ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.2.2020 | 14:30

Υπάρχει άραγε

καλύτερο επάγγελμα από αυτό του εκπαιδευτικού σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία; Ο ικανοποιητικός μισθός και η επαγγελματική ανέλιξη είναι σχεδόν ανύπαρκτες καταστάσεις, αλλά όλο αυτό που βιώνεις καθημερινά με τα παιδιά είναι ασύγκριτης αξίας!! Γεμίζει η ψυχή σου συναισθήματα.
16
 
 
 
 
σχόλια
Ο καλύτερος μου φίλος, με τον οποίο γνωριζόμαστε 1 τέταρτο του αιώνα και έχουμε ζήσει μαζί στα χρονια του Πανεπιστημίου, είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Η άποψή του, την οποία απλά μεταφέρω, είναι πως απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι διδάσκουν και τα παιδιά ομοίως κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι διδάσκονται.
Τα πραγματα για μενα ειναι απλα. Σε ολα τα επαγγέλματα υπαρχει ο καλος, ο μέτριος κ ο κακός επαγγελματίας. Τα επαγγελματα του καθηγητή κ του δικηγόρου που θιξατε, δεν διαφέρουν. Επομένως, Διογένη, ουτε ολοι οι δάσκαλοι- καθηγητές ειναι παπατζηδες (ισως) επειδη το λεει ο φιλος σου (κ ας τον ξερεις κ εμπιστεύεσαι χρονια), ουτε Lacta ολοι οι δικηγόροι ειναι λαμογια (ισως) επειδη το ελεγε η μαμα σου. Φιλική η παρεμβαση μου παιδια.
Είναι δύο διαφορετικά επαγγέλματα αυτά που λες.Ασκεις άραγε κάποιο από τα δύο ή κουβέντα να γίνεται; Ή δε προσέγγισή σου (... πώς το 'πες; γεμίζεις συναισθήματα; ναι...) ειναι τελείως επιφανειακή.
Εσυ το λες απο την πλευρα του δασκαλου, που ειναι ολα τοσο ωραια, ελα ομως και στην πλευρα των γονιων, και ειναι ολο αυτο επειδη δεν έκανες μεχρι τωρα δικά σου..Παίρνω τηλ την άλλη της λέω τι κάνεις, πως περνάς; Μου λέει τπτ το ιδιαίτερο ξύπνησα το πρωί πήγα τα παιδιά σχολείο,πήγα σουπερμάρκετ, γύρισα έκανα 5-6 δουλειές,έφτιαξα γιουβαρλάκια,γύρισα και ένα βίντεο για το γιουτιουμπ ε και τώρα πάω να πάρω τα παιδιά απο το σχολείο. Καταλαβες?
Επειδη ειμαι συναδερφος θα συμφωνησω απολυτα με οσα λες...και οντως ειναι λειτουργημα να κανεις αυτη τη δουλεια ομως δε συμφωνω με τους χαμηλους μισθους γιατι χανεται και το κινητρο για να εργαστεις ετσι...τα παιδια ειναι ανθρωποι οχι αντικειμενα, πρεπει να φερομαστε με ολη μας την αγαπη και να μεταλαμπαδευουμε τις γνωσεις μας σε αυτα...ο μισθος θα επρεπε να αγγιζει τα 1000 ευρω το μηνα γιατι με τα παιδια ταυτοχρονα ειμαστε δασκαλοι, ειμαστε γονεις, ειμαστε ηθοποιοι τραγουδιστες και αυτο το λειτουργημα θα επρεπε να αμοιβεται διαφορετικα...γιατι κακα τα ψεματα ολα ξεκινανε απο το κινητρο...ναι συμφωνω να κανεις αυτο που αγαπας ομως επειδη ολες οι δουλειες σε κουραζουν καποια στιγμη ξυπνας και λες 'μα τι γινεται?εγω δινω ολο μου τον εαυτο,αγοραζω βιβλια,διαβαζω,κανω εργασιες για την επομενη μερα,κοπιαζω τοσο και η ανταμοιβη ειναι 500 ευρω?σιγουρα η πιο ουσιαστικη ανταμοιβη ειναι η αγαπη και η αθωοτητα των παιδιων ομως αντικειμενικα περα απο την αγαπη αυτη δεν εχεις κινητρο να σκοτωνεσαι καθε μερα...γιατι για μενα οταν βρισκεσαι με παιδια δινεις ρεσιταλ καθε μερα...ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα...δεν ειμαστε ικανοποιημενοι με τα λεφτα μετα και πολλοι ξεσπανε στα παιδια(το εχω δει παλια σε παιδικο ιδιωτικο απο μια γελοια)
Ειδικά αυτοί του δημοσίου ζήτημα να δουλεύουν 5 ώρες την ημέρα. Δεν τους κατηγορώ για αυτό αλλά όταν ακούω εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρονται, μου έρχεται να τραβήξω τα μαλλιά μου.
Εγω αυτο σπουδασα μονο αυτο δεν εκανα...και εννοια σου ξερω καλα πως ειναι να δουλευεις κυριακες αργιες και γιορτες μεχρι 2 τη νυχτα και να μην πληρωνεσαι τις υπερωριες και να σε τρωει η ορθοστασια...
Δυστυχώς ούτε οι εκπαιδευτικοί (οι περισσότεροι τουλάχιστον) παίρνουν το ρόλο τους σοβαρά, αλλά ούτε και οι γονείς και τα παιδιά τους δείχνουν τον δέοντα σεβασμό.
Scroll to top icon