Financial Times: Η Αθήνα είναι η απόλυτη πόλη του κρασιού

Financial Times: Η Αθήνα είναι η απόλυτη πόλη του κρασιού Facebook Twitter
Ο Chris Kontos είναι ο δημιουργός του άρτι αφιχθέντος wine bar Kennedy στην Αθήνα που φιλοξενεί αποκλειστικά γαλλικά κρασιά. Φωτ.: Chris Kontos
0

Η νέα τάση εξόδου στην Αθήνα δεν έχει να κάνει με το φαγητό, ούτε με τα τυπικά μπαρ, παρά σχετίζεται με το κρασί.

Από εκεί που μέχρι πριν από μερικά χρόνια τα λίγα wine bars έμοιαζαν με μέρη ειδικού ενδιαφέροντος, πλέον η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη που ασχολείται πολύ έντονα με το κρασί, και μάλιστα έχει και πολύ ενδιαφέροντα concepts που έχουν στηθεί γύρω από αυτό.

Οι Financial Times εντόπισαν αυτή την τάση και αφιέρωσαν ένα άρθρο σε όλες τις νέες αφίξεις που σχετίζονται με το κρασί, στους ανθρώπους που τις τρέχουν, στη φιλοσοφία τους και στην κουλτούρα που αναπτύσσεται γύρω από αυτά τα μονοθεματικά μπαρ.

Άλλα έχουν επιλέξει να αναδεικνύουν τον ελληνικό αμπελώνα, κάποια μας συστήνουν κρασιά από την μεγάλη οινική παράδοση της Γαλλίας, υπάρχουν μέρη αποκλειστικά αφιερωμένα στα φυσικά κρασιά που αποτελούν άλλη μια αδιαμφισβήτητη τάση, όχι μόνο εντός Αθηνών, αλλά παγκοσμίως.

Financial Times: Η Αθήνα είναι η απόλυτη πόλη του κρασιού Facebook Twitter
Το Wine is Fine. Φωτ.: Chris Kontos

«Παλαιότερα, η φήμη του κρασιού στην Ελλάδα ήταν ότι ήταν φτηνό και για να μεθάς στην ταβέρνα. Τώρα βλέπω νέους ανθρώπους να βγαίνουν για κρασί ή για ένα γεύμα με τα αγαπημένα τους κρασιά, αντί για τα κοκτέιλ μπαρ. Αυτό δεν υπήρχε ποτέ πριν στην Αθήνα», αναφέρει στους Financial Times o Chris Kontos, δημιουργός του άρτι αφιχθέντος wine bar Kennedy που φιλοξενεί αποκλειστικά γαλλικά κρασιά.

Αυτό, σύμφωνα με το άρθρο, συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με το Παρίσι ή το Λονδίνο, τα αθηναϊκά wine bars είναι περισσότερο στέκια της γειτονιάς και δεν απευθύνονται μόνο σε ειδήμονες του κρασιού.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά wine bars που αναφέρονται στους Financial Times είναι οι Επτά Μάρτυρες στον Νέο Κόσμο, το Materia Prima στο Παγκράτι, το Gamay και το Tanini Agapi Mou των Eξαρχείων, το Wine is Fine του κέντρου καθώς και το Heteroclito, το πρώτο wine bar που εμφανίστηκε στην Αθήνα φιλοξενώντας φυσικά κρασιά πριν από δεκατρία χρόνια.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Αθήνα / Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Ένα άψυχο φυσικό τοπίο με ξερά δέντρα και κομμένους κορμούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ποια είναι η ευθύνη του δήμου, τι καταγγέλλουν οι πολίτες, τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού και τι δηλώνει η Αγνή Πικιώνη, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Αθήνα / «Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό σημείο προβληματισμού τη βιωσιμότητα του Λεκανοπεδίου.
LIFO NEWSROOM
Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι όμορφοι συριακοί Ιβίσκοι

Αστικό πράσινο / Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι συριακοί ιβίσκοι

Εκατοντάδες δέντρα της Αθήνας πεθαίνουν. Είναι συριακοί ιβίσκοι που ξεραίνονται ο ένας μετά τον άλλο, από μια ασθένεια που πρώτη φορά επελαύνει στο αστικό πράσινο. Η LiFO έμαθε ποια είναι η μυστηριώδης ασθένεια που αποδεκατίζει τους ιβίσκους και ρώτησε τον δήμο τι κάνει γι' αυτό.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Φαληρικός Όρμος: Δυναμική επανεκκίνηση για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Αττικής

Αθήνα / Φαληρικός Όρμος: Δυναμική επανεκκίνηση για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Αττικής

Στην τελική τροχιά για την υλοποίησή του μπαίνει το πρότυπο πάρκο στον Φαληρικό Όρμο, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του, πώς διασώθηκε στο παρά πέντε και ποιο θα είναι το προφίλ του έργου.
LIFO NEWSROOM