ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2018 | 22:06

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

Οι άνθρωποι σε σχέση με τους μόνους και τις μόνες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:1) αυτοί που αδιαφορούν για τις μόνες και τους μόνους, που είναι οι περισσότεροι2) αυτοί που τους μισούν 3) αυτοί που τους αντιπαθούνΔικαίωμα του καθενός να έχει όποια στάση θέλει.Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι ότι οι άνθρωποι επικροτούν -ευτυχώς όχι όλοι αλλά αρκετοί- κάποιες απαίσιες συμπεριφορές μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από το χώρο των, ας τους πούμε, '' φυσιολογικών'' ανθρώπων.'' Φυσιολογικοί'' δηλαδή όσοι έχουν φίλους, σχέσεις, λεφτά, επιτυχία, κύκλο γνωριμιών, κτλ...Αυτοί έχουν το δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν. Κι είναι ντροπή μας αυτό.Να εξηγήσω πώς έβγαλα αυτό το συμπέρασμα μετά από πολλές συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους:Όταν κάποιος σχολιάζει τις γυναίκες λέγοντας κάτι του στυλ: '' Οι γυναικούλες ή οι γκομενίτσες που θέλουν να τους διαβάζουν το μυαλό οι άντρες επειδή έτσι τους λένε οι κότες οι φίλες τους''.Αν ο άντρας που έκανε το παραπάνω σχόλιο ανήκει στους λεγόμενους ''φυσιολογικούς'', δηλαδή με φίλους, σχέσεις, λεφτά, επιτυχία, κύκλο γνωριμιών, τότε δεν ανοίγει ρουθούνι. Καμία αντίδραση. Ελάχιστοι θα βρεθούν να αντικρούσουν το σεξιστικό σχόλιο. Οι περισσότεροι θα σιωπήσουν ή θα το αποδεχτούν επειδή αυτός που το λέει ανήκει στους ''φυσιολογικούς'' άρα έχει δικαίωμα να κάνει ''σκληρή κριτική''.Εκεί φτάσαμε. Να αντιμετωπίζουμε τον ωμό σεξισμό ως ''σκληρή κριτική.''Σιωπή και από τις γυναίκες για το παραπάνω σχόλιο.Αν όμως μια μόνη γυναίκα ή ένας μόνος άντρας πει για τη μοναξιά που νιώθει κι εκφράσει ένα αθώο παράπονο του στυλ '' τι κρίμα που όλοι αδιαφορούν για μένα'', τότε πέφτουν οι περισσότεροι πάνω του/της και στάζουν φαρμάκι.'' Φταις που είσαι μόνη/ος, στην πυρά, είσαι προβληματική/ός, πώς τόλμησες και λες ότι οι άλλοι αδιαφορούν για σένα, εσύ φταις, κραααα, διαφημίζεις τη μοναξιά σου, μείνε μακριά μας, κρααααααααααααα, κραααααααααααα, κρααααααααα''.Άλλη περίπτωση: Αν κάποιος ή κάποιαπει ότι γνωρίζει συνέχεια κόσμο επειδή έχει υψηλό IQ κι έτσι αυτό τον/ την κάνει να γνωρίζει συνέχεια κόσμο, τότε κανένα σχόλιο από την κλίκα των λεγόμενων ''φυσιολογικών''.Δε βρίσκεται ούτε μία, ούτε ένας να μιλήσει για ναρκισσισμό, τίποτα, πλήρης σιωπή.Αν όμως την παραπάνω φράση περί IQ, την έλεγε κάποια μόνη ή κάποιος μόνος, τότε θα βρίσκονταν άπειροι άνθρωποι να πουν '' α, έχεις ψευδαίσθηση μεγαλείου, έχεις ναρκισσισμό, είσαι ψώνιο'' κι άλλα χίλια δυο.Βέβαια οι μόνοι άνθρωποι δεν θα έλεγαν ποτέ κάτι τέτοιο, οι χορτασμένοι πάσχουν από ψευδαίσθηση μεγαλείου και έχουν ακόρεστη δίψα για όλο και πιο πολλά.Μόνες και μόνοι, να είστε καλά.
