Ι wonder if you know/ how they live in Tokyo

Ι wonder if you know/ how they live in Tokyo Facebook Twitter
0

Ο χαμός της Ομορφούλας με συντάραξε. Πέρασα από ανάκρισητον Zαμπονοτυροπιτούληνα δω αν ήξερε τίποτα. Εκείνος όμως μετά το χαμό της συζύγου του καθόταν όλημέρα ξάπλα σε μια γωνιά της βεράντας και κοιμόταν. Με ποιον να παίξει άλλωστε;Την Ομορφούλα κυνηγούσε απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, να τη δαγκώσει. Βούλιαζε ο Ζαμπονοτυροπιτούληςστη λύπη, βούλιαζα κι εγώ. Θεώρησα υπαίτιο τον Ροντρίγκο για την εξαφάνισή της,και του το είπα: «Εσύ φταις, που την είχες πει "χαζή"». Από τις τύψεις τουεκείνος γύριζε για τρεις εβδομάδες κάθε ξημέρωμα 2 με 5 (που δεν έχουν οιδρόμοι αμάξια να φοβίζουν τις γάτες καινα κρύβονται) στους δρόμους της Κυψέλης φωνάζοντας «Ομορφούουλα, ψψψ,Ομορφούουλα». «Ναι;» απάντησαν αμέσως τρεις λυσσάρες γειτόνισσες που γύριζαναπό κλάμπινγκ, αλλά όχι η γάτα.

Γι' αυτό δεν πήγα στο Lesbian Festival, παρ' ότι απόμικρή συμπαθούσα πολύ τις λεσβίες, έτσι όπως τις έβλεπα με τα στιλάτα κοντάμαλλάκια τους να ρίχνουν βρομόξυλο στα αγόρια του σχολείου που έλεγαν ότι«εκείνοι θα τις κάνουν γυναίκες»... Τι υποστήριξη στο lesbian nation, εδώούτε σεξ δε μπορούσα να κάνω. Είχε δίκιο η μάνα μου που έλεγε ότι η γυναίκα,έτσι και κάνει παιδί, χεσμένο τον έχει τον άντρα.

Η Ομορφούλα ήταν η μόνη μου έγνοια. Άκουγα νιαουρητά στοδρόμο κι έτρεχα. Έβλεπα όνειρα ότι τη βρήκα, ξυπνούσα χαρούμενη κι έψαχνα τοσπίτι. Όσο για τον Ροντρίγκο, είχε πια χρόνο να κάνει τα μαθήματα ιαπωνικών πουπάντα ήθελε - είναι απίστευτο τι δυνατότητες έχει το αντρικό είδος έτσι καιβγάλεις το σεξ απ' τη ζωή του.

Εγώ ούτε γυμναστήριο δεν πήγαινα. Άκουγα τον πισινό μουπου μου έλεγε «don't let me down», αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία δεν μεπείραζε! Ούτε μαγείρευα - τρεφόμουν με γιαούρτια και τσιπς (σε λίγο θα έτρωγακαι τις γατοτροφές πατέ κουνέλι απ' το ντουλάπι της Ομορφούλας, για να μηχαλάσουν). Τον Ροντρίγκο, που είναι ακόμη στην ανάπτυξη, τον έστελνα να τρώειστο σπίτι του Γ., ενός σαραντάρη φίλου μου σεφ που με τάιζε όταν ήμουνφοιτήτρια. Για να σε ταΐσει ο Γ. -εκπληκτικός μάγειρας- πρέπει να ακούσεις όλητην ιστορία της Βίκυ Λέανδρος. Για να χωνέψεις πρέπει να πιεις ένα λιμοντσέλοστο σαλόνι ακούγοντας αμίλητος στη διαπασών τα τραγούδια της. Στο τέλος ο Γ.,δακρυσμένος πάντα από τη φωνή της Λέανδρος, σου δίνει ταπεράκι για το σπίτι καιτέσσερα πέντε cd της Λέανδρος που έγραψε ειδικά για σένα.

Όλο το σπίτι του είναι γεμάτο αφίσες και δίσκους της. Στοτραπεζάκι με τις κορνίζες με τις οικογενειακές φωτογραφίες έχει και τρεις τηςΛέανδρος - στην εφηβεία, γύρω στα εικοσιπέντε στο Αιγαίο και παντρεμένη, στηΓερμανία. Έχει παρακολουθήσει συναυλίες της σε όλο τον κόσμο, έχει σπάνιεςηχογραφήσεις της που ακόμη κι η Λέανδρος δεν έχει - τις ζήτησε πρόσφατα από τονΓ. ένας γνωστός της Λέανδρος για να της τις δώσει. Βέβαια μην πας και του πειςότι είναι φαν της Λέανδρος, σε έφαγε. «Μου αρέσει, απλώς» επιμένει. Παρ' όλοπου δεν μιλάει καμιά ξένη γλώσσα, ο Γ ξέρει απέξω τα τραγούδια της βαρόνης σταγαλλικά, τα γερμανικά, τα ιαπωνικά, σε όποια άλλη γλώσσα έχει τραγουδήσει. Και κόλλησεκαι τον Ροντρίγκο με τη Λέανδρος, λόγω γιαπωνέζικων. Ορίστε, του αρέσει επιτέλουςμια ελληνίδα τραγουδίστρια (όταν δεν τραγουδάει ελληνικά). Ερχόταν σπίτι μετάαπό εκείνα τα γεύματα με τον Γ., έβλεπε που δεν του έδινα καθόλου σημασία, μόνοξεφύλλιζα το άλμπουμ από τα βαφτίσια της Ομορφούλας, και μου τραγουδούσεμελαγχολικά «ματσικούτα, μπιλετάαα, μιτσιόομπι...». Δεν ξέρω τι σημαίνει αλλάπρέπει να αφηγείται κάποια τραγική ιστορία. Ειδικά εκεί που ο Ροντρίγκο -δηλαδήη Λέανδρος- χαμηλώνει τη φωνή και λέει «κιο νατά. Αενέ νοκανά» (ή κάπως έτσιτέλος πάντων).

Ο άλλος φίλος μου που ανέλαβε να βγάζει για καφέ τονΡοντρίγκο εκείνες τις μέρες που ήμουν χάλια ήταν ο άλλος φίλος μου Γ., γκέιαυτός, που μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών θεραπειών κάνει και υπνωτισμό. Φαντάζομαιθα είπε και στον Ροντρίγκο ότι τους γκόμενους τους έριξε με υπνωτισμό, όπωςισχυρίζεται. (Τους έφερνε στο σπίτι για να τους θεραπεύσει από τα τραύματά τουςκαι στην αναδρομή με ύπνωση τους έβαζε στο υποσυνείδητο την πεποίθηση ότι είναιβαθύτατα ερωτευμένοι μαζί του.) Γι' αυτό ξύπνησα ένα βράδυ από κάτι μουρμουρητάκι είδα τον Ροντρίγκο να περνά την παλάμη του δεξιά κι αριστερά πάνω από τοπρόσωπό μου και να επαναλαμβάνει «είμαι Τεός. Με τέλεις. Είμαι Τεός. Μετέλεις».
(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