ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.4.2020 | 06:04

Απεταξαμην

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας δύσκολος μήνας, ίσως ο πιο δύσκολος που έχω ζήσει ποτέ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί τέτοιο πράγμα, όμως σ αυτή τη ζωή όλα γίνονται. Ζούσα με τα αδέρφια μου, κι ο ένας αδερφός μου σε μια κρίση νεύρων με χτύπησε. Στην επόμενη χτύπησε εμένα και το σκυλί μου.Φοβήθηκα.Χρόνια έχω μάθει να ανταπεξέρχομαι σε δεινά, να μην τα παρατάω, μα αυτή τη φορά μουδιασε το μυαλό μου. Μια βδομάδα δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε τίποτα.Ζήτησα βοήθεια απ τους γονείς μου, και θεώρησαν λύση να φύγω απ το σπίτι (είμαι 26 και δουλεύω, τ αδέρφια μου σπουδάζουν).Ο αδερφός μου έχει χρόνια ξεσπάσματα, καταθλιπτικές τάσεις, κρίσεις πανικού κλπ. αλλά λόγω άρνησης προσωπικής και των γονιών μου η κατασταση αφεθηκε και κλιμακώθηκε η ένταση. Τούς τελευταίους μήνες τα νεύρα του έβρισκαν τον άλλον μου αδερφό, τον ίδιο και αλλά αντικείμενα μέσα στ σπίτι .. μέχρι που ήρθε η σειρά μου, κι η σειρά του αγαπημένου μου φίλου.Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια απόγνωση. Να φοβάσαι να κοιμηθείς γιατί δεν ξέρεις αν θα ξυπνήσεις, να φοβάσαι να ανασάνεις όταν είστε στον ίδιο χώρο, να φοβάσαι να πας στη δουλειά για να μην αφήσεις μόνο το σκυλί σου..Να φοβάσαι.Άλλαξα σπίτι. Είμαι εγώ κι ο αγαπημένος μου φίλος, απενταρη, μα ασφαλεις.Ήρθε κορονοιος, και καραντίνα.Μα δε φοβάμαι πια.Θα μείνουμε σπίτι μέχρι να περάσει αυτό το χάος, μα δε θα φοβηθώ ξανά. Ούτε κι εσείς να φοβάστε όμως ! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παράλυση του νου και του σώματος απ αυτό το συναίσθημα!!! Σηκώστε το κεφάλι, τριξτε τα δόντια κι όλα θα πάνε καλά.. άλλωστε, στο χέρι τους είναι ;Π.Σ. Μείνε.
10
 
 
 
 
σχόλια
Συγγνωμη εχετε κοιταξει να βιηθησετε λιγο τον αδερφο σας?Είναι προφανες ότι χρειαζεται υποστήριξη από τους ειδικούς.Για το δικο του καλο και το δικο σαςΑυριο κιολας αναζητηστε έναν ψυχίατρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΠΛΕΟΝ!
Αν ο αδερφός σου κοπέλα μου είναι ψυχικά άρρωστος χρειάζεται βοήθεια. Αν ο ίδιος δεν έχει την ικανότητα να τη ζητήσει θα πρέπει να το κάνουν οι γονείς σας. Επιτέλους ας πάψουν να είναι ταμπού οι ψυχικές ασθένειες, πολλές αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη θεραπεία ή βελτιώνονται ως ένα βαθμό. Προέχει η ασφάλειά σου και η δική σου ψυχικη ηρεμία οπότε καλώς απομακρύνθηκε.
πως να την χώσω ρε φιλαρακι ??? δε ξερω τι πρεπει να κανω ............. μην κάνω κάτι που δημιουργήσω ζημιά αντί να κάνω κάτι καλό ... ......χρειαζετε μια συμβουλη απ ατομο που να εχει γνώσεις σε αυτό ...........ειμαι μονη τελιος σε ολο αυτο οσες φορές ζήτησα απο συγγενεις βοήθεια με άδειασαν .......... τιποτες ....
Είναι λυπηρό να αφήνουμε ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα να υποφέρουν χωρίς να κάνουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε. Τα άτομα αυτά δεν θέλουν να είναι άρρωστα και όσο δύσκολο είναι για κάποιον να ζει με ένα ψυχικά άρρωστο άτομο τόσο δύσκολο, κι ακόμα περισσότερο είναι και για τον άρρωστο. Αν λοιπόν νομίζεις οτι η μητέρα σου χρήζει ιατρικής βοήθειας βρες έναν ψυχίατρο και θα σε καθοδηγήσει αυτός για το τι θα κάνεις. Αν υπάρχει κακοποίηση, είναι βίαιη και υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό σε σένα ή στον εαυτό της απευθύνσου στην υπηρεσία πρόνοιας της περιοχής σου. Υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί που θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα σε κατευθύνουν. Δεν θα δημιουργήσει καμιά ζημιά λοιπόν αν αναζητήσεις βοήθεια. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκφράζοντας συνεχώς τα παράπονα εδώ. Πάντως το "΄χωστετον σε ψυχιατρική κλινική" μόνο καλές προθέσεις δεν δείχνει. Είναι πολύ άσχημο να μιλάμε έτσι για ασθενείς.
Scroll to top icon