ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2019 | 11:18

Κάνεις άλλος;

Είμαι υπερευαίσθητη και ταυτόχρονα πολύ λογική. Η λογική μου ίσως να μην είναι ίδια με την λογική πολλών, αλλά είναι ένα σύνολο σκέψεων και αξιών που έμενα μου φαίνονται σωστές και που ακολουθώ ανεξάρτητα από το συναίσθημα. Νιώθω σαν να είμαι ένα μικρό κοριτσάκι 10 χρόνων και μεγάλη γυναίκα ταυτόχρονα.
2
 
 
 
 
σχόλια
Σύμφωνα με τον τεράστιο Φρειδερίκο Νίτσε, η αντίφαση είναι πηγή ακραιφνούς δημιουργίας, γόνος της αιώνιας πάλης μεταξύ του Απολλώνιου και του Διονυσιακού η οποία γέννησε με τη σειρά της την αρχαία ελληνική τραγωδία.Οι έντονες εσωτερικές αντιφάσεις είναι συνήθως ευλογία και κατάρα, από τη μία σε χαώνουν επιφέροντας άγχος, σύγχυση, έντονη αμφισβήτηση του εαυτού και, πολλές φορές, σταδιακή παράλυση. Από την άλλη -και ειδικότερα σε παρορμητικούς, απείθαρχους ανθρώπους- λειτουργούν ως αντιστάθμισμα. Σκέψου το ως ένα υβρίδιο, διαθέτει μεν την ιδιοφυή αφέλεια και την αγνότητα ενός παιδιού, διαθέτει δε την έλλογη σκέψη και την ηθική πειθαρχία ενός συγκροτημένου και συνετού ενήλικα.Εάν έχεις διαβάσει το Έγκλημα και Τιμωρία, θα θυμάσαι ίσως τη διφορούμενη φύση του Ρασκόλνικοφ. Για να τονίσει τις αντιφατικές πλευρές του ήρωά του ο Ντοιστογιέφσκυ, δημιούργησε τη μαρτυρική και γεμάτη ανιδιοτελή αγάπη Σόνια από τη μία, και τον υπολογιστικό και κυνικό Σβιντριγκάιλοφ από την άλλη. Χωρίς τη φύση της Σόνιας ο Ρασκόλνικοφ θα ήταν άλλος ένας αλαζόνας καιροσκόπος, ένας ψυχρός εκτελεστής στερούμενος οποιασδήποτε μορφής ενσυναίσθησης και ηθικού ενστίκτου. Χωρίς τη φύση του Σβιντριγκάιλοφ θα ήταν αγνός κι αθώος σε βαθμό ηλιθιότητας.Όχι πως ο Ρασκόλνικοφ είναι ιδανικό πρότυπο ανθρώπου, σε καμία περίπτωση, σου φανερώνει ωστόσο την αξία της ορθής διαχείρησης και διοχέτευσης του χάους σου, την αξία της ορθής επιλογής στη τελική. Ο ίδιος δεν συνειδητοποιήσε τη φύση της δύναμης που έκρυβε μέσα του και το πλήρωσε με τον πιο σκληρό τρόπο.
Scroll to top icon