ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.8.2018 | 22:00

Να δείχνετε πάντα ανωτερότητα στο χαρακτήρα σας

Στη δουλειά που είμαι υπάρχουν δύο παιδιά ο ένας έχει τελειώσει εφαρμοσμένα μαθηματικά και ο άλλος έχει τελειώσει ΤΕΙ και ξανά έδωσε με το 10% και είναι στο Πολυτεχνείο. Είναι και λίγο ψώνιο γιατί κάθε φορά που μιλάει σε κάποιον πάντα ξεκινάει με την φράση "εγώ είμαι στο Πολυτεχνείο τώρα". Μάλλον του αρέσει να ακούει σχόλια τύπου μπράβο ωραία κτλ, ή να δείξει την εξυπνάδα του, δεν ξέρω. Υποτίθεται αυτά τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα. Δεν αμφιβάλλω, προφανώς και είναι μιας και είναι σε υψηλόβαθμες σχολές. Είμαστε και οι 3 ίδιες ηλικίες εγώ 30, 32 και 30 αντίστοιχα. Με το παιδί που έχει τελειώσει εφαρμοσμένα μαθηματικά είμαστε μια χαρά. Αυτός που είναι στο Πολυτεχνείο τώρα είχα καταλάβει ότι δεν με συμπαθούσε και νομίζω με έβλεπε λίγο υποτιμητικά λόγω του χαμηλού επιπέδου μόρφωσης. Έχω τελειώσει μόνο τεχνικό λύκειο. Δεν καθόταν ποτέ δίπλα μου στη δουλειά και πάντα έκανε νόημα στο άλλο παιδί να κάτσει αυτός δίπλα μου. Παραξενευόταν όμως ο άλλος δεν είχε καταλάβει γιατί δεν ήθελε. Λες και με σιχαινόταν. Τέλος πάντων, όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε δουλειά μιας και έτυχε να είμαι υπεύθυνη εκείνη την ημέρα προσφέρθηκα να τον βοηθήσω, είπα στον εαυτό μου ότι εγώ θα φανώ πολύ ανώτερη από αυτόν ασχέτως αν εκείνος ποτέ δεν προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει ή να μου εξηγήσει κτλ αλλά βοηθούσε μόνο το άλλο παιδί. Ε λοιπόν παιδιά σας πληροφορώ πως από τότε έχει αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντι μου. Την ημέρα εκείνη που τον βοήθησα μου είπε και ευχαριστώ. Από τότε έρχεται εκείνος σε μένα με ερωτήσεις και απορίες για τη δουλειά όπως επίσης έχει προθυμοποιηθεί να με βοηθήσει κιόλας. Γενικά από την ημέρα εκείνη που τον βοήθησα και ανακάλυψε αργότερα πως γνωρίζω περισσότερα από εκείνον είναι πιο φιλικός μαζί μου. Φάνηκε πως αργότερα τελικά το παιδί αυτό ενώ κρατούσε χίλιες δυο σημειώσεις και έκανε χίλιες δύο ερωτήσεις και εγώ δεν είχα ούτε μία σημείωση ούτε μιλούσα ποτέ, την δουλειά την έχω καταλάβει καλύτερα από αυτόν. Δεν περηφανεύομαι απλά θέλω να πω ότι εσείς του Πανεπιστημίου/Πολυτεχνείου κτλ να μην υποτιμάτε εμάς που είμαστε χαμηλού επιπέδου ή και χαμηλών τόνων. Δεν είμαστε βλάκες επειδή δεν περάσαμε σε κάποια σχολή. Η δουλειά που κάνουμε εκεί που εργάζομαι δεν είναι καθόλου εύκολη και έχουμε τεράστια ευθύνη, που σημαίνει πολύ στρες και πίεση (χωρίς υπερβολές).
1
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι δε σε συμπαθεί και σε βλέπει υποτιμητικά λογω του χαμηλού μορφωτικου επιπέδου σου οπως λες είναι δικό σου συμπέρασμα ..εγω πιστεύω ότι απλά δε του ειχε δωθει η ευκαιρία παλιότερα να σε πλησιάσει ίσως είναι κ αυτός χαμηλών τόνων ίσως κ εσύ και τώρα που του μίλησες και προσφέρθηκες να βοηθήσεις είναι λογικό να έρθετε πιο κοντά και να σου μιλάει..
Scroll to top icon