ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.5.2018 | 13:09

προειδοποιητικές ταμπέλες

Θέλω οι άνθρωποι στο εξής να γεννιούνται με προειδοποιητικές ταμπέλες πάνω στο μέτωπο τους, που να γράφουν "χειριστικός", "κοινωνιοπαθής", "επικίνδυνος" κτλ κτλ.Μην πέφτουμε σαν τα κοτόπουλα πάνω τους.Χαλάμε το χρόνο και την υγεία μας, και είναι κρίμα (καραδοκούν και εμφράγματα στις ηλικίες άνω των.. ήντα).Συμπεριλαμβάνονται όλα τα πακέτα σχέσεων με δαύτους (γονείς, παιδιά, θείοι, θείες, ξαδέλφια, ανίψια, δάσκαλοι, υπάλληλοι, προϊστάμενοι, φίλοι, γνωστοί, και δε συμμαζεύεται).Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις κι από έναν να σε κοιτάζει με γυαλισμένο το ματάκι του -κι ας τον γνώρισες μόλις χθες, αυτός σε μισεί, και δεν ξέρει ούτε κι ο ίδιος γιατί-.Μην πάμε μακριά.Πόσες φορές έχει τύχει να πέσουμε πάνω σε έναν εξαγριωμένο υπάλληλο κάποιας υπηρεσίας, σε έναν κακόβουλο συγγενή, σε έναν χειριστικό σύντροφο, σε έναν ύπουλο και ζηλόφθονο φίλο; Τι τους κάναμε για να μας φέρονται έτσι χειριστικά; Μπορεί και κάτι, μπορεί και τίποτα (αν και, σ' αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, η πιο πιθανή απάντηση είναι το "τίποτα").Ένα σηματάκι στο μέτωπο λοιπόν, δε θα έβλαπτε γιατί θα είχαμε μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια: και αυτοί θα αποκαλύπτονταν και θα μαζεύονταν, και εμείς θα ξέραμε τουλάχιστον να φυλαγόμαστε.Συμπέρασμα: Δε μπορείς να κάνεις ισότιμες σχέσεις με ανθρώπους που δεν έχουν ισότιμη σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό.
5
 
 
 
 
σχόλια
Εχμ αυτά μαθαίνονται κι επίσης οι άνθρωποι-αν το θέλουν- αλλάζουν. Οκ, το παρελθόν δεν αλλάζει και καλό είναι να το συμβουλεύομαστε αλλά όχι να καταδικάζουμε. Τώρα για το χειριστικό... έχεις δει ποτέ μωράκι κοντά ενός έτους να ψευτοκλαίει και με την άκρη του ματιού να κοιτάει αν το πρόσεξες και να συνεχίζει γιατί ασχολείσαι με κάτι άλλο ή κάποιον άλλον και μόλις ασχοληθείς να σκάει στα γέλια; Οπότε δεν έχει υπάρξει κανένα άτομο μη-χειριστικό. Τώρα, μέρος της ενηλικίωσης είναι να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τους άλλους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ένα πράγμα που έχω παρατηρήσει όμως είναι ότι η χειριστική συμπεριφορά είναι αυτή που επιβιώνει και στις μεγαλύτερες ηλικίες λόγω αποτελεσματικότητας. Γιατί για να πετύχουν οι μη- χειριστικές μέθοδοι χρειάζονται δύο υπεύθυνα άτομα. Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Όποιος είναι χειριστικός δεν είναι απαραίτητα κακό άτομο ούτε ότι το κάνει συνειδητά. Αν δεν μάθουμε άλλον αποτελεσματικό τρόπο, γυρνάμε στον γνωστό τρόπο που πιάνει. Η χειριστικότητα ανάμεσα σε ενήλικες βέβαια, είναι άσχημη συνήθεια αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι αρεστή ενίοτε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon