ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2019 | 11:37

Φίλος.

Μετά από έναν δύσκολο χωρισμό άρχισα να μιλάω σε εντελώς φιλικό επίπεδο με ένα παιδί από τη σχολή. Είχε χωρίσει και αυτος και ουσιαστικά ήμασταν ο ένας ο ψυχολόγος του άλλου. Αυτός είναι και μπορεί να ακουστεί άσχημο, αρκετά "φλώρος" με την έννοια ότι δεν είναι κακό παιδί υπό καμία έννοια, δεν πολύ βγαίνει, είναι ευγενικός κτλ. Αλλά στην πραγματικοτητα είναι τρομερός άνθρωπος, ηθικός,υποστηρικτικός, υπομονετικός, πανέξυπνος αλλά κυρίως δίνει απίστευτη ελευθερία, δεν στέλνει συνέχεια, δεν πιέζει, γενικότερα εμπιστεύεται. Πάντα μου άρεσαν οι πιο σκληροί άντρες, πχ. όλοι οι πρώην μου ήταν σε σώματα ασφαλείας, αλλά αυτός είναι ο μόνος που μου προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια, ξέρω ότι μπορώ να του πω το οτιδήποτε και δεν θα με κρίνει, θα με ακούσει και θα τρέξει όταν έχω ανάγκη. Ταυτόχρονα αυτός, είναι ο πρώτος άντρας που με βλέπει 100% σαν φίλη. Δεν μου την έχει πέσει ποτέ, δεν έχει εκμεταλλευτεί καμία κατάσταση, συζητάμε ελεύθερα περί σχέσεων και δεν ζηλεύει καθόλου. Μου το έχει πει κιόλας ότι με βλέπει σαν την αδερφή του.Με προβληματίζουν καποια πράγματα. Πρώτον δεν μπορώ πλέον να βγω με κανέναν, γιατί αν και είμαστε απλοί φίλοι, τους συγκρίνω μαζί του σε θέμα κυρίως χαρακτήρα (εμφανησιακα είναι μέτριος). Δεύτερον νιώθω τόσο ασφαλής συναισθηματικά μαζί του που ακόμα και φίλοι να είμαστε προσωπικά είμαι καλυμμένη σε συναισθηματικό επίπεδο πράγμα το οποίο δεν έχω ξανανιώσει. Και τρίτον το ότι δεν θα βρω κάποιον σύντροφο σαν αυτόν γιατί οι απόψεις μας, και κυρίως κάποιες ιδέες του είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν σε άντρα στη ζούγκλα που επικρατεί εκεί έξω...
24
 
 
 
