ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2019 | 00:20

Σκέψεις.

Μέχρι ποιά ηλικία υποτίθεται ότι έχει κάποιος πιθανότητες να βρει σύντροφο; Κάποιον να ταιριάξει και να περνάει καλά όχι απλά να λέει ότι δεν είναι μόνος του. Να μπορεί να βασιστεί και να μοιραστεί τη ζωή του. Δυστυχώς και στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι και ανέντιμοι άνθρωποι. Νόμιζα πως όταν μεγαλώνουμε αφήνουμε πίσω μας τα παιχνίδια και ψάχνουμε κάποιον να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να προχωράμε μαζί. Δεν είναι έτσι, πολλοί και πολλές όσο χρονών και να πάνε κοιτάζουν να βολευτούνε για να μη τους φάει η μαρμάγκα της μοναξιάς. Χρησιμοποιούνε ανθρώπους και λένε ότι παράλληλα έχουν τα μάτια τους ανοιχτά,δεν έχουν ιερό και όσιο. Οι περισσότεροι από αυτούς θα μετανιώσουν πικρά που δεν ήταν εντάξει με ανθρώπους που γνώρισαν αλλά θα είναι αργά. Πόσοι από τους σημερινούς 40 φεύγα θα μείνουν μόνοι; Λέμε διάφορα για παρηγοριά, αλλά αν κοιτάξουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουμε τι περιμένει τους σημερινούς μεσήλικες. Λέμε ότι οι άντρες μετράνε και στα 45 και τα 50 ακόμη, τότε γιατί υπάρχουν τόσοι εργένηδες στα 55 και στα 60; Πότε θα βρούνε αυτοί, στα 70; Από την άλλη τόσες μεγαλύτερες ανύπαντρες τι θα απογίνουν που ψάχνουν άντρα; Από αυτές που λένε ότι θέλουν παιδιά οι περισσότερες δεν θα αποκτήσουν και θα έρθει η στιγμή που θα θέλουν απλά έναν σύντροφο και όχι άντρα για να γίνει πατέρας, και πάλι δε θα βρίσκουν. Όλο βλακείες διαβάζουμε που λένε και κάνουν άντρες και γυναίκες, όλο για σεξ πολλοί λένε ότι έχουν υπέροχο σεξ αλλά νιώθουν μόνοι γιατί δεν είναι ικανοί πολλοί άνθρωποι να φτιάξουν ουσιαστικές σχέσεις. Λέμε μπούρδες ότι δεν υπάρχει σεξ χωρίς συναίσθημα σε μια εποχή που βλέπουμε ανθρώπους να μη θυμούνται με ποιόν πέρασαν χθες τη νύχτα. Άλλοι και άλλες συναντάνε ανθρώπους που έχουν κάνει σεξ μαζί τους και τους έχουν ξεχάσει. Ακούμε άντρες να λένε ότι με την τάδε έχουν κάνει σεξ και έκανε καλό κρεβάτι αλλά δεν ήταν για κάτι παραπάνω. Οι κοπέλες το ίδιο λένε με τον τάδε είχαμε φοβερή χημεία στο σεξ αλλά δεν μου έκανε το κλικ και τον βαριέμαι. Δεν ξέρω τι φταίει ο ένας κατηγορεί τον άλλον και όλοι μαζί τα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Άλλες καμαρώνουν που έχουν πάει με δεκάδες και οι άντρες κάνουν την ανάγκη φιλότιμο και υποκρίνονται ότι δεν τους νοιάζει. Από την άλλη όταν ζητάνε συχνά σεξ χωρίς δεσμεύσεις αυτό είναι το αποτέλεσμα αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Αν ζητάει χαλαρές σχέσεις κάθε δεύτερος άντρας, που θα βρει μετά γυναίκα να μην έχει πάει με πολλούς; Και η γυναίκα δεν θέλει άντρα που να έχει περάσει από εκατό κρεβάτια, κάπου σιχαίνεται τη ζωή της. Έρχονται ζόρικα χρόνια για πολλούς, ο παππούς μου έλεγε ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος όταν δεν μπορείς να τον αλλάξεις.
2
 
 
 
 
σχόλια
Οι σχέσεις ουδέποτε υπήρξαν εύκολες και δεν είμαι πολύ σίγουρη αν θα καταδικάσω το παρόν υπέρ του παρελθόντος. Ίσως γιατί -κρίνοντας κι από τα πλείστα όσα παραδείγματα γύρω μου- στο άμεσο παρελθόν ο ρόλος των ατόμων και δη και των γυναικών σε μια σχέση χαρακτηριζόταν κυρίως από ανοχή, σιωπηρή μεν, αλλά σχεδόν απαιτητή κι ενίοτε επιβεβλημένη από τα κοινωνικά ειωθότα. Οι καιροί αλλάζουν, δυστυχώς προς το χειρότερο, γίνονται πιο απαιτητικοί, δυσκολότεροι, μαζί τους και οι άνθρωποι, άρα και οι σχέσεις. Ωστόσο, μια σκέψη μου έρχεται πάντα διαβάζοντας όλο αυτό το περί των σχέσεων δράμα. Σύμφωνοι, το σμίξιμο των ανθρώπων είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής. Αλλά δεν είναι το μόνο. Όσο επιθυμητή κι αν είναι η συνύπαρξη, δε σημαίνει ότι αποτελεί το μοναδικό αυτοσκοπό που αν δεν επιτευχθεί οδηγεί στο περιθώριο. Οι μόνοι δεν αποτελούν κοινωνική κάστα, ούτε σέρνουν από πάνω τους το συννεφάκι του ονείδους ακριβώς επειδή είναι μόνοι. Κάποιοι το επιλέγουν, διαθέτουν επιτυχείς κοινωνικές κι επαγγελματικές ζωές, χαίρονται αληθινές φιλίες και διάγουν πλήρεις βίους.Αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι ο διαρκής θρήνος για τη μοναξιά, όταν μάλιστα αγγίζει τα όρια της καταδίκης. Εξίσου διαφωνώ με την αναγωγή των σχέσεων σε σύμβολα κοινωνικής καταξίωσης κι έχεγγυα κοινωνικής αποδοχής. Κάποιες καταστάσεις προκύπτουν χωρίς προγραμματισμό. Εμείς ας φροντίζουμε κι ας ανησυχούμε για τα υπόλοιπα. Η ζωή δίνεται για να τη ζήσει ο καθείς, όχι μόνο οι ζευγαρωμένοι. Κι ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος για όλα όσα έχουμε πράξει κι επιλέξει, όχι μόνο για τις σχέσεις. Νομοτέλεια.
Scroll to top icon