5
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά αποφεύγω τους ανθρώπους που εκπέμπουν κακία δεν με ενδιαφέρει η επιφάνειαμονάχα η ουσίαάνθρωπος που δεν μπορεί να μείνει έστω για λίγο μόνοςζητάει επιβεβαίωση να του δίνει ο κόσμοςούτε τον ίδιο του τον εαυτό δεν μπορεί να αντέξεινα ζεί στην πλάνη προτιμάαυτό έχει επιλέξει.Καλύτερη η μοναξιά απο μια κακή παρέαεκτός αν τύχει και βρεθείκάποια καλή παρέα.υ.γ: Υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που δεν την ανέφερες
Ειναι αληθεια και επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι οι ανθρωποι που εχουμε παρα πολλους φιλους ειμαστε πολυ εξυπνοτεροι και με μεγαλυτερη αντιληψη απο τους μονους. Και επειδη ειναι κολλητικο, δηλαδη αν ερθει ενας μονος στην παρεα θα μεταδοσει τη μοναξια του και αργα η γρηγορα η παρεα θα διαλυθει (το εχω διαπιστωσει αυτο προσωπικα με πολλες πρωην παρεες μου), τους αποφευγω οσο περισσοτερο μπορω. Και οι πολλοι φιλοι μου το ιδιο. Αν ερθει πχ καποιος στο σουπερ μαρκετ να μας ρωτησει κατι, και παρατηρησουμε με την οξυμενη λογω κοινωνικοτητας παρατηρητικοτητα μας οτι εχει στο καλαθι του προιοντα σε μονο αριθμο, οπως ενα πακετο μακαρονια, που σημαινει οτι ζει μονος, αλλαζουμε αμεσως διαδρομο. Καμια φορα ειναι πιο δυσκολο να τους ξεχωρισεις βεβαια, σε αυτες τις περιπτωσεις αρχιζουμε απλα να λεμε αυτονοητα πραγματα οπως οτι η γυναικα αν παει με πολλους ειναι τσουλα, και παντα οι μονοι πεταγονται και λενε για σεξισμους, ετσι τους ξεχωριζουμε και τους αποφευγουμε εκτος σουπερ μαρκετ.
Είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή πως οι πραγματικοί ουσιαστικοί φίλοι,όσο σούπερ κοινωνικός και να είναι κάποιος δεν είναι πάρα πολλοί,αντιθέτως είναι λιγότεροι.Οι πολλοί "φίλοι" λέγονται γνωστοί ή θαυμαστές.Φίλοι δεν είναι σίγουρα.Κατα τα άλλα δικαίωμα σου να μην συμπαθείς τα μοναχικά άτομα.Δεν είμαι το άτομο που έχει κάνει την εξομολόγηση,αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άκυρα.Η δυνατότητα δικτύωσης υποδηλώνει ένα βαθμό ευφυίας αλλά η φιλία είναι ιερό πράγμα για να βαπτίζουμε φίλο κάποιον τόσο εύκολα.Αυτά.
Αγγούρι, ωραίο το ειρωνικό σχολιάκι σου προς την εύστοχη εξομολόγηση, αλλά δεν είδα να επιστρατεύεις την ειρωνεία σου και να λες τίποτα και γι' αυτό το σχόλιο για το οποίο σου στέλνω λινκ, για δες το, αν θες.Αυτό εδώ: http://www.lifo.gr/confessions/view/343444?comment=2036940#2036940Κάτω από αυτό το σχόλιο για το οποίο σου έδωσα λινκ, σιωπή και πάλι σιωπή. Ούτε εσύ ούτε καμία γυναίκα ούτε κανένας άντρας δεν έβαλε στη θέση του τον ανεκδιήγητο τύπο που έκανε το σχόλιο για το οποίο σου έδωσα το λινκ. Μπροστά σε αυτούς που πραγματικά σας προσβάλλουν, είτε με λόγια είτε με πράξεις, ο φεμινισμός σας κάποιες φορές πηγαίνει περίπατο και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.
Scroll to top icon