία. Δεν με τρομάζει η νυχτερινή βάρδια όσο η ασφάλεια, το ότι θα είμαι μόνη μου και θα δουλεύω μόνο με άντρες. Οι περισσότερες φίλες μου, μου λένε να μην κωλώσω και ότι δεν χρειάζεται να φοβάμαι τη νύχτα και ότι με τους άντρες τα πηγαίνω καλά (δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό, μάλλον επειδή είμαι "ψιλοαντράκι" αλλά και πάλι δεν παύει να είμαι γυναίκα). Στο κτήριο υπάρχει ένας security και μάλλον στεγάζονται και άλλες εταιρίες δεν ξέρω όμως αν παραμένουν και αυτές ανοιχτές κατά τις νυχτερινές ώρες. Το καλό είναι ότι βρίσκεται κοντά σε μετρό αλλά δεν έχω ιδέα αν η περιοχή αυτή είναι ασφαλής ή όχι. Ο λόγος που η δουλειά αυτή είναι 24ωρης βάσης είναι επειδή η εταιρία επικοινωνεί με πελάτες από το εξωτερικό και λόγω της διαφοράς της ώρας θα πρέπει να εργάζομαι και την νύχτα αλλά μόνη μου, όπως και τα Σαββατοκύριακα. Ο λόγος που δεν έχουν προσλάβει γυναίκες στην εταιρία αυτή είναι εξαιτίας κυρίως της νυχτερινής βάρδιας. Μου είπαν ότι σε περίπτωση που προσληφθείς θα είσαι η πρώτη γυναίκα στην εταιρία μας.
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν μου αρέσει που κάνεις τέτοια ερώτηση, λες και οι άντρες-συνάδελφοι τις νύχτες μεταμορφώνονται σε βιαστές. Σε πληροφορώ στη σχολή μου ήμουν η πρώτη γυναίκα που φοίτησε και μάλιστα αρίστευσα στο αντικείμενο κερδίζοντας τον σεβασμό όλων, αλλά και αργότερα στο περιβάλλον εργασίας σε διάφορες εταιρείες, όπου και πάλι δεν είχε ξαναπροσληφθεί γυναίκα.Αναπόφευκτα στην αρχή δέχεσαι φλερτ και ενδιαφέρον, καθώς από μόνο του το γεγονός οτι είσαι μόνη σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, τραβάει τα βλέμματα. Αν όμως είσαι σοβαρός χαρακτήρας και σωστή επαγγελματίας, δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει κανείς όσο σάχλας κι αν είναι γενικότερα. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, θα σε σεβαστούν και οι άλλοι, είτε είναι άντρες είτε είναι γυναίκες.Εγώ πάνω σ'αυτό θα σου εφιστούσα την προσοχή, δηλαδή να σκεφτείς την προσωπικότητά σου (πχ ευκολόπιστη; ξεμυαλίζεσαι εύκολα; χάνεις την συγκέντρωσή σου; μασάς από λόγια απ'όπου κι αν προέρχονται; έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας; κλαις εύκολα; κτλ), αλλά και πώς σε έχουν χαρακτηρίσει γνωστοί και φίλοι (πχ σε λένε "πεταχτούλα" ή τίποτα τέτοια;).Αν ισχύουν αυτά εγγυημένα σου λέω οτι δεν πρόκειται να σταθείς σε τέτοιο περιβάλλον, καλύτερα να το αποφύγεις.Και σε παρακαλώ, δεν ξέρω τι ζόρι έχεις τραβήξει ή τι σου έχουν πει, αλλά μην σκέφτεσαι έτσι για τους άντρες, πολιτισμένη χώρα είμαστε.
Το να δουλεύεις με άντρες, όχι μονο δεν μου φαίνεται κακό, μου φαίνεται τέλειο είτε είσαι "αντρακι " όπως λες, είτε είσαι η κλασσική γυναίκα. Το μονο που πρέπει να σκεφτείς, είναι η μετακινηση σου από και προς την δουλειά το βραδύ. Είναι ας πούμε επικινδυνο να κυκλοφορείς εν συνεχεία ξημερωματά μόνη σου. Αν λυθεί αυτό, σου προτείνω να πας
Και εγώ μόνο με άντρες δουλεύω, συνεργάζομαι με συνεργεία, τρέχω στα εργοτάξια με τον αντίστοιχο ρουχισμό και μαλώνω με τα μαστόρια και δεν δυσκολεύτηκα ποτέ, ίσως λιγάκι πριν 10 χρόνια όταν ξεκινούσα.Όμως όχι, νύχτα μόνη μου σε ένα κτίριο δεν θα δούλευα ποτέ. Φοβάμαι μόνο που το σκέφτομαι. Δεν είναι τυχαίο που καμία γυναίκα δεν δέχτηκε μέχρι τώρα.
Ως άντρας ερωτώμενος επί συγκεκριμένου ζητήματος στην εξομολόγησή σου, θα σου πω το εξής: δε μου κάνει κανένα πρόβλημα το να είναι μία γυναίκα σε κάτι ''ανδροκρατούμενο''. Το πρόβλημα εξάλλου δεν είναι το άνδρας ή γυναίκα αλλά η ''ποιότητα'' και ο επαγγελματισμός κάθε προσώπου που εργάζεται σε ένα χώρο.
Scroll to top icon