Εξοικονομώ- Αυτονομώ: Σε σχεδόν μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για την Αττική- 8.702 αιτήσεις έγιναν δεκτές

Εξοικονομώ- Αυτονομώ: Σε σχεδόν μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια για την Αττική- 8.702 αιτήσεις έγιναν δεκτές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα εξαντλήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» για την Αττική.

Η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα για την Αττική και συνολικά υπεβλήθησαν 17.673 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές οι 8.702. Το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν 10.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:50 το πρωί της Δευτέρας. Εγκρίθηκαν οι 8.702 από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την περιφέρεια Αττικής, δηλαδή 144,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Σήμερα καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, σύμφωνα με το υπουργείο, που τις απέδωσε σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»- που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και ΕΕ- συνεχίζεται την Τετάρτη (16/4), όταν στις 10:00 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία, δημιουργώντας άμεσα κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ, επανέλαβε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου. Παράλληλα, συνέχισε, το πρόγραμμα θα βοηθήσει να κερδηθεί το στοίχημα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού αποθέματος, σημειώνοντας ότι από τις 783.752 κατοικίες της Αττικής, περισσότερες από 600.000 είναι ηλικίας 20 ετών και πάνω.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Το ανανεωμένο έντυπο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, νέους κωδικούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση των φορολογουμένων
LIFO NEWSROOM
Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Οικονομία / Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Είναι υποχρεωμένη να διοικεί απείθαρχους υφιστάμενους, κάθε ώρα της ημέρας, επί επτά ημέρες της εβδομάδας κι αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, δηλώνει ο Manoj Bhargava, ιδρυτής της 5-hour Energy
LIFO NEWSROOM
Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οικονομία / Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών για αύξηση του δανεισμού προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αναδιαμορφώσει τη δημοσιονομική εικόνα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
LIFO NEWSROOM