ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2018 | 12:33

Μοναξια...

Ερεθιστική....Ομολογουμένως...Η σύνταξη αυτών των λέξεων ευρισκόμενος στον απόλυτο χώρο ανδρικού μπρουταλισμού , εκφρασμένης στύσης δηλαδή σε λανθάνουσα μορφή , η οποία έχει πάρει τα τελευταία χρόνια μορφή καθημερινής άγριας κακοποίησης.Θα μου πείς...Με τη παντόφλα που πέφτει σπίτι...Απ τις γυναίκες τους που συνειδητοποίησαν πολυ αργα το τι παντρεύτηκαν...Ψιλολογικό ? Χμμμ...Δώσε εξουσία σε αγράμματους , τεμπέληδες και θα εισπράξεις τα αποτελέσματα σύντομα.Ε , ναι...Βρίσκομαι στον χώρο εργασίας μου.Ηδονική στιγμή λοιπόν.Άνδρας , στρέιτ (μην πάει αλλού το μυαλό και μπεί η δική μου εξομολόγηση σε λάθος κατηγορία νοητικα , επειδη τάσσομαι ενάντια στον ανδρικό μπρουταλισμό και σε όποια μορφή βίας...) , 41 ετων.Το θέμα μου ομως δεν είναι η εξουσία και οι μορφές της...Αυτά είναι καθημερινότητα όλων μας πάνω κάτω...Το θέμα μου είναι η απόλυτη πολυετής μοναξιά.Και δεν εννοώ την μοναξιά σχέσεων αντιθέτων φύλων.Μιλώ για μοναξιά εσωτερική , για ανυπαρξία επικοινωνίας , για αδυναμία κατανόησης των αυτονόητων ακόμα , πόσο μάλλον για ανυπαρξία συμφωνίας με ο π ο ι ο ν δ ή π ο τ ε , για θέματα που με ενδιαφέρουν προσωπικά , για εσωτερικές ατραπούς , για μονοπάτια που επέλεξα να ακολουθήσω εξελίσσοντας εμένα , μέσα απ την όποια κριτική μου ικανότητα και ελευθερία...Προσοχή...Δεν εχω απαίτηση να ακολουθήσει κανεις τη δική μου πορεία αλλα...Ουδείς ???? Ούτε ένας ??? Ανεξαρτήτως φύλου...Τιποτα ? Είναι δυνατόν ???Σουβλάκι , ξάπλα και έχει ο θεος για μας ???Η καθημερινότητα ...Χάος τυχαιότητας...Μια συνεχής γεύση απο την ερμηνεία του καθενός για το καθετί , απο το ψέμα του άλλου που διαιωνίζεται , το πως μεγάλωσε , το τι υιοθέτησε , το τι αποδέχθηκε εν τέλει , σαν αλήθεια , σαν τρόπο ζωής... Ουδεμία προσπάθεια αμφισβήτησης , ερώτησης , δοκιμασίας (trial and error) , εξέλιξης..."Ε...ετσι τα βρηκαμε..."Εντάξει , καταλαβαίνω και κατανοώ τα στάδια ωρίμανσης μέσα στον χρόνο....Αλλα...40ρηδες και 50ρηδες με οικογένειες και παιδιά , να μην ξέρουν που "πανε τα τέσσερα"?Επίσης αποδέχομαι το γεγονός οτι εγω , μπορει να ανηκω σε κατηγορια με χιλιάδες, πολύ συγκεκριμένα στοιχεία , εντάξει...Μπορεί να ναι και λάθος άλλα τόσα...Εντάξει...Αλλα ουδείς να συνομονοήσει ? Να ακούσει ? Να ενδιαφερθεί ?Ποια οικογένεια , ποιοι δεσμοί αίματος , ποιοι φίλοι...'Οταν ο γνώμονας είναι το συμφέρον και το τι θα αρπάξει κανείς , για ποια κατανόηση μιλαμε τελικά ?Ποια αποδοχή ??? Που εχει γινει πλέον υποσυνείδητη εμμονή ο αγώνας αποδοχής των αλλων για εμάς , πόσο μάλλον της αποδοχής των άλλων απο εμάς...Αναφέρομαι λοιπόν μέσα απο αυτή την προσέγγιση...Σε αυτον/η που μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος σε μένα.Σε αυτο που είμαι και σε αυτο που εχω στόχο και προορισμό αν θέλετε , να γινω.Τιτάνια η προσπάθεια του να διαβαίνεις το εσωτερικό σου μονοπάτι λοιπόν μόνος...Εισπράττοντας απόρριψη , εξευτελισμό , σταύρωση , αποδοκιμασία , αποστασιοποίηση...Απο παντού.Τα πα και ξεθύμανα !!!Πολύ χάρηκα με αυτό το ανώνυμο εξομολογητήριο !!!
12
 
 
 
 
σχόλια
Ποια είναι τα θέματα εκείνα τα οποία σε έχουν σε ενδιαφέρουν προσωπικά και αδυνατείς να ομονοήσεις με οιονδηποτε; τι το τόσο διαφορετικό έχουν όλα αυτά από εκείνα των κοινών θνητών ώστε να υπάρχει πλήρης έλλειψη κοινού τόπου; τι το τόσο διαφορετικός έχεις ως άνθρωπος που όλοι οι άλλοι γύρω σου είναι τελείως αταίριαστοι μαζί σου;Μεταξύ μας, μήπως υπερβάλλεις λίγο;
Δύσκολο δρόμο διάλεξες και με ακριβό τίμημα. Συνοδοιπόρο δύσκολα θα βρεις, μα μην το μετανιώσεις. Και μην κάνεις εκπτώσεις για όσους δεν μπορούν να συμπορευτούν.
Να κανω και γω την κριτικη μου:To κειμενο σου εχει αρκετα στοιχεια πεσιμισμού (απο το σχολειο ειχα να την χρησιμοποιησω αυτην την λέξη), μαρεσει που βγαζεις τα σωψυχα σου (εξαλλου στις εξομολογησεις εισαι).Γενικως, γραφεις πολυ ωραια.
Πως φαίνεται ο άνθρωπος που έχει διαβάσει βιβλία στην ζωή του... Ακόμα και αν διαφωνούσα εντελώς μαζί σου, δεν θα έπαυα να θαυμάζω την ροή του γραπτού λόγου σου.Επειδή όμως δεν ζητάς την βοήθεια των άλλων ή δεν κάνεις καμία πρόταση, αρχίζουν να πέφτουν πέτρες όπως βλέπεις.Πρέπει να πατήσουμε το κουμπί που λέει "εγωισμός, όροφος -1" καμιά φορά, γιατί στο υπόγειο είναι η θέα.
Scroll to top icon