ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.5.2018 | 13:19

η ιστορια μου

Eiμαι κοντά 23, δεν έχω κάνει ποτέ σχέση. Σεξ 1 φορά πριν 3 χρόνια. Γενικά δεν έχω θέμα με αυτό, γιατί ήταν επιλογή μου να κάνω σεξ με κάποιον μόνο αν νιώθω ερωτευμένη μαζί του. Απο κει και πέρα, όπως προείπα, τίποτα σοβαρό στον ερωτικό τομέα, και ποτέ ξανά δεν έφτασα να κάνω σεξ με κάποιον. Γενικά δεν μου τυχαίνει να γνωρίσω κάποιον που θα μου κινήσει το ενδιαφέρον. Βγαίνω έξω με τς φίλες μου και μου λένε: άντε πήγαινε μίλα σε αυτόν, σε κοιτάει ή ψήσου να κανεις κάτι έτσι στο χαλαρό με τον τάδε γνωστό μου, είπε ότι του αρέσεις, ένας φίλος μου τις προάλλες μου είπε : ''είναι κρίμα να μην έχεις τίποτα στη ζωή σου, γιατί είσαι ωραία κοπέλα''. Η μάνα μου εν τω μεταξύ όλο και συχνότερα τελευταία με παροτρύνει να γνωρίσω κάποιον και να τα φτιάξω μαζί του ακόμη κι αν δεν μ΄αρέσει και τόσο, ''έτσι για την εμπειρία'' και να σταματήσω να έχω αυτόν τον ρομαντισμό, γιατί είναι άλλης εποχής. Ναι οκ, είμαι ντροπαλή και επιπλέον δε θέλω να αναλώνομαι σε σχέσεις που δεν με κάνουν να νιώθω το παραμικρό, γιατί πρέπει οι γύρω μου να με κάνουν να νιώθω άσχημα γι αυτό;
5
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, αλλά ίσως να σε βοήθουσε μια παραπάνω τριβή με το αλλο φίλο. Δηλαδή να βγεις και να φλερτάρεις χωρις να πρέπει απαραίτητα να κάνεις κ'άτι. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία είναι δυσκολο να ερωτευτείς. Όσο πιο πολλούς γνωρίζεις και απορρίπτεις, τόσο πιο πολύ πλησιάζεις στον έναν που θα θέλεις πολύ.
Οι άλλοι εχουν δικαιωμα να εχουν τη γνώμη τους. Το ίδιο κι εσύ. Να κάνουν ο,τι θελουν. Το ίδιο κι εσύΑυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι η αποψή τους επηρεαζει εσένα και σου επιβάλει να συμπεριφερθεις ενάντια στα θέλω σου.
Πριν κάτι μήνες είχα δεί μια συνέντευξη του Guy Ritchie, όπου εν ολίγοις έλεγε πως όντας μόνος σου (ασχέτως αν μοιραζόμαστε τη ζωή μας με άλλους, η αλήθεια είναι πως είμαστε μόνοι μας, η συνείδησή μας είναι αυτοτελής, είμαστε οι μον-αδικοί υπεύθυνοι των πράξεων και των λόγων μας, πεθαίνουμε μόνοι μας κλπ κλπ), οφείλεις εσύ να ορίζεις το τι είναι καλό για σένα και τι όχι. Το οφείλεις στον εαυτό σου, δεδομένου πως είναι ο μαναδικός πιστός συνοδοιπόρος, εκείνος που θα μείνει μαζί σου ως το τέλος.Όλα αυτά μου είχαν φανεί ένα μάτσο κοινοτοπίες τότε, μόνο που πιάνω τον εαυτό μου, μήνες μετά, συχνά να τα σκέφτεται . Δεν είναι το οτι είπε κάτι το εξωπραγματικό και σούπερ βαθυστόχαστο, είναι πως το έθεσε σε ένα πλαίσιο που το καθιστά απόλυτα κατανοητό, εφαρμόσιμο και -πάνω απ' όλα- σωστό. Είσαι μόνη σου, όπως και όλοι μας, εσύ ζείς τη ζωή σου και εσύ θα υποφέρεις απ' τις λανθασμένες σου επιλογές, όπως και θα ευτυχίσεις απ' τις σωστές, ουτε οι φίλες σου, ούτε η μάνα σου, ούτε κανείς. Εσύ. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις άσχημα, που έχεις επιλέξει το τρόπο που θες να πορεύεσαι, όσο "οπισθοδρομικός" και "συντηριτικός" κι αν είναι. Αυτό νιώθεις, τελείωσε. Και ειδικά σε κάτι τόσο ιερό, όπως ο έρωτας, θα πορεύεσαι όπως νιώθεις, όχι όπως νιώθουν ή θέλουν ή ελπίζουν οι άλλοι. Όπως θες εσύ.Άντε γιατί τα πήρα τώρα.
Απο αυτα που λες καταλαβαινω οτι αν γνωρισεις καποιον που σε τραβαει, και θα ενδιαφερθεις να τον γνωρισεις καλυτερα και θα προχωρησεις. Αρα δε βλεπω καποιο προβλημα απο τη μερια σου, απλα δεν εχει τυχει ακομη. Το "μιλα σε αυτον σε κοιταει" ειναι κατι που το λενε γενικα και παντα μου φαινεται αστειο. Μη δινεις πολλη σημασια σε τετοια και μη νιωθεις ασχημα για τιποτα.
Scroll to top icon