ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.9.2019 | 15:35

Μετα την πρωινή δουλειά...

Στην δουλειά μου βρίσκομαι σε φαση εκπαίδευσης εδω και 1 μήνα. Με βοηθουν να μαθω οι τρεις πιο παλιες συνάδελφοι εκει, 2 μεγαλύτερες και μια μικρότερη. Γενικά θελω να μου λενε που κανω λάθος και που οχι, εχω παντα καλη διάθεση να μαθαίνω απο τα λαθη και να τα διορθωνω. Με ηρεμία και υπομονη λοιπον εκπαιδευομαι σε ενα απαιτητικο αντικείμενο, οπου ρολο παιζει η ταχύτητα και η αρτιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών. Σημερα στην πρωινη μου βάρδια, μια υποσημείωση για ενα προιον καταγραφηκε απο εμενα με τον Α τροπο, κατοπιν εντολης του πελατη. Μου εχουνε πει γενικα οτι οι εντολές αυτες δεν είναι απαραίτητο να ενημερώνονται αμεσως μόλις καταγραφουν και το ειχα σημειωσει να γίνει σε λιγο. Τυγχάνει να έρθει ο πελατης που αλλαξε γνωμη και να το παρει με τον β τροπο, χωρις να εχω προλάβει να το καταγραψω οτι θελει με τον α τροπο. Ετσι, απο μόνος του. Τον εξυπηρετεί η μικρότερη μου και αφου φεύγει ο πελάτης, γυρνάει με υφακι μεσα στο γραφείο και μου λεει "το ξέρεις οτι τα σκ@τωσες κι εκανες μεγαλη μ@λ@κια τωρα σωστα;" Που αντικειμενικά δεν ηταν τίποτα το τρομερό.Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Ο τροπος της ηταν τοσο επιθετικός που μου εδωσε απαντηση στο γιατι μονίμως με "εκοβε" με το ματι απο την πρωτη μερα. Εχω ενα μηνα μονο εδω κι εχει εξι χρόνια, οποτε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απο εμένα. Ουτε ανταγωνιστικη γίνομαι και δεν εχω σκοπο να γίνω, να δουλευω τιμια και ησυχα θελω μόνο. Μακαρι να βγω ψευτρα, αλλα απο τη στιγμή που της είπα (εκεινη ρωτησε) οτι εχω σπουδασει προ και μεταπτυχιακο, και επισης οτι εχω αρραβωνιαστει (δεν εχει σπουδάσει κατι, δεν εχει σχεση), νομιζω οτι μου την λέει καθε τρεις και λιγο εμμεσως, και με κοιταζει με μισο ματι. Με αποκορύφωμα το σημερινό. Ολες οι αλλες συνάδελφοι ειναι επίσης σε σχέση η παντρεμενες.Η αντίδραση μου; χαμογελασα ηρεμα, της ειπα οκ δικο μου το λαθος, δειξε μου πως γινεται γιατι δεν το ξερω και δεν ειπα τίποτα. Δεν ξερω αν επραξα σωστα, επραξα οπως πραττω με όλους.Αλλα δεν μπορει η καθε θρασύτατη να μου μιλάει ετσι. Νεα ειμαι, δεν ξερω ακομη τη δουλειά και δουλειά σου ειναι (απο οτι ειπε ο εργοδότης μας και γνωστος του πατερα σου) να μου την μάθεις. Αν δεν θέλεις, πες το βρε κοπελα μου δεν θελω αλλα ατομα μαζι μου. Ετσι καταλαβαίνω γιατι οι δυο νεες προηγουμενες παραιτηθηκαν στις 2 εβδομάδες....Εγω ομως δεν θα παραιτηθώ. Ολο το υπόλοιπο προσωπικό ειναι εξαιρετικό και με βοηθούν με καλοσύνη οπου χρειαστώ.Απλα την επόμενη φορα που θα μου την πει δεν ξερω πως θα αντιδρασω. Ειμαι υπερβολικά ηρεμη κι ευγενική ακομη και στον τροπο ομιλιας, και η ελάχιστη απαίτηση που εχω είναι να με σέβεται ο απέναντι μου ειδικά οταν βλέπει οτι καταβαλλω μεγάλη προσπάθεια να μαθαινω οσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
2
 
 
 
 
σχόλια
Kαλό είναι να βάζεις ένα όριο στο πώς σου φέρονται. πχ. "οι χαρακτηρισμοί δεν είναι αναγκαίοι, σε παρακαλώ δείξε μου πώς να το κάνω σωστά" με σταθερή φωνή και βλέμμα, ώστε να μαζεύεται, αλλά πράγματι εσύ την δουλειά σου πας να κάνεις εκεί, όχι να δείξεις ποιά την έχει μακρύτερη. Κακό δικό της αν δεν έχει συναδέλφους που να μπορούν να συνεργαστεί μαζί τους.
Scroll to top icon