ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.2.2020 | 23:52

Περί θεου

Παλιότερα πίστευα πολύ στην ορθοδοξια και θα μπορούσα να πω πως ήμουν φανατικός με τις ιδέες της όμως αργότερα αφού πέρασα πολλά άρχισα να την αμφισβητώ και πήγα στο άλλο άκρο ότι δεν υπάρχει τίποτα και ότι όλα είναι κατασκευάσματα απ' τους ανθρώπους. Έχω την ανάγκη όμως να πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη πέρα από θρησκείες δεν ξέρω όμως έχω μπερδευτεί.
6
 
 
 
 
σχόλια
Ο φανατισμός καμιάς θρησκείας δεν οδηγεί σε υγιή μονοπάτια. Προσωπικά πιστεύω στο τριαδικό Θεό και σε ό,τι κηρύσσει η εκκλησία ως πίστη, αλλά πολλά πράματα μου προκαλούν απορίες. Θεωρώ πως υπάρχουν θέματα όπου η ορθοδοξία δεν παραδέχεται. Πιστεύω πως υπάρχουν ανεξήγητα που η εκκλησία τα απορρίπτει. Δεν είναι η αλήθεια μόνο αυτή που ακούγεται στη θρησκεία μας.
Η πίστη, και θα έλεγα η πνευματικότητα, είναι προσωπικά για κάθε άνθρωπο και καλό είναι να καταλήξει κανείς στα δικά του συμπεράσματα. Μπορείς, αν θες, να ερευνήσεις τι σημαίνει θρησκεία ανά τον κόσμο, να διαβάσεις για διαφορετικά είδη και εκφάνσεις της αλλά και για ανθρώπους που δεν πιστεύουν. Έτσι θα αποκτήσεις μια πιο σφαιρική άποψη, μιας και λες ότι ψάχνεσαι επάνω στο θέμα. Τελικά, και όσο μεγαλώνεις, θα επικρατήσει αυτό που νιώθεις πραγματικά, μην ανησυχείς. Και κυρίως μην βασίζεσαι σε όσα λένε οι άλλοι (καλή ώρα) αλλά στις δικές σου εμπειρίες. Καλή τύχη ;-)
Δηλαδη ειναι αγνωστικιστης;Εγω μεγαλωσα πολυ φανατικα χριστιανικα αλλα στα 12 ειχα αμφιβολιες και σταματησα να πηγαινω εκκλησια και να παιρνω τους παπαδες σοβαρα.Τωρα ως ενηλικη συνεχιζω να μην παιρνω του παπαδες σοβαρα αλλα εχω και εγω αναγκη ωρες ωρες να μπω σε μια εκκλησια να προσευχηθω απλα για καποιο ιατρικο θεμα, καποιο δικο μου ανθρωπο ή για κατι τελοσπαντων (συνηθως θεματα υγειας, δεν παμε στην εκκλησια να ζητησουμε να βγαλουμε φερραρι). Μηπως σε απωθει η θρησκεια ως πραξη αλλα σε ωθει ως πνευματικη εργασια; Δεν ειναι εγκλημα αν θες να προσευχεσαι και η δικη μας θρησκεια ειναι γεματη απο υπεροχες προσευχες για καθε περισταση. Θα ελεγα οτι πιστευω και εγω σε κατι ανωτερο γιατι οι ανθρωποι μο φαινονται ηλιθιοι (και εγω μεσα) και καταστροφικοι. Η Φυση θα ελεγα με πειθει με χρωματα της και την ομορφια της οτι ειναι ειτε δημιουργημα μιας ανωτερης υπαρξης που δεν ασχολειται με τα μικρα πραγματα που ασχολουμαστε εμεις οι ανθρωποι ή τελοσπαντων δεν μπορει αυτος ο ομορφος (και σκληρος μαζι) κοσμος να ειναι απλα ''τυχη''. Νιωθω καλυτερα και πιο συντοσμενη με πνευματικο τροπο οταν ειμαι σε μια πανεμορφη αλλα ερημικη παραλια, οταν ειμαι σε μια ομορφη εκκλησια, ή οταν ειμαι σε ενα βουνο την ανοιξη.
Κοιτα ο φανατισμός δεν ειναι καλος πουθενά..Παν μέτρον αριστον... Γνωριζεις πολυ καλα ομως πως αυτα που περασες ηταν δοκιμασίες... Γιατι γογγυξες;; Γιατι δεν ζητησες βοηθεια; Εισαι σιγουρος/η πως δεν την έλαβες; Για σκέψου καλυτερα;Ξέρεις οταν δε γίνεται το δικο μας δε σημαινει οτι δεν υπάρχει Θεος...Για ποιο λογο χανεις την πίστη σου;Σε τι εχεις μπερδευτεί;Επισης πιστευε και μη, ερευνα.. δηλ πιστεύεις ή οχι να ερευνας.. Οποτε έερευνησε καλύτερα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon