Τριπάροντας στην πόλη με τους My Drunken Haze

Τριπάροντας στην πόλη με τους My Drunken Haze Facebook Twitter
1
Τριπάροντας στην πόλη με τους My Drunken Haze Facebook Twitter

Ο Σπύρος παίζει κιθάρα, μένει στο Πόρτο Ράφτη και το πρώτο CD που αγόρασε ποτέ ήταν των Oasis. Ο Χάρης παίζει κιθάρα, ζει στο Μαρκόπουλο και τα πρώτα του λεφτά για μουσική τα χάλασε για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Η Ματίνα τραγουδάει και παίζει πλήκτρα, κυκλοφορεί στην Κυψέλη και ο Νίκος Καρβέλας ήταν από τα πρώτα πράγματα που «ξάπλωσαν» στη δισκοθήκη της. Ο Νίκος είναι ο ντράμερ, αναπνέει καθημερινά τον αέρα της Πεντέλης και ξεκίνησε τη συλλογή του από CDs με τους Raft. O μπασίστας χρησιμοποιεί τα αρχικά G.S.K., είναι κάτοικος νοτίων προαστίων και δεν ξέρω ποιο είναι το πρώτο του CD, γιατί δεν ήρθε ποτέ στη συνάντηση. Είναι όλοι κάτω από τα τριάντα, άλλοι σπουδάζουν και άλλοι ψάχνουν για δουλειά, θα ήθελαν να ζουν από τη μουσική και είναι όλοι τα μέλη των My Drunken Haze.


Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010 και από τότε έχει αλλάξει αρκετές φορές η σύστασή της. Το όνομά της είναι από μια σκηνή της τηλεοπτικής σειράς «Chuck o Πράκτορας». Ο Σπύρος είναι ο «πρόεδρος», κάτι σαν οραματιστής που για να πετύχει αυτό που θέλει, απειλεί στις πρόβες ότι θα βγάλει πιστόλι. Ένας Φιλ Σπέκτορ της Αττικής. Όταν του έρχεται η αρχική ιδέα φωνάζει τον Χάρη, γράφουν το κομμάτι και μετά συναντιούνται με τους υπόλοιπους στον Πειραιά και συνθέτουν το κομμάτι. «Κάθε τραγούδι ξεκινάει από τους στίχους. Μιλάει για καταστάσεις που έχουν συμβεί και πάντα βάζω μέσα ένα ονειρικό στοιχείο. Πώς θα ήθελα να έχει εξελιχθεί. Στο μυαλό μου είναι σαν μια σκηνή ταινίας» λέει ο Σπύρος. Η φωνή της Ματίνας πρέπει να υπηρετήσει ακριβώς το όνειρο του δημιουργού. Η ίδια λέει πως «η φωνή μου έχει μια παιδικότητα με κάτι το ερωτικό μέσα. Δουλεύουμε κομμάτι το κομμάτι, στίχο το στίχο. Είναι σαν να κάνω ψυχανάλυση. Τα τραγούδια έχουν έναν λαϊκό πόνο σε μια διαφορετική μουσική».


Το αποτέλεσμα είναι μια ονειρική μετα-ψυχεδέλεια. Αυθαίρετα, είναι σαν να συναντιούνται σε μια sixties ταινία με ήρωα τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ οι Still Corners και οι Stereolab με τους Tame Impala και τους Allah Las. H κρίση μπορεί να φέρνει περισσότερο σεξ, εγκληματικότητα και ροκ εν ρολ, αλλά, όπως λένε οι ίδιοι, τη χρειάζεται και την ψυχεδέλειά της.

Διάφορα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια