Bulayev, Wii Fit, James Merphy

Bulayev, Wii Fit, James Merphy Facebook Twitter
James Merphy
0

» Mετά την πτώση της οροφής του ολυμπιακού γηπέδου άρσης βαρών στη Νίκαια λόγω του χιονιού (!), στο χώρο προβών του ΑΩ, της live cinema performance του Αsh Bulayev, όλο το εγχείρημα μεταφέρεται στο Παλλάς και μπαίνει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα. Οι αναφορές του 34χρονου δημιουργού στον Πίτερ Γκριναγουέι και στον Ρομπέρ Λεπάζ, σε σχέση με τη «Βιβλιοθήκη της Βαβέλ» του Μπόρχες και τις νέες τεχνολογίες, προκαλούν ενδιαφέρον - η παράστασή του είναι από τις πλέον αναμενόμενες της περιόδου. Περιμένω ακόμη με μεγάλο ενδιαφέρον την επαναφορά του Άρη Ρέτσου με το Αίμα Κακό, προσωπική ερμηνεία του αριστουργηματικού Μια Εποχή στην Κόλαση (1872). Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων στο Βοοze, ο Ρέτσος επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία στα μέσα Μαρτίου (Τρικόρφων 3-5, 210 8210991).
Ματίνα Καλτάκη

» Περιμένω με αγωνία την επίσημη κυκλοφορία του καινούργιου videogame Wii Fit της Nintendo σε μερικές εβδομάδες, που υπόσχεται να μετατρέψει τον κάθε... εύσωμο gamer σε συλφίδα. Πώς; Μέσω ενός ειδικού περιφερειακού που μοιάζει με ζυγαριά, το παιχνίδι υπολογίζει το δείκτη μάζας σώματος, το βάρος, και μερικά ακόμα στοιχεία του παίκτη και, μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος αισθητήρων και ανίχνευσης της κίνησης, τον τοποθετεί με το... ζόρι στο virtual γυμναστήριο ή τη σχολή χορού, ανάλογα με την κλίση του. Επίσης, στις 15 Μάρτη έχω ένα ραντεβουδάκι με μερικά tracks από το soundtrack της εφηβείας μου στη συναυλία των Godfathers, που θα εμφανιστούν με το αυθεντικό τους lineup, στο Gagarin 205 Live Music Space στη Λιοσίων 205. Birth, School, Work, Death. Ελπίζω να μη με στήσουν.
Spyros VJ

» Αν περιμένω πολύ κάτι, είναι η ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας για το dj set του James Murphy των LCD Soundsystem και μάλιστα θα ήθελα να γίνει σύντομα. Ελπίζω να μη μείνει στη σφαίρα των συζητήσεων πάλι. Εκτός απ' αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επικείμενη συναυλία των A Silver Mt Zion στο Κύτταρο στις 30 Μαρτίου. Δεν είμαι ιδιαίτερη φαν, αλλά όλοι οι γνωστοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.
Μαρία Παππά

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