ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2018 | 18:41

Τι να διαλέξω...

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσα στη εταιρεία ότι θέλω να αποχωρήσω λόγω μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή έτυχε να ανακοινώσει και μια άλλη συνάδελφος οτι είναι έγκυος και θα χρειαστεί να λείψει για την άδεια εγκυμοσύνης της.Όντας λοιπόν ο προϊστάμενος σε μια δυσκολη θέση με 2 ταυτόχρονες αποχωρησεις, συζητησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο και το ΗR και μου έκαναν μια αντιπρόταση. Αφου εξέτασαν και απέρριψαν το ενδεχόμενο επιδότησης (κατα ένα ποσοστό) ενος μεταπτυχιακού μου στην Ελλάδα, μου πρότειναν αύξηση 200 ευρώ καθαρά στο μισθό μου(δηλ 900 καθαρά μετά την αύξηση) για να κάνω το μεταπτυχιακό εδώ και να δουλεύω παράλληλα..."εξασφαλίζοντας" κατά κάποιο τρόπο σίγουρη δουλειά για 2 χρονια, όσο δηλ ένα part time μεταπτυχιακό.Οικονομικά με συμφέρει η πρόταση τους γιατί δεν χάνω ούτε οικογένεια, φίλους, σχέση κλπ... Στο εξωτερικό όμως θα πήγαινα λόγω νέων δυνατοτήτων και ποιότητας στον τρόπο ζωής. Τι θα κάνατε στη θέση μου?
5
 
 
 
 
σχόλια
Εξαρτάται. Στο εξωτερικό ξέρεις πού να πας, πώς να κινηθείς; Από δουλειά τι θα κάνεις; Έχεις κλείσει ήδη συνεντεύξεις; Ακόμα καλύτερα, έχεις κάνει ήδη συνεντεύξεις; Στο μεταπτυχιακό είναι σίγουρο ότι θα σε πάρουν; Μην πας στα τυφλά. Προσωπικά, μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα να παραμείνεις στην εταιρία σου και να κάνεις μεταπτυχιακό παράλληλα. Μέχρι να τελειώσει το μεταπτυχιακό, μετά φεύγεις έξω έχοντας καλύτερη μπάζα απ'ό,τι τώρα και ένα προσόν παραπάνω. Και η σχέση είναι σημαντικός παράγοντας. Πώς βλέπεις τη σχέση σου; Έχεις σκεφτεί να περάσεις τη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο ή όσο πάει; Θέλει/μπορεί να σε ακολουθήσει; Εγώ θα έμενα, λαμβάνοντας υπόψη τις παροχές της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι δική σου, εσύ ξέρεις τι επιθυμείς περισσότερο.
Στο εξωτερικό έχω σίγουρη απάντηση από το μεταπτυχιακό. Είχα κλείσει και την εστία και ήμουν με το ένα πόδι στο αεροπλάνο. Γι'αυτό και το ανακοίνωσα με σιγουριά στην εταιρία. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι που με κρατούν εδώ, όπως 6 χρόνια σχέσης οπου
Όπου θα προχωρούσαμε σε συγκατοίκηση, οι φίλοι και η οικογένεια μου. Η σχέση μου θα ήταν κάτι που θα θυσίαζα γιατί δεν ήταν διατεθειμένος να ακολουθήσει. Και ίσως, ή μάλλον σίγουρα, είναι ο λόγος που έχω μπει σε δίλημμα. Εάν δεν υπήρχε η σχέση να με κρατά εδώ, και 1000+€ να μου πρότειναν, δεν θα δεχομουν να διαπραγματευτω από την πρώτη στιγμή. Απλά από πάντα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό γιατί σαν άνθρωπος μου ταιριάζει καλύτερα ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σε σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα. Όσο για δουλειά στο εξωτερικό, πιστεύω θα έβρισκα κάτι στο επάγγελμα, γιατί ξέρω ότι είμαι ικανή να τα καταφέρω.
Πώς ξέρεις πως σου ταιριάζει καλύτερα αυτο που ονομάζεις ευρωπαικός τρόπος ζωή; Αν δεν το έχεις ζήσει,δεν ξέρεις τίποτα, απλά φαντάζεσαι.Οι διακοπές δε μετράνε, ούτε καν το ερασμους, αν έχεις κάνει. Το να είσαι μόνη σε ξένο τοπο δεν είναι εύκολο. Κάν το αφού είσαι αποφασισμένη, αλλά υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες η ζωή σου να μην εξελιχθεί όπως φαντάζεσαι και να το μετανιώσεις. Αν πιστεύεις ότι είσαι αρκετά δυνατή να διαχειριστείς (πιθανή) αποτυχία και (απόλυτα σίγουρη) προσωπική μοναξιά, τότε φύγε.
Scroll to top icon