ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.5.2020 | 19:48

Όχι δεν πρόκειται να πάω σε ψυχολόγο.

Είχα ένα τραυματικό σοκ με την τότε δουλειά μου πριν 3 χρόνια μέχρι και σήμερα υπάρχουν βραδιά που ξυπνάω ακόμη ιδρωμένος βλέποντας αυτό που είχε συμβεί στον ύπνο μου σαν εφιάλτη, δεν υπάρχει μέρα που να μην το σκεφτώ και εβδομάδα που να μην το δω τουλάχιστον δύο φορές στον ύπνο μου.Στην κυριολεξία τότε 27 άνθρωποι μέσα σε ένα καράβι Έλληνες και Φιλιππινέζοι θα χάναμε την ζωή μας από πειρατεία στα ανοιχτά της Νιγυριας και όμως ζήσαμε μου φαίνεται πολύ χαζό μετά από αυτό να πηγαίνω να δείνω 50ευρα σε ψυχολόγους όταν ο ίδιος ο Θεός μας έσωσε εκείνη την μέρα δηλαδή πραγματικά δεν είναι χαμένα χρήματα και χαμένος χρόνος;Άμα είναι να τα δώσω σε κάποιον να τα δώσω στον καπετάνιο που μας έσωσε και όχι σε έναν που θα μου πουλάει φούμαρα για μια ώρα την εβδομάδα(μετά από αυτό το σταμάτησα το επάγγελμα δεν πήγαινε άλλο καλύτερα στην στεριά και ήσυχος ...).
4
 
 
 
 
σχόλια
Τελικά εκείνην την ημέρα σας έσωσε ο θεός ή ο καπετάνιος; Ίσως να ήταν και συνέργεια, δεν το αποκλείω.Όποιος απ' τους δυο και νά 'ταν τότε, τώρα κανένας απ' τους δυο δεν σε σώζει απ' τους εφιάλτες σου. Οπότε πήγαινε εκεί που μπορεί να βοηθηθείς.
Διαβάζοντας την εξομολόγηση αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παλεύεις με τους εφιάλτες σου,ξέρεις κατά βάθος ότι ο μόνος τρόπος να λύσεις το πρόβλημά σου είναι ο ειδικός αλλά επειδή διστάζεις να πας ακυρώνεις όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Όχι,ούτε χαμένα χρήματα είναι,ούτε χαμένος χρόνος όταν επιλέξεις τον κατάλληλο θεραπευτή. Και δεν είμαι ψυχολόγος αλλά ένας ψυχίατρος με τις γνώσεις του και την εκπληκτική δουλειά του μου ξανάδωσε ζωή.
Τι βαριά ιστορία. Λυπάμαι ειλικρινά για την τραυματική εμπειρία και το μετατραυματικό σοκ που άφησε μέσα σου. Δεν φαίνεται εάν τώρα πηγαίνεις σε ψυχολόγο ή όχι. Δυστυχώς δεν ταιριάζουν όλοι οι ιδιώτες ψυχολόγοι και ψυχίατροι με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Εάν βρίσκεσαι στην Ελλάδα και θέλεις να δώσεις άλλη μια ευκαιρία σε κάτι διαφορετικό, υπάρχουν και δωρεάν υπηρεσίες, με αξιόλογους επαγγελματίες τόσο στα κέντρα ψυχικής υγείας διαφόρων Δήμων όσο και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο στην Αθήνα. Υπάρχει κάποια αναμονή αλλά αξίζει από την στιγμή που είναι δωρεάν και μπορεί να βοηθηθείς, πού ξέρεις. Εάν πάλι προτιμάς την πίστη στην θρησκεία, εύχομαι ολόψυχα να σε βοηθήσει να βρεις γαλήνη. Καλή τύχη :)
Ακούγεται τρομακτική εμπειρία και φαντάζομαι θα είναι οδυνηρό που βασανίζεσαι ακόμα. Ο ψυχολόγος μάλλον δε θα σε έσωζε από τους πειρατές, αλλά ίσως να σε βοηθούσε να νιώσεις καλύτερα τώρα. Το τραύμα γενικά είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη θεραπεία. Αν νιώθεις ότι δεν το χρειάζεσαι, φυσικά μην πας. Από την άλλη είναι κρίμα να υποφέρεις μόνος σου τόσο καιρό. Ελπίζω να απαλλαχθείς από τους εφιάλτες σου.
Scroll to top icon