ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.11.2018 | 18:03

Καταβάθως είμαι...

...ανασφαλής. Καταρχάς πριν αρχίσω να πω ότι αν φανεί σε κάποιο σημείο να καυχιέμαι, δεν καυχιέμαι, απλά προσπαθώ να σας μεταφέρω την κατάσταση και την φύση της ανασφάλειας μου όσο πιο καλά μπορώ. Είμαι λοιπόν μία κοπέλα στα 21 που βλέπω να έχω επιτυχία στα αγόρια. Δεν είμαι καμιά θεά, αλλά έχω γλυκό παρουσιαστικό και ξέρω πως να μιλήσω και πως να σταθώ ώστε να τραβήξω κάποιον. Γενικά δεν μου αρέσουν οι φάσεις και δεν έχω κάνει ποτέ γιατι δένομαι πολύ εύκολα συναισθηματικά. Στο παρελθόν είχα δύο σχέσεις των δύο και του ενός χρόνου και όσο ήμουν ελεύθερη φλέρταρα αρκετά ψαχνοντας τον επόμενο. Τώρα είμαι με κάποιον καινούριο εδώ και δύο μηνες και αν και μου φέρεται πολύ όμορφα, έχω την εξής φοβία. Ότι θα με βαρεθεί και θα φύγει. Δεν είμαι βαρετή από ότι μου λένε ίσα ίσα, αλλά φοβάμαι πολύ μην με θεωρήσει δεδομένη όπως έκαναν οι πρώην μου. Θεωρούσαν ότι με έχουν, μετά σταμάταγαν να μου δίνουν σημασία και εγώ τους έδιωχνα. Πονάει πολύ εσύ να θες ακόμα τον άλλον και αυτός να δείχνει ότι δεν σε εκτιμά. Τι να το κάνω το ότι με κυνήγαγαν μετά; Νομίζω ότι κάτι κάνω λάθος , ότι ίσως είμαι υπερβολικά εκεί .Γενικά δεν μου βγαίνει να το παίξω δύσκολη ούτε να κάνω νερά, ή ειμαι ολοκληρωτικά κάπου ή δεν είμαι καθόλου. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις, αλλά χρειάζομαι να είμαι προτεραιότητα στην ζωή του άλλου και όταν σιγα σιγά ο σύντροφος μου γίνεται αδιάφορος πληγώνομαι και το δείχνω κιόλας πολύ έντονα. Φοβάμαι λοιπόν ότι όποιος γνωρίζω στην αρχή θα δείχνει ερωτευμένος και μετά θα χάνεται. Το σκέφτομαι πολύ έντονα με το αγόρι μου τώρα και θα ήθελα να του το πω κιόλας για να το βγάλω από μέσα μου, αλλά διστάζω πολύ. Σκέφτομαι πολλές φορές να δοκιμάσω να το παίξω λίγο πιο άγρια και ιστορία αλλά το θεωρώ προδοσία απέναντι στον εαυτό μου κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ μέσα μου να νιώθω τόσο ευάλωτη και απέξω να το παίζω μοιραία, είναι για λύπηση το θέατρο. Το θέμα μου δεν είναι μην μείνω μόνη γιατί ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αλλά το ότι θα ήθελα έναν άνθρωπο σταθερά δικό μου.
10
 
 
 
 
σχόλια
Δεν βρίσκω τίποτα παράλογο, τίποτα ανεδαφικό στα όσα εκθέτει η εξομολόγηση. Ορθώς σκέπτεται, ορθώς αναρωτιέται, δεν κάνει κάτι λάθος. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιεί (επειδή είναι η πείρα της ζωής που το φέρνει) είναι ότι αυτό που εκείνη λέει "με θεωρούσαν δεδομένη", εφόσον δεν πρόκειται για άτομα ασόβαρα που έπαιζαν μαζί της, τότε πρόκειται για ένα φυσιολογικό "κάθισμα" που επέρχεται σε γνωριμίες και σχέσεις όταν πλέον αρχίζεις να νιώθεις άνεση με τον άλλον. Τα αγόρια κι οι άντρες, επειδή δεν έχουν βομβαριδιστεί από την περιρρέουσα κουλτούρα να τους απασχολεί πάρα πολύ η ανατροφοδότηση της γνωριμίας (εφόσον πέρασαν την πίστα γνωριμία θεωρούν ότι ό,τι ήταν να γίνει έγινε), το "κάθισμα" αυτό, την άνεση την θεωρούν καλό (και είναι). Για τις κοπέλες, που μεγάλο μέρος της κουλτούρας που λαμβάνουν είναι "πώς να τον κρατήσεις", πώς το ένα, πώς το άλλο, αυτό το κάθισμα ερμηνεύεται πάντοτε ως αδιαφορία. Και πληγώνονται. Αυτό εννοούν το "επένδυσα συναισθηματικά και πληγώθηκα" κάποιες φορές (άλλες φορές βέβαια εννοούν ότι έκαναν πράξεις ενώ ο άλλος ήταν μόνο λόγια, άλλο αυτό, δεν το εξετάζω στο παρόν σχόλιο). Και γι'αυτό φοβούμενες προτιμούν να απέχουν (εξ ου και το "αποφεύγω τις φάσεις"). Αν με ρωτάτε, η όλη θεώρηση των σχέσεων, στο επίπεδο της mainstream κουλτούρας, πάσχει. Και πάσχει επειδή εστιάζει στην ανταποδοτικότητα. Ότι αν δεν πάρεις ακριβώς αυτό που δίνεις και ισόποσα, τότε είσαι θύμα και μ@λ@κας. Δεν είσαι. Θύμα είσαι αν ανέχεσαι κακοποιητικές συμπεριφορές. Έχει διαφορά. Στις γνωριμίες και σχέσεις που εν γνώση σου εισέρχεσαι και δίνεις από τον εαυτό σου, δίνεις συνειδητά χωρίς απαίτηση αντιπαροχής. Αλλιώς πρόκειται για εμπορική συνδιαλλαγή κι όχι ερωτικό/φιλικό σχετίζεσθαι.Το αίσθημα του ευάλωτου είναι εκ των ουκ άνευ σε μια ερωτική σχέση. Μάλιστα είναι ακριβώς αυτό που ερωτευόμαστε στον άλλον. Ότι είναι ευάλωτος μέσα στον πόθο του, στον έρωτά του, στην γενναιότητά του να υπερπηδήσει το καβούκι του για να αξιώσει να ζήσει μια στιγμή μεγαλείου...Η ευάλωτη αυτή κατάσταση δηλαδή εμπνέει (εμένα πάντως σίγουρα μου εμπνέει) θαυμασμό. Επομένως τι πρακτική λύση προτείνεις, θα ρωτούσατε. Δεν είναι πρόβλημα, με την στενή έννοια, για να ζητάει λύση. Με την ωριμότητα, και την αυξανόμενη γνώση των πραγματικών αναγκών σου (είναι πραγματική σου άραγε ανάγκη λ.χ. να στέλνει ο άλλος 50 μηνύματα τη μέρα ή απλώς κολακεύεσαι;), μαθαίνεις να διαβλέπεις πότε πρόκειται για αδιαφορία και πότε για ουσιαστική άνεση. Και απελευθερώνεσαι να απολαμβάνεις τις στιγμές γι'αυτό που είναι.
Δεν ξέρω, εγώ έχω καταλήξει στο ότι εξαιτίας των μίντια όπως είπες, πολλές γυναίκες μπαίνουν στο τρυπάκι "να κατακτήσουν" τον άλλον, παιζοντας το δύσκολες. Αυτό τις κάνει να μένουνν πλάι σε κάποιον που είναι όντως αδιάφορος περιμένοντας να τον αλλάξουν... Τώρα για αυτήν την ανεση που λες ότι αποκτα ο άντρας, σίγουρα θα επρεπε και η γυναικα να αποκτησει την ανεση και να του πει "θελω αυτο και αυτό", και εφόσον η γυναίκα δεν είναι παραλογη και ο αντρας την νοιάζεται, καλυπτει τις αναγκες της και όλα καλά. Δυστυχως ομως, οι γυναικες πολλες φορες χαρακτηριζονται τρελες και υστερικες εξαιτιας των αναγκων τους, εκει νομιζω μπαινει ο παραγοντας της εμπειριας η οποια σου προσφερει καλυτερο κριτηριο. Πάντως αυτο το "σε θεωρησα δεδομενη" μια φορα το εχω ακουσει και παραλιγο να κανω φόνο. Μια τετοια δηλωση δειχνει ανθρωπο παρτακια, γιατι το πως καποιος ειναι δεδομενος δεν σημαίνει οτι πρέπει να σταματήσεις να νοιάζεσαι. Δινεις προσοχη απο αγαπη οχι γιατι φοβασαι μην φυγει ο αλλος ,αλλα γιατι ετσι σου βγαινει... Και στο κατω κατω τιποτα παρα μονο αυτο για το οποιο προσπαθεις δεν ειναι δεδομενο. Για παραδειγμα αν δεν πληρωσεις το νερο θα στο κοψουν, αν δεν φροντιζεις την υγεια σου θα αρρωστησεις κλπ. Τελοσπάντων ,εμενα η γνωμη μου ειναι οτι το να δειχνεις την ευαλωτη πλευρα σου σε προστατευει διοτι οι προθεσεις του αλλου φαινονται πολυ πιο γρηγορα. Επίσης νιωθει μεγαλύτερη προθυμία να καλυψει τις αναγκες σου από οτι θα ενιωθε αν εκανες οτι δεν υπαρχουν και ότι εισαι κουλ και αδιαφορη..Παρ'αυτα που εγραψα συνεχίζω να συμπασχω με την εξ. και θεωρώ οτι ενδόμυχα σχεδόν κάθε γυναίκα συμπάσχει... Θεωρώ ότι είναι μια αίσθηση που δεν μπορείς να αποβάλλεις εξ ολοκλήρου.
Παρακαλώ. Κοίτα, έχεις απόλυτο δίκιο με αυτό που λες ότι δείχνοντας την ευάλωτη πλευρά σου τα πράγματα δείχνουν πώς είναι πιο σύντομα (και γλυτώνεις έτσι χρόνο). Το βασικό είναι να μην φτάσει κανείς στα πατώματα και δεν μπορεί να συνέλθει μετά. Φαντάζομαι αυτό έχει να κάνει όμως με την εσωτερική δύναμη που έχει δομήσει κανείς στην παιδική του ηλικία: αυτοί που έχουν λάβει από το περιβάλλον τους ως παιδιά έχουν μια εσωτερική σιγουριά που τους επιτρέπει να επανέλθουν. Άλλοι που έχουν κακοποιηθεί συναισθηματικά παιδιόθεν, φαντάζομαι δεν συνέρχονται εύκολα. Ακούω πολύ συχνά από κοπέλες "δεν κάνουμε πράγματα μαζί με το αγόρι μου" (εννοώντας ταξιδάκια, εκδρομές, εκπλήξεις, εξόδους), δηλαδή πράγματα που εκτός του ότι προϋποθέτουν μια άλφα οργάνωση κι έξοδα, σηματοδοτούν και κάτι άλλο που έχω προσέξει. Οι κοπέλες (κι οι μεγαλύτερες γυναίκες) ειδικά στην Ελλάδα έχουν διδαχθεί από το πατριαρχικό περιβάλλον να περιμένουν από τον άντρα αυτές τις πρωτοβουλίες μέσω των οποίων αναμένουν να βιώσουν εμπειρίες. Και τους κακίζουν όταν δεν τις παίρνουν! Ενώ σε άλλες κουλτούρες είναι απόλυτα αναμενόμενο να οργανώνουν γυναίκες τέτοιες βιωματικές εμπειρίες και να παρασύρουν εκείνες τους άντρες τους ή να τα κάνουν τελείως μόνες τους (πχ να πάνε ταξίδι στο εξωτερικό με τις φιλενάδες τους). Δηλαδή είναι ελαφρώς και κοινωνικό φαινόμενο γενικότερο, που εδράζεται σε ένα γυναικείο ιδανικό "αδράνειας" (=θέλω να με κάνεις να ζήσω πράγματα κάνοντάς τα μαζί σου) σε αντίθεση με ένα αντρικό ιδανικό "δράσης". Επομένως η μη δράση (η αδράνεια) του άντρα σημειοδοτείται από τη γυναίκα ως σπάσιμο του αναμενόμενου ρόλου του, αυτού που έχει διδαχθεί ότι πρέπει να κρατά εκείνος. Κι επειδή παράλληλα η γυναίκα γαλουχείται ότι για όλα αυτή φταίει το ρίχνει ότι "ειναι βαρετή", "δεν ξερει να τον κρατήσει", "έγινε δεδομένη" κλπ. Μια τέλεια αδυναμία επικοινωνίας των 2 φύλων μου κάνει αυτό, τίποτα άλλο. Στην εποχή μας που ούτε για καφέ δεν έχει ο άλλος χρήματα, κάτι τέτοια βαρύνουν επομένως ακόμη περισσότερο στην γυναικεία απογοήτευση. Κι είναι κρίμα.
Επίσης να συμπληρώσω ότι για να πει η γυναίκα θέλω αυτό κι αυτό (σε ό,τι δεν περιλαμβάνει πράγματα αναμενόμενα για τον κοινωνικό της ρόλο, ήτοι λούσα και δωράκια από τη μία κι ερωτική αποκλειστικότητα από την άλλη) υπάρχει τεράστια δυστοκία επειδή υπάρχει ταμπού. Οι γυναίκες που διεκδικούν αυτά που θέλουν θεωρούνται "ξεπεταγμένες" ή "διεκδικητικές" κι αυτό λογίζεται ως κακό. Εν τω μεταξύ η διδαχθείσα (μέσω του παραδείγματος) τακτική διεκδικησης στις γυναίκες είναι η πρήχτρια (κατά το "ο άντρας η κεφαλή του σπιτιού κι η γυναίκα ο λαιμός και το στρέφει κλπ κλπ.) Λογικό επόμενο είναι όχι μόνον να μην βρίσκει το δίκιο της αλλά να την κατηγορούν κι από πάνω! Όχι, χρειάζεται περισσότερη απελευθέρωση.
Κοίταξε γενικά πιστεύω στην δυναμική άντρας-γυναίκα σε μια σχεση (λέω ότι πρέπει να υπαρχει μια θηλυκη και μια αρσενικη ενεργεια, αυτο μπορει να μην σχετιζεται άμεσα με το φύλο), είναι αυτό που δημιουργεί την έλξη επί της ουσίας, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια πολύ εσφαλμένη εντύπωση γύρω από την θηλυκότητα που σίγουρα δημιουργηθηκε επί πατριαρχείας. Το να προτείνεις κατι διασκεδαστικο δεν σε κανει λιγοτερο γυναικα... Ασε που ειναι και πολυ καλο τεστ. Το να καθεσαι και να περιμενεις σε βαζει σε αδυναμη θεση. Στην ουσια ο αλλος ετσι δεν σε κυνηγαει αλλα σε θυμαται οποτε θελει...Παντως θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει να είναι σε θέση να λέει ανα πάσα στιγμη τι θέλει και πως νιώθει, είτε αυτό την κολακευει είτε όχι, αλλιως χάνει όλον της τον ερωτισμό. Γυναικα = εκφραση.
Νομίζω πολύ καλά το έχεις καταλάβει! Ναι, σε βάζει σε θέση αδυναμίας. Μακάρι να το έβλεπαν κι άλλες κοπέλες αυτό, θα τους έσωζε ενέργεια.Πάντως ο συσχετισμός δυνάμεων (αυτό που λες "ενέργεια") είναι ενδεχομένως άλλο. Σηκώνει ανάλυση. Μάλιστα στις μη vanilla σχέσεις που οι ρόλοι καθορίζονται σαφώς εξαρχής τα πράγματα είναι απλούστερα, από μια άποψη, επειδή δεν υπάρχει πόλεμος εξουσίας, χαχαχα.
Αυτό εννοώ..!Πάντως προσωπικά οι όχι vanilla σχέσεις δεν μου γεμίζουν καθόλου το μάτι, όχι γιατί είναι ταμπού, αλλά γιατί τα δύο μέλη δεν σχετίζονται ολόπλευρα αν έιναι στο ρόλου του παθητικού και του ενεργητικου 24/7. Όσο υποτακτικός και να είναι ενας χαρακτηρας σιγουρα θα εχει καποια στιγμη κυριαρχικες τασεις και τουμπαλιν. Ειναι ζητημα "συντονισμου" το να μην υπαρχουν διαμαχες...
Οι 24/7 σχέσεις πρέπει να καταλαμβάνουν το 0.05% του συνόλου των ασύμμετρων σχέσεων. Επομένως παντού άλλου υπάρχει οριοθέτηση και επικοινωνία αναγκών/επιθυμιών (που δεν σημαίνει ότι γίνονται πάντα στην πράξη και από τις 2 πλευρές) Αλλά και στις συμμετρικές σχέσεις οι ρολόι είναι προς διαπραγμάτευση, πιστεύω. Κάθε ζευγάρι βρίσκει τους δικούς του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon