ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.12.2018 | 16:25

Τι άνθρωποι υπάρχουν!

Πριν 5 περίπου χρόνια, μια γνωστή με την οποία κάναμε αρκετή παρέα έκανε κάτι πολύ άσχημο εις βάρος μου και ξέκοψα. Την είχα πάρει τηλέφωνο όταν το έμαθα και δεν το σήκωνε, στο τέλος της έστειλα μήνυμα και της είπα ως εδώ ήταν και να μην με ενοχλήσει ξανά και της εξήγησα για τυπικούς λόγους το γιατί (για να μην της δώσω την δυνατότητα να κάνει την ανήξερη). Καλά ως εδώ. Μετά από έναν χρόνο περίπου, πήρα μήνυμα από την συγκεκριμένη σαν να μην συνέβαινε τίποτε. Με καλούσε σε ένα μαγαζί για τα γενέθλιά της, όπου ξαφνιάστηκα αλλά και νευρίασα. Της έστειλα μήνυμα και της είπα ότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα ανάμεσά μας, και ότι όπως θα θυμάται δεν ξέκοψα για πλάκα. Αν θέλει να μου πει κάτι πάνω σε αυτό είμαι εδώ. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Προχθές πήρα από αυτή την κοπέλα πάλι μήνυμα. Μέσα στην καλή χαρά με καλούσε στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ της. Αυτή τη φορά δεν απάντησα καθόλου. Σήμερα πάλι μου έστειλε, με ρωτάει τι θα κάνω την Πρωτοχρονιά.Θυμάμαι ότι η συγκεκριμένη έλεγε ξανά και ξανά ότι δεν μπορεί τους ανθρώπους που ενώ μεσολαβεί κάτι άσχημο, παριστάνουν τους χαζούς και συνεχίζουν σαν μην έγινε τίποτε. Έλεγε ότι εκτιμά ιδιαίτερα σταράτα άτομα σαν κι εμένα, τα οποία συναναστρέφονται μόνο ανθρώπους που εκτιμούν και δεν υποκρίνονται στις σχέσεις τους με τους άλλους. Έλεγε ότι την αηδίαζαν οι ψεύτικες χαιρετούρες ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον ή που ο ένας έχει φερθεί σκάρτα και παίζουν θέατρο. Με τον τρόπο της ζητάει να κάνουμε ακριβώς εκείνο που υποτίθεται πως την αηδιάζει. Ανέκαθεν με εξόργιζε αυτή η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να παραμιλάνε μην εννοώντας τίποτε από αυτά που λένε. Όχι μόνο αυτό, αλλά εκπλήσσονται όταν καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για πράγματα που ειπώθηκαν από τους ίδιους. Θέλω γύρω μου ανθρώπους που ξέρουν τι λένε, το υποστηρίζουν και είναι συνεπής γενικότερα απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους. Όσοι τα έχουν χαμένα και μηδέν ισορροπία μέσα τους μακριά από εμένα. Πολύ μακριά όμως. Δεν το 'χω να παριστάνω τον μ@λ@κα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Η κοπέλα επιμένει, μήπως αυτό σημαίνει κάτι; Νομίζω ψάχνει ευκαιρία να τα βρείτε ή να σου μιλήσει. Οι συγνώμες δεν έχουν σταθερούς κανόνες, γι αυτό αν θέλεις να ξαναμιλήσετε, προσπάθησε να είσαι ανοιχτή στο να σε πλησιάσει. Ακόμα μπορείς να τη ρωτήσεις γιατι σε καλεί, τη στιγμή που θεωρείται ότι δεν είστε φίλες πια.
Αν και κατανοώ απόλυτα όσα λες και συμφωνώ εξίσου, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο πως ίσως ψάχνει έναν τρόπο να διορθώσει ο,τι έγινε τότε;Ίσως απλά δεν μπορει μέσω μηνύματος θ τηλεφώνου να εκφραστεί και έτσι πιθανώς να αναζητά μια αφορμή να συναντηθείτε από κοντά σε ευχάριστο κλίμα και να μιλήσετε χαλαρά και όχι τύπου "αν θες να εξηγηθεί για τότε εδώ θα ειμαι". Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να νιώσουν κάπως πιο χαλαρά και ασφαλείς για να πουν μια συγγνώμη και ίσως εσύ να την έχεις κόμπλεξ άσχημα. Στη θέση σου θα πήγαινα και αν έβλεπα πως και από κοντά δεν είχε διάθεση να μου μιλήσει για το τοτε, θα της τα έχωνα εξηγώντας πως πήγα για τον τάδε λόγο και θα έφευγα. Από την άλλη δε μας λες και τι έγινε τότε και το κρατάς μανιάτικο τόσα χρόνια μετά που αυτή ως φαίνεται δε σε έχει ξεχασει.Τι στο καλό;Τη μάνα, χτύπα ξύλο, σου σκότωσε;
συγγνωμη που σκαω σαν την ακυρη αλλα τελικα τι αποφασισες να κανεις? δεν εχεις καθολου περιεργεια να δεις αν εχει αλλαξει η' γενικα το τι θελει να σου πει?
Scroll to top icon