Oι πλατείες της Ευρώπης γεμίζουν σήμερα

Oι πλατείες της Ευρώπης γεμίζουν σήμερα Facebook Twitter
0

Με το πρόσχημα της έκθεσης ''Παράγουμε ό,τι καταναλώνουμε'' που επρόκειτο να γίνει στην Πλατεία Συντάγματος (με νόμιμη άδεια, η οποία έιχε εκ (δοθεί πολύ πριν ξεπσπασει το ''κίνημα των Αγανακτισμένων''), η αστυνομία προσπάθησε το πρωί να εκκενώσει την πλατεία από τις σκηνές των διαδηλωτών και να απομακρύνει τα πανώ και τα πλακάτ που είχαν αναρτηθεί.

Τελικά και κατόπιν έντονης διαπαραγμάτευσης (και το έγκαιρο ''κάλεσμα στα όπλα'' του Indymedia)  αποφασίστηκε η έκθεση να γίνει στο πίσω μέρος της πλατείας.

H αστυνομία είναι λογικό να είναι νευρική και ανήσυχη με τη σημερινή διαδήλωση των αγανακτισμένων, η οποία παίρνει σιγά σιγά μεγάλες διαστάσεις και συνδέεται με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, διοργανωμένες πάντα μεσω social media και ακηδεμόνευτες από πολιτικά κόμματα.

Και τις τέσσερις μέρες, ο αριθμός των διαδηλωτών που συρρέει στο Σύνταγμα παραμένει αμείωτος, ενω αρκετοί παραμένουν όλη τη νύχτα σε σλίπινγκ μπαγκς, με συζητήσεις, μπύρες και συνθήματα.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, καθώς χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ακόμη πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook. Με ειρωνικά συνθήματα εις βάρος του απαντούν οι διαδηλωτές.

Για την ανιαρή μέσα στην προκλητικότητά της νέα δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου διαβάστε εδώ: Ο Πάγκαλος σνομπάρει το κίνημα των like και unlike

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM