ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.9.2019 | 00:12

Τοξικοι συναδελφοι

Καλησπέρα σε όλους. Θα θίξω ένα θέμα που πιστεύω θα ακουμπήσει πολλούς από εσάς. Σχέσεις με συναδέλφους. Τοξικό εργασιακό περιβάλλον μπόουλινγκ κλπ. Εργάζομαι σε μια εταιρία πάνω από 10 χρόνια και φυσικά τώρα πια είμαι πολύ πιο υποψιασμενη από ότι όταν ημουν το μικρό κοριτσάκι που ξεκινούσε με αφέλεια στον εργασιακό στίβο. Ένα πράγμα που δεν αντέχω ούτε θα ήθελα ποτέ να αντέξω είναι να κάθομαι να αναλώνομαι όπως οι περισσότεροι σε κουτσομπολιά και ίντριγκες. Αντιμετώπισα πολύ άσχημες συμπεριφορές και μπουλιγκ κατά καιρούς. Μάλιστα έχω αλλάξει τμήμα πρόσφατα. Συνάδελφοι από το προηγούμενο τμήμα εξακολουθούν να μου πετάνε ειρωνικά υπονοούμενα γεμάτα κακία με κάθε ευκαιρία αν και εγώ έχω αποστασιοποιηθει εντελώς. Το στομάχι μου γυρνάει και θα ήθελα πολύ να τους βρίσω εκείνη την ώρα αλλά φυσικά κάνω υπομονή και προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Επίσης συνάδελφοι στο νέο τμήμα αρκετές φορές είναι αγενείς και αδιάκριτοι και κάποιοι άλλοι πολύ πιεστικοι για να κάνουμε παρέα. Προσπαθώ να κρατάω ίσες αποστάσεις από όλους και κόβω όσους ξεπερνάνε τα όρια μου. Μιλάμε για τρελή αγένεια που κυκλοφορεί. Η γραμματέας του διευθυντή για παράδειγμα μου μίλαγε απότομα από την πρώτη στιγμή και μου έκανε ερωτήσεις για την προσωπική μου ζωή τις οποίες όταν δεν απάντησα μου έβγαλε το όνομα ότι σίγουρα τα έχω με παντρεμένο και για αυτό δε θέλω να μιλήσω για τα προσωπικά μου! Μια άλλη συνάδελφος όταν κλείνω το τηλέφωνο μετά από συνομιλία με πελάτη μουρμούραει με ειρωνια σχολιαζοντας όσα έλεγα! Θα ήθελα να ρωτήσω τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω πως να το χειριστώ. Έχω βαρεθεί όλη αυτή τη κακία γύρω μου. Είναι το χαμηλό νοητικό τους επίπεδο η είναι ότι είμαι απρόσιτη και τους την σπάει? Μια άλλη συνάδελφος με είχε πρήξει από την πρώτη μέρα που πάτησα στον όροφο να μου λέει πρωί πρωί μια ώρα για τα ντουλάπια της κουζίνας της το γιο της που έχει Πρόβλημα υγείας τα γκομενικα της κλπ και εγώ κάποια στιγμή άρχισα τα συγνώμη αλλά δε προλαβαίνω έχω ένα Τηλεφώνημα να κάνω κλπ και τώρα μου έχει κόψει την Καλημερα.! Δηλαδή έπρεπε να κάθομαι σα σκουπιδοτενεκές πρωί πρωί να ακούω το μοιρολόι της αλλιώς δεν είμαι καλή! Αυτές που συχαινομαι δε ειναι κάτι τύπισσες γύρω στα 45-50 που κάθε μέρα μαζεύονται και σχολιάζουν από το τι βρακι φοράς μέχρι πως κοίταξες αν είπες το Α στραβά κλπ... Πολύ αρνητική ενέργεια και πολυ κουραστικό περιβάλλον. Ευτυχώς υπάρχουν και μερικοι αξιόλογοι άνθρωποι που απλά κοιτάνε τη δουλειά τους και με τους οποίους μπορείς να νοιώθεις ωραία κοντά τους και να τους μιλάς έχουν χιούμορ λένε ενδιαφέροντα πράγματα και λίγο πολύ κρατάνε τη στάση που έχω κ εγω. Οι υπόλοιποι για κλωτσιές. Όμως η αγένεια το κουτσομπολιό η Αδιακρισια και κυρίως η κακία πολλές φορές με κάνει να αηδιάζω που δουλεύω σε αυτό το γραφείο. Τι να κάνω?
3
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτον, η λέξη "τοξικός" έχει γίνει καραμέλα. Δεν θεωρώ ότι όλοι αυτοί είναι τοξικοί, απλά γλοιώδεις κουτσομπόληδες.Δεύτερον: και σε άλλο εργασιακό χώρο να ήσουν δέκα χρόνια, τα ίδια σκατά θα ήταν.
Scroll to top icon