ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.12.2018 | 18:59

Γιορτές και παλι μόνη...

Τι άσχημη που είναι η μοναξιά... Πόσο δύσκολο και συνάμα περίεργο είναι να πρέπει να αντιμετωπίσεις το αίσθημα αυτό... Εισαι κοινωνικός, σπουδάζεις ή εργάζεσαι, συναναστρέφεσαι με πολυ κόσμο κι όμως ελάχιστοι ή κανένας τελικά δεν καταφέρνει να κερδίσει μια θέση στην ζωη σου. Βάζουμε στόχους, προσπαθουμε να γίνουμε καλυτεροι, να αποφυγουμε την επαναληψη λαθών κι ολο στα ιδια καταλήγουμε... Μήπως δεν είμαστε ξεκάθαροι; Μήπως δεν ξέρουμε ποιον θέλουμε; Μήπως φταιμε καπου κι εμεις; Μαλλον ναι... Αυτή ειναι η ωμη αλήθεια... Φταίμε που υποκρινόμαστε καμια φορα τους χαρουμενους, φταιμε για τα «ναι» που συνηθίζουν να ειναι περισσοτερα απο τα «οχι» που λεμε... Είμαστε μονοι, γιατι γίνεται μια εσωτερική «έκρηξη» και πετάμε μονομιάς απο πανω μας καθε τοξικο ή ακαταλληλο ατομο ειχαμε στην ζωη μας. Θέλουμε μια σχέση με εναν άνθρωπο που θα υπάρχει αμοιβαια αγαπη, έρωτας, νοιαξιμο. Δεν θέλουμε εκεινον που θα μας στέλνει μονο όποτε μας θυμάται. Δεν θέλουμε εκείνον που θα εκμεταλλεύεται την ανεκτικότητα μας προς οφελος του. Δεν αλλαζουν... Ας αλλάξουμε εμεις για εμας!!! Παραβλεπουμε, ωραιοποιουμε, νιώθουμε οτι δεν θα βρεθεί κανενας για εμάς. Υποτιμαμε τον εαυτό μας. Τον τσαλαπαταμε. Τον μειώνουμε. Γιατι...; Ποσο αδικο...! Η πραγματικότητα ειναι τελικά μονο μια! Υπάρχει για τον καθένα μας ο καταλληλος. Αργά ή γρήγορα η ζωη θα μας τον χαρίσει απλόχερα τον συντροφο αυτον.Ομως, ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνάμε και την δικη μας ζωη! Γιατι αν πέσουμε με τα μούτρα πανω του θα τον χάσουμε! Αλλαζουμε τρόπο σκέψης, συνηθειων. Επιβραβευουμε τον εαυτό μας για καθε πραξη! Ξεκινάμε μια νεα ασχολια, όπως ο χορος, η γυμναστική, το να γίνουμε μέλος μιας εθελοντικης ομάδας...Ας υποσχεθούμε οτι το 2019 θα ειναι η χρονιά που θα δώσουμε θεση και χρονο μονο σε οσους αξιζουν να να είναι φιλοι ή συντροφοι μας.
2
 
 
 
 
σχόλια
Προφανώς και είναι αμοιβαία η ευθύνη: it takes two to tango. Όσο άσχημα και να μου έχουν φερθεί, δε νομίζω ότι έχω υπάρξει άμεμπτος, τέλειος, άσπιλος και αμόλυντος. Όμιλώντας επί τη βάσει των δικών μου εμπειριών, μπορώ να πω ότι με τον τρόπο μου μπορεί να έχω απομακρύνει ανθρώπους από δίπλα μου χωρίς να το επιδιώκω, αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι μεγαλώνοντας, δεν έχουμε ''θετική'' προσέγγιση έναντι των ανθρώπων αλλά αρνητική: δεν εστιάζουμε στα ''καλά'' του άλλου, αλλά ψάχνουμε να βρούμε το στραβό. Τι φταίει; ίσως η συσσώρευση των προτέρων εμπειριών. Εύχομαι κάθε καλό για τη νέα χρονιά.
Πιστεύω ότι το ερωτικό ή φιλικό κομμάτι είναι ένας τομέας που δεν χρειάζεται να τρελενεσαι και να πιέζεις καταστάσεις. Αν είναι κάτι να έρθει θα έρθει. Και αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει. Από εκεί που δεν το περιμένεις.Ωστόσο το να έχεις θετική στάση και να μην απογοητεύεσαι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν! Εύχομαι ότι ποθείτε να το βρείτε και να γεμίσει την ζωή σας όπως το φαντάζεστε!
Scroll to top icon