ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.4.2020 | 17:49

Fast/ethical fashion

Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα! Θα προσπαθήσω να μην μακρυγορήσω πολύ. Τελευταία, ενδιαφέρομαι αρκετά για το ζήτημα περί ηθικής μόδας vs fast fashion. Εχω διαπιστώσει ότι όποιος θέλει να ντύνεται με ρούχα ηθικής μόδας έχει τους εξής περιορισμούς:Πρέπει να ψωνίσει από καταστήματα second hand (κάτι που δε μπορώ να κάνω για λόγους υγείας, στους οποίους δε θα ήθελα να αναφερθώ...ελπίζω να καταλαβαίνετε) ή να εμπορευθεί τα ρούχα του από ηλεκτρονικά καταστήματα που συνήθως, απ ότι έχω δει, είναι αρκετά ακριβά, όχι σε λογικά πλαίσια...Εχω σχηματίσει λάθος εντύπωση; Αν γνωρίζει κανείς εταιρίες και καταστήματα ΟΧΙ SECOND HAND με ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΟΝΑΧΑ, ας μου αφήσει ένα σχόλιο.Το θεωρώ άδικο άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να είναι αναγκασμένα να ψωνίσουν μονάχα ηλεκτρονικά ή δια ζώσης αλλά επιβαρύνοντας το περιβάλλον ή ενισχύοντας εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους... (για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο, τα καταστήματα ηθικής μόδας πουλούν ρούχα που η δημιουργία τους επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον, οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων είναι φυσιολογικές (όχι όπως αυτών στην ινδία και την κίνα...που δουλεύουν παιδάκια σχεδόν δωρεάν) )
3
 
 
 
 
σχόλια
Τον γνωρίζουμε τον όρο.Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορείς να ψωνίσεις από κατάστημα Second Hand. Μπορεί να πρόκειται για κάτι που τώρα δεν μου περνάει από το μυαλό. Αν όμως εννοείς επειδή είναι ήδη φορεμένα, και τα ρούχα που δοκιμάζουν οι πελάτες στα μαγαζιά τα έχουν φορέσει και άλλοι για να τα δοκιμάσουν και δεν ξέρουμε ο καθένας πόσο καθαρός είναι (Τα πλένουμε στο σπίτι πριν τα φορέσουμε, αλλά τα έχουμε πρώτα δοκιμάσει). Τρώμε έξω από πιάτα και με πηρούνια που έχουν φάει χίλιοι πριν από εμάς, σε αυτό έχουμε συνηθίσει και δεν διαμαρτυρόμαστε κι ας μην ξέρουμε πόσο καλά είναι πλυμένα. Συγγνώμη αν υποννοείς κάτι που δεν καταλαβαίνω. Όσο για "φυσιολογικές" τιμές που ρωτάς, αν εννοείς πολύ οικονομικές, δεν υπάρχουν. Όταν τηρούνται όλα όσα αναφέρεις ανεβαίνει κατά πολύ η τιμή του κάθε προϊόντος δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Έχουμε συνηθίσει τόσο στο να βλέπουμε απίστευτα χαμηλές τιμές σε ορισμένες αλυσίδες, στα κινέζικα κ.λ.π., που μας φαίνονται πολύ ακριβά τα προϊόντα που έχουν κόστος τέτοιο ώστε να μην αδικείται κατάφορα ο παραγωγός και ο εργάτης. Ας κάνει ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει. Για ένα διάστημα εργαζόμουν εθελοντικά σε κατάστημα "Weltladen", και διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι πελάτες δεν ήταν πλούσιοι. Μερικοί είχαν μόνο μια μικρή σύνταξη και ερχόταν αγόραζαν μόνο κάποιο συγκεκριμένο προϊόν κάθε τόσο. Ακόμη και άνεργοι ερχόταν για να πάρουν έστω μια σοκολάτα τον μήνα, ήταν και αυτή μια μικρή θυσία θα παίρνανε τρεις σολοκάτες με τα ίδια χρήματα από αλλού. Επίσης προτείνω όσο μπορούμε να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα ή τουλάχιστον να μην έρχονται από του διαόλου την μάνα χωρίς λόγο όπως π.χ. κινέζικα σκόρδα (το είδαμε και αυτό). Για όσους είναι ακριβά τα ντόπια και έχουν μπαλκόνι ή λίγο μέρος δικό τους ας τα καλλιεργούνε μόνοι τους.Βάζω τελεία γιατί πήρα φόρα, τουλάχιστον είμαι ακόμη μέσα στο γενικότερο πνεύμα της Εξομολόγησης (:Υ.Γ.: Αν μας έλεγες και που μένεις, θα μπορούσαμε ίσως να σου δώσουμε κάποιο τιπ.Υ.Γ.: Χρόνια πολλά και σε σένα.
Scroll to top icon