ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2019 | 20:31

Ο καλός λόγοσβ

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται τόσο σκληροί μερικοί άνθρωποι.Μια φίλη εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον, δεδομένου ότι θέλει να βρει ένα σύντροφο και δεν τα έχει καταφέρει. Φοβάται τη μοναξιά, και τη θλίβει η ιδέα πως δε θα αποκτήσει ένα παιδί.Αυτό που με θύμωσε από κάποιους της παρέας όταν το άκουσαν, ήταν ο τρόπος που αντέδρασαν. Και να μερικά παραδείγματα:«Α! Θα μιλήσω ρεαλιστικά. Είσαι 37. Σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να γνωρίσεις κάποιον». «Αν είχες βάλει την οικογένεια ως πρωτεραιότητα μερικά χρόνια πριν, ίσως θα ήταν ευκολότερο».Ξέρετε τί ήθελε να ακούσει μόνο;; Την πολύ απλή φράση: «Μακάρι να πραγματοποιηθεί αυτό που θέλεις».Γιατί να τσιγκουνευόμαστε έναν καλό λόγο; Δεν ΚΟΣΤΙΖΕΙ!
10
 
 
 
 
σχόλια
Εν ολίγοις η άνω των 35 γυναίκες να είναι έτοιμες να χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου και να πέσουν από το γκρεμό γιατί τελειώσαν τα ψωμιά τους. Κλείνουν πλέον ως γυναίκες και σιτεύονται νωρίς. Μέχρι τα 37, απέχω τέσσερα χρόνια οπότε έχω λίγο χρόνο ακόμη προτού αχρηστευτώ.
Γιατί αντέδρασαν έτσι; για πολλούς πιθανούς λόγους. Κάποιοι γιατί μπορεί να ήξεραν το ''παρελθόν'' της κοπέλας. Κάποιοι γιατί μπορεί να είχαν ''απορριφθεί'' από εκείνοι. Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν τις αντιλήψεις της οι οποίες ουσιαστικά την κάνουν να μη βρίσκει κάποιον εξ επιλογής. Όταν εκτίθεσαι σε δημόσια θέα για ένα τέτοιο ζήτημα, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες.
Γιατί είναι δύσκολο να γνωρίσει κάποιον στα 37; Ναι, σίγουρα είναι δύσκολο(όχι όμως απίθανο) χωρίς ιατρική βοήθεια , να μεινει έγκυος αλλά υπάρχουν εναλλακτικές (πχ εξωσωματική γονιμοποίηση με δωρεά ωαρίων) για τις οποίες μπορεί να συμβουλευτεί έναν κάποιον ειδικό σε θέματα γονιμότητας και αναπαραγωγής. Και αν δεν μπορεσει, υπάρχει και η εναλλακτική της υιοθεσίας, αν την ενδιαφέρει. Αυτός, δεν μπορούσε να της αναφέρει κάτι από αυτά, ή έστω αν δεν τα γνωριζε, να μην πετάξει τις κακίες του;
Κάποιος θα το πει αγένεια ή αναισθησία, κάποιος άλλος το ίδιο θα το χαρακτηρίσει ειλικρίνεια ή λογική. Καλό είναι να μην περιμένουμε πάντα την "καλή κουβέντα". Καμιά φορά οι καλές κουβέντες έχουν κακές προθέσεις και οι κακές κουβέντες δεν είναι πάντα άχρηστες.
Όταν όμως ενας άνθρωπος είναι απογοητευμένος οπως το λεει η κοπελα πιο πάνω, πρέπει να του πεις καλα λόγια και παρηγοριτικα ουτοσωστε να του ανεβάσεις τη ψυχολογια τη διάθεση πες το όπως θες.. αντι να τον κρίνεις.
Γιατι ο κόσμος είναι κακός. Τόσο απλά και ξαφνικά όλοι αυτοί που εχουν αποψη για εσένα και σε κρίνουν τόσο εύκολα, οταν τα όνειρα σου θα πραγματοποιηθούν και θα πλεεις σε πελάγη ευτυχίας θα είναι αυτοί που θα σκάσουν απ τη ζήλια τους. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Scroll to top icon