ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.3.2020 | 20:57

.

Είμαι κοπέλα με ύψος 1.73 περίπου και 70 με 80 κιλά.Πιστευω ότι κανένας δεν μπορεί να με δει σοβαρά επειδή έχω κάποια παραπάνω κιλά.Καθε φορά με εκμεταλλεύονται για να περνάνε καλά και εγώ τρώω το κόλλημα.Επισης νιώθω πολύ ασχημα με το σώμα μου και κάθε φορά που προσπαθώ να το διορθώσω όλο τα παρατάω.Ντρεπομαι να δείχνω το σώμα μου όταν βγαίνω με κάποιον Δηλαδή θέλω να είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι για να νιώσω καλά αλλιώς αισθάνομαι πολύ άσχημα.
19
 
 
 
 
σχόλια
Τίποτε δεν είναι νομοτελειακό. Απλά έχεις κολλήσει μέσα σε έναν φαύλο κύκλο αυτή τη στιγμή. Το θέμα δεν είναι οι άντρες. Είναι η αυτοπεποίθησή σου. Τι σου προκαλεί το στρες και τρως; Τι σε στεναχωρεί και αφήνεσαι; Επειδή έχω περάσει διάφορες φάσεις με τα κιλά μου, θα σου πω τι βοηθάει εμένα. Να ηρεμώ και να μην έχω στρες. Πώς το καταφέρνω; Άσκηση. Τι καλό έχει η άσκηση (πέρα από τα προφανή); Ότι σε ηρεμεί και δεν ξεσπάς στο φαγητό. Ότι δεν κάθεσαι στον καναπέ να βλέπεις σειρές και να τρως. Ότι σε πειθαρχεί. Ότι σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Μετά, όλα παίρνουν το δρόμο τους από μόνα τους. Και ο μεταβολισμός σου, και η διατροφή σου. Η άσκηση είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό, το λένε όλες οι μελέτες!
ΟΤΙ και να σου γράφουν είναι χαζομάρες. Αν θες να βρεις σύντροφο χάσε κιλά και μην δίνεσαι. Γυναίκες και άντρες σήμερα ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την εικόνα. Έχει πεθάνει και η αγάπη και η κατανόηση και η ανθρωπιά και η συντροφικότητα. Ασε τι λένε εκ του ασφαλούς. Παρατήρησε του ανθρώπους γύρω σου και θα δεις αυτό που σου λέω. Όλοι γα την εικόνα και την πάρτη τους.
Τι κι αν εχεις παραπάνω κιλά με όσα γραφεις, το θέμα είναι οτι ειναι οι δικες σου καμπύλες και ναι είναι όμορφες.. Να τις αγαπάς. Ραγαδες Κυτταριτιδα Ρυτιδες Ζαρες του κορμιου που δειχνουν οτι ζησαμε γελασαμε και απολαυσαμε τη ζωη μας . Ποτε μην ντραπειτε αν εχετε κατι απο αυτα ,να ειστε περηφανοι !να θυμάσαι πως και να πήρες μερικά κιλά δεν έγινε και τίποτα. Μη μπαίνεις στον κόπο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φίλες σου γιατί πολύ απλά δεν είστε ίδιες και δεν θα είχε πλάκα αν είμασταν ίδιοι. Σκέψου θα συμπεριφερόσουν σε κάποιον φίλο σου όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου;; Μάλλον όχι. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να του συμπεριφερθείς όπως του αξίζει...
Κάτι μου λέει ότι αυτό που ονομάζεις εκμετάλλευση, δεν θα έπρεπε να το αποκαλείς έτσι. Όπως και αν έχει, θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλησαντες, ότι δεν ευθύνεται το σώμα σου το πως σου συμπεριφερονται. Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου φταίει, γιατί αυτή είναι που επιτρέπει στους άλλους τέτοιες συμπεριφορές.Εγώ πάντως τον φίλο μου τον γνώρισα σε μια περίοδο της ζωής μου που είχα βάλει 8 κιλά, για την ακρίβεια ήμουν 11 κιλά βαρύτερη απ'ότι τώρα. Οπότε τα κιλά δεν είναι τόσο μεγάλο εμπόδιο όσο νομίζεις.
Κοπέλα μου όπου ως έγραψαν και οι πιο πάνω δεν φταίει το βάρος για το πώς σε αντιμετωπίζουν κάποιοι άντρες....και γεματουλες και αδύνατες και κανονικές σε βάρος γυναίκες κάνουν είτε σοβαρές είτε περιστασιακές σχέσεις δεν έχει να λέει αυτό....αλλά εσύ βγάζεις προς τα έξω ότι εφόσον είσαι γεματουλα κατά τη γνώμη σου υποσυνείδητα πιστεύεις ότι αξίζεις οτιδήποτε δεχτεί να σου προσφέρει κάποιος ...όμως δεν είναι έτσι οι άνθρωποι είμαστε όλος ο κόσμος μας όχι τα κιλά μας η το κρεβάτι μας.....μην πιστεύεις λοιπόν ότι λόγω του βάρους αξίζεις λιγότερα....να φτιάξεις το πρότυπο σου τα στάνταρ που έχεις για αυτά που θες και οταν βρεθεί αφού πάρεις χρόνο και τον περάσεις από κάποια "τεστ" που αν σε αγαπάει θα καταλαβεις ότι θα ενδιαφέρεται πραγματικά και εφόσον θα έχει εκείνα που εσύ θες τότε ναι θα τον επιλέξεις να είσαι μαζί του......το πρότυπο σου εννοώ τι ζητάς από κάποιον πχ σοβαρή σχέση η να είναι δυναμικός ξέρω εγώ να τα σκεφτείς καλά και να πας και με βάση αυτά
Κοπέλα μου όσον αφορά το βάρος αν τόσο πολύ σε ενοχλεί άλλαξε το κατά τη γνώμη μου πήγαινε σε ειδικό και όχι μόνη σου...γιατί και εγώ έκανα πολλές χαζομάρες με δικές μου δίαιτες χρόνια και ξεσπουσα σε βουλιμία ....εν τέλει τα έχασα μέσα σε ενάμιση χρόνο συνολικά 17 κιλά ....είχα μεγάλη θέληση για αυτό γιατί όταν είχα τα κιλά ενιωθα απαίσια δεν ήθελα να βγω ούτε να ντυθώ καν όμορφα πίστευα πως δεν άξιζα να με περιποιηθώ καν....ωστόσο εκείνη τη περίοδο που ήμουν στα 70 72 κιλά γνώρισα και τον σύντροφό μου και ναι ήθελε σχέση μαζί μου γιατί του αρέσα εγώ άρα δεν έχει να λέει το βάρος και το ίδιο και τώρα είμαστε μαζί που είμαι στα 53 54 κιλά δλδ θέλω να πω δεν άλλαξε η σχέση μας καθόλου ούτε τοτε ούτε τώρα απλά κάνουμε επιλογές αν εσύ διαλεγεις για σύντροφο κάποιον που δεν βλέπει εσένα αλλά την εικόνα σου είναι δική σου κακη επιλογή
Τα έχω γράψει πολλάκις. Δύο πιθανές εξηγήσεις υπάρχουν:-Βρίσκεις τύπους που εξαρχής έχουν αυτοσκοπό μερικά κρεβάτια μαζί σου και να φύγουν. Αυτοί φαίνονται, κάνουν ''μπαμ'', ίσως έχεις ειδίκευση στο να τους γνωρίζεις και να ''σχετίζεσαι'' μαζί τους.-Δεν έχεις να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό σε έναν άντρα πέραν μερικών κρεβατιών, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Το έχω γράψει ομοίως πολλάκις: μπορεί η γυναίκα να φαίνεται ότι ''επιλέγει'' με ποιον θα κοιμηθεί, αλλά ο άντρας είναι εκείνος που τελικά καθορίζει το πόσο ''σοβαρή'' θα είναι η σχέση τους και αν θα ξεφύγει από μία αμιγώς σεξουαλική συνεύρεση.
Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω...Η ανασφάλεια σου είναι το πρόβλημα και τα περιθώρια που δίνεις...Εσύ έχεις άσχημη εικόνα για τον εαυτό σου και εκεί είναι το πρόβλημα...Τα κιλά είναι κυρίως για λόγους υγείαςΕγώ είμαι 1.65 και ήμουν 90 κιλά (!!!) Όταν γνώρισα τον άντρα μου. Ψηλός 1.81 αδύνατος , κούκλος για μεναΈλεγα σιγά μη κοιτάξει εμένα..Αντίστοιχα ήθελα σκοτάδι να μη φαίνομαι σε παλιότερες σχεσεις.Όταν πήγα σε ψυχολόγο για μια φοβία μου με τα πετούμενα έντομα λόγω αλλεργίας μου βρήκε και την ανασφάλεια...Ε κάπου τότε γνώρισα τον άντρα μουΛέω χύμα θα είμαι.Και τελικά δεν ήταν πρόβλημα τα κιλά μου, ηταν οι ανασφάλειες μου. Τώρα έχω καλύτερη σχέση με την αυτοπεποίθηση...Με κατανοείς;; Τελικά έχασα κάποια κιλακια και πήγα 78 και συνεχίσω να χτίζω κορμί μια προς τα έξω- μια προς τα μέσα :PΑυτός που θα σε θέλει θα σε θέλει όπως είσαι... Όπως κι εσύ εκείνον!!!
Κάνω 4-5 φορές την εβδομάδα σετακια με ασκήσεων γιόγκα κατά βάση που έχουν όμως σκοπό την τόνωση αλλά απευθύνονται σε αρχάριους από 40 λεπτά έως 1 ώρα και κάτι καθαρή γυμναστική. Για μένα λειτουργεί, άλλος, μπορεί να, πει ότι ας έπαιρνα υπνάκο. :)
Αρχικά να πω πως το γεγονός οτι σε εκμεταλλεύονται για να περνάνε καλα (κατα τη δηλωση σου παντα) δεν εχει να κανει με το σωμα σου, αλλα με το το γεγονος οτι αφήνεις το περιθώριο να συμβαινει αυτο. Αρα κ τα λιγα κιλα που σ ενοχλούν να χάσεις, αυτη η "εκμετάλλευση" παλι θα συνεχιζεται. Τελος, αν τοσο πολυ σε ενοχλούν αυτα τα λιγα παραπανισια κιλα (που δεν πιστευω οτι εκει ειναι το προβλημα αλλα τεσπα), ε κανε κτ για να τα χάσεις. Αν τοσο πολυ πια πιστευεις οτι απο κει ξεκινάνε τα δεινά σου.
Στην ανασφάλεια σου πατάνε και σ' εκμεταλλεύονται. Ακόμη και κιλά να χάσεις, αυτή εκεί θα μείνει και θα σε οδηγεί σε λάθος επιλογές.Δούλεψε αυτό που είναι το σημαντικότερο και το δυσκολότερο. Τα κιλά φεύγουν με γυμναστική και διατροφή από διατροφολογο.
Scroll to top icon