ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.1.2019 | 13:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το καλοκαίρι παντρευόμαστε.Και σκοπεύουμε να το κάνουμε ακριβώς όπως θέλουμε εμείς, χωρίς να μας επηρεάσει κανείς.Είμαι πολύ χαρούμενη, αλλά δε γράφω γι' αυτό.Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο.Και περήφανη που κατάφερα να τον κερδίσω και να τον κρατήσω στη ζωή μου.Είναι η επιλογή μου.Με εκείνον θέλω να ζήσω και -μακάρι - να κάνουμε οικογένεια.Γι΄αυτό γράφω.Γιατί, πλέον, πιστεύω ότι είμαστε οι επιλογές μας.Και πρέπει να είμαστε πιστοί σε αυτές.Όλα είναι επιλογές.Και το κέρατο ακόμα.Γιατί ναι, υπάρχουν πιο ωραίοι, πιο έξυπνοι, πιο αστείοι τύποι από εκείνον (όπως και από εμένα) και, ναι, με πλησιάζουν να με φλερτάρουν αλλά πάντα καταλήγω πως εγώ εκείνον θέλω.Τα δικά του πειράγματα, τη δική του αγκαλιά, τη δική του μυρωδιά, τους δικούς μας τσακωμούς.Τις δικές μας συνήθειες, τη δική μας σιωπή.Τις αστείες παντόφλες του, τη δική του οδοντόβουρτσα μόνιμα πεταμένη, το δικό ΜΑΣ στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο σαλόνι μέχρι αρχές Φλεβάρη γιατί απλά μας αρέσει και μπορούμε.Να περνάτε όμορφα και να ζυγίζετε τις επιλογές σας.
5
 
 
 
 
σχόλια
Οι άνθρωποι αλλάζουν, δεν στο έχει πει κανείς αυτό; Πέραν τούτου, σ'αφήνω στην πλάνη σου οτι όλα είναι ρόδινα, αν επιλέξεις σωστά ποιον θα παντρευτείς. (Κι εγώ αυτά έλεγα όταν παντρεύτηκα, μη νομίζεις. Κανείς δεν πήγε να παντρευτεί λέγοντας "αυτός δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για μένα" )Έλα μετά από 10-20 χρόνια γάμου να μας πεις τα ίδια, εκεί είναιη μαγκιά.Τώρα μιλάς εκ του ασφαλούς.
Είμαι η κοπέλα που έγραψα την εξομολόγηση.Έχεις πολύ δίκιο, ως προς το ότι οι άνθρωποι αλλάζουν.Επίσης, έχεις πολύ δίκιο ως προς το γεγονός ότι μπορεί να ζω στην πλάνη μου, αφού είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του.Διαφωνώ μονάχα σε 2 πράγματα, χωρίς να είμαι απόλυτη.Ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προχώρησαν σε γάμο, απλά για να το κάνουν ή επειδή έτσι έπρεπε.Χωρίς να είναι σίγουροι για τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Συμβιβάστηκαν. Και αν είναι ok με την επιλογή τους, εμένα - ΠΡΟΦΑΝΩΣ - δεν μου πέφτει λόγος.Απλά εμείς δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία.Τέλος, μπορεί σε 10 χρόνια από τώρα εγώ να έχω αλλάξει και να μην με αντέχει κανείς, άρα και εκείνος.Μιλώντας για το τώρα και ενώ είμαστε μαζί 6 χρόνια, από τα οποία τα 4 μένουμε μαζί, συνεχίζω να λέω ότι θέλω κάθε βράδυ να ξαπλώνω δίπλα του και πώς ίσως έχω καταλάβει λίγο το χαρακτήρα του. Πάλι χωρίς να είμαι απόλυτη.
Καλά κάνεις και είσαι ερωτευμένη και μακάρι να κρατήσει για πάντα. Όλοι για μια τέτοια πλανη ζούμε.Απλά έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενό σου είναι σαν να λες "Κοιτάξτε τι καλά που τα έχω καταφέρει και είμαι με κάποιον με τον οποιο είμαστε ερωτευμενοι, οι υπόλοιποι ας διαλέγατε καλύτερα". Κι αυτό από τη στιγμή που η σχέση σας δεν έχει δοκιμαστεί αρκετα στο χρόνο για να δικαιολογεί μια τέτοια έπαρση.Και τέλος το βρήκα κάπως άδικο ως προς τους ανθρώπους των οποίων οι γάμοι/σχέσεις δε στέριωσαν, σα να τους κατηγορείς εμμέσως οτι έφταιγαν που επέλεξαν το συγκεκριμένο άνθρωπο.Και εδώ να προσθέσω οτι μου θύμισες τον εαυτό μου, ακριβώς τα ίδια έλεγα κι εγώ όταν παντρεύτηκα μετά από 5 χρόνια συγκατοίκησης, για να διαψευστώ 5 χρόνια μετά, όταν συνειδητοποίησα πόσο εύκολα αλλάζουν τα πράγματα και πόσο λίγο τελικά ήξερα τον "ανθρωπό μου" και τον εαυτό μου.
Scroll to top icon