 
σχόλια
μάλλον έχεις τσιμπηθεί μαζί του διαφορετικά δεν θα έγραφες όλα αυτά και μόνο το γεγονός ότι έχεις σκεφτεί πως δεν υπάρχουν πολλοί με την ίδια ποιότητα χαρακτήρα αυτό σημαίνει ότι έχεις μπει σε διαδικασία να τον συγκρίνεις με πρώην σου.......και επειδή όντως ζούμε σε μια ζούγκλα είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους με ποιότητα χαρακτήρα....και αν ρωτάς έμενα το να νιώθεις συναισθηματική ασφάλεια μέσα σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό.....σκέψου τα όλα αυτά και αν όντως είσαι τσιμπημένη μαζί του πες του το.......
Όποιος είναι ευγενικός, είναι φλώρος. Ο άντρας ο σωστός ρίχνει καμμίαν σκαμπίλι και κατεβάζει και μερικά καντήλια για καλημέρα.Κατά τα λοιπά, το παιδί σε γουστάρει. Προσπαθεί να γίνει φίλος σου μπας και κάποια στιγμή τον δεις ερωτικά.
Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση.Πώς γίνεται ΟΛΟΙ οι πρώην σύντροφοί σου να ήταν στα σώματα ασφαλείας;Εστηνες αντίσκηνο έξω απ'τις Σχολές τους;Επίσης,όσοι ασχολούνται με αυτά τα επαγγέλματα,δεν είναι απαραίτητα "σκληροί" άντρες.
Κι όμως υπάρχουν γυναίκες-στόκοι που δεν κρίνουν τον άλλον από τον χαρακτήρα/ εμφάνιση, αλλά προσεγγίζουν εξαρχής με βάση το επάγγελμα λιμενικομπάτσοστρατιωτικού.
Ξέρεις τρώω και χαζεύω στο Laptop οπότε έχω και άλλα να σου πω γιατί έχεις την ατυχία να είναι πρώτη η Εξομολόγησή σου. Λες ότι δεν στην έπεσε ποτέ. Το έχεις σκεφτεί ότι στις αδερφές του συνήθως ο κόσμος δεν την πέφτει; Πρέπει ρε παιδί μου να σε βλέπει ο άλλος ερωτικά για να στην πέσει, αυτό θέλω να πω. Μήπως μεταφράζεις λάθος τα σημάδια; Γιατί αν του άρεσες και δεν στην έπεφτε, δεν θα ήταν ανωτερότητα όπως και να έχει. Αν ήταν έτσι όλοι οι ανώτεροι άνθρωποι θα πεθαίνανε παρθένοι. Μπορεί απλά να μην στην πέφτει γιατί δεν σε θέλει. Στο έχει πει κιόλας, απλά στο θυμίζω. Δεν ζηλεύει λες. Τι να ζηλέψει Χριστιανή μου ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ.
Βασικά η τυπισσα είναι λίγο ότι να ναι. Τον θέλει γιατί δεν την βλέπει ερωτικά. Λέει ότι της προσφέρει ασφάλεια αλλά σχολιάζει ότι δεν της αρέσει εμφανισιακά. Ότι να ναι όμως.
Δεν ξέρω τι θέλει από την ζωή μας χαχχ προσπαθώ να μπω στο πνεύμα της. Αλλά να σου πω και κάτι σχετικά με την ασφάλεια που αναφέρεις: δεν παίζει πάντα ρόλο "μόνο" η συναισθηματική. Πολλές γυναίκες θέλουν να νοιώθουν γενικότερα ασφάλεια δίπλα στον σύντροφό τους. Εδώ κολλάνε προφανώς τα σώματα ασφαλείας που αναφέρει.
Σόρρυ ρε συ σνουπι αλλά ασφάλεια από τι; Σωματικη; Οικονομικη; Νομίζω έχει συνδιασει την ασφάλεια με τα σώματα ασφαλείας ενώ κανονικά έψαχνε την συναισθηματικη σταθερότητα που της προσφέρει αυτό το παιδί. Άρα το ξαναλέω. Ότι να ναι. Πρέπει να κάτσει να δει τι πραγματικά θέλει γιατί από την εξομολόγηση είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται σε σύγχυση.
Όχι δεν εννοώ οικονομική ασφάλεια. Εννοώ την αίσθηση ότι ένας άντρας μπορεί να την προστατεύσει και με την σωματική του δύναμη αν χρειαστεί. Ή έστω, με το θάρρος του. Γι' αυτό έχει συνδυάσει την ασφάλεια με τα σώματα ασφαλείας. Θέλει όμως ΚΑΙ συναισθηματική ασφάλεια. Μάλλον δεν έχει βρει ακόμη έναν άντρα που μπορεί να της προσφέρει όσα θέλει και να της αρέσει φυσικά. Ότι υπάρχει μια κάποια σύγχυση, θα συμφωνήσω.
Αγαπημένα δίπολα. Το ότι ένας άντρας δεν μασάει, δεν σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει συναισθηματική κάλυψη. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Η δύναμη είναι θετικό στοιχείο, όχι αρνητικό.
Ναι είναι μεγάλο θέμα και ας το αφήσουμε. Δεν μπορώ όμως να μην συμπληρώσω ότι έχει σωθεί κόσμος και κοσμάκης από ανθρώπους που διαθέτουν σωματική δύναμη ή δύναμη γενικώς. Και δεν μπορώ να μην προσθέσω ότι ειδικότερα σε καταφύγια που φιλοξενούνε κακοποιημένες γυναίκες, είναι πάρα πολύ χρήσιμοι τέτοιοι άνθρωποι. Καθώς επίσης αν σου συμβεί να δεχτείς επίθεση και βρεθεί έστω και ΕΝΑΣ να μπει στην μέση γιατί είναι ο μόνος που δεν φοβήθηκε να το κάνει, θα δεις ίσως τα πράγματα από άλλη σκοπιά.
Κι αν είναι να μιλάμε με όρους, πρέπει να ξέρουμε τι λέμε εντάξει; Λοιπόν, όταν λέμε "φλώρος" εννοούμε: το βουτυρόπαιδο, τον μαμμόθρεφτο, τον άντρα που δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Μπορεί να είναι ο μανάβης της γειτονιάς, κάποιος από τα αγαπημένα σου σώματα ασφαλείας, ή ο Πρωθυπουργός της χώρας. Κατάλαβες;
Δεν καταλαβαίνω. Αφού λέει ότι σε βλέπει σαν αδερφή, τι νόημα έχουν όλα όσα γράφεις;Επίσης φλώρος δεν είναι αυτός που δεν βγαίνει το βράδυ και είναι ευγενικός.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon